icon

Cybex Sirona alebo Nuna Pruu. Ktorá autosedačka je lepšia pre 9,5-kilové dieťa?

t2006
16. jan 2026

Ahojte potrebujem skúsenosti a váš názor s týmito 2 typmi sedačiek. Lebo máme vybratú Sironu a chcem sa utvrdil či robíme dobre. Lebo boli sme v 2 predajniach a v každej povedali niečo iné...mne sa zdá lepšia Sirona aj materiálom na leto ale v inej predajni mi povedali, že dcérka ešte potrebuje vložku ajkeď má 21 mesiacov? Skoro každý deň cestujeme s ňou v aute a chcem aby sa v tej sedačke cítila komfortné. A s tou vložkou mi pripadá stiesnená. Ďakujem za rady a skúsenosti.

anonym_f9555f
16. jan 2026

@t2006 my máme nuna pruu - malá je cca veľkostne ako vaša (v inej téme píšeš aj výšku) a veru ešte tam má aj vložky - bez nich tam "lieta"

mullerova46
16. jan 2026

@t2006 aj my máme od 10 mesiacov nuna pruu syn neviem koľko mal.ale.mal podobne ako hovoria tabuľky 🙂 a mal tie výplne a bola super. Syn v nej prespal dlhé cesty. Teraz má 2.5 roka a ešte ma dosť rezervy takže určite ju ešte dlho budeme používať
Bez vyplní je dosť veľká. Výplne som nedala preč všetky naraz ale postupne.

anjelicek26
16. jan 2026

9,5 kilove dieta nemoze byt stiesnene, ved ju tam davas bez bundy... moj ma 10,5 kila a este vlozku v sedacke ma, mame bugaboo owl by nuna (prakticky nuna pruu)...

amonet
16. jan 2026

bacha cybex sirona nesadne na hocijake sedacky, aby jej nepadala hlava ked zaspi

t2006
autor
16. jan 2026
@amonet

bacha cybex sirona nesadne na hocijake sedacky, aby jej nepadala hlava ked zaspi

@amonet no práveže mne sa zdala ta sirona ze jej lepšie drží hlavička ako v nune, lepšie chráni hlavu

amonet
16. jan 2026
@t2006

@amonet no práveže mne sa zdala ta sirona ze jej lepšie drží hlavička ako v nune, lepšie chráni hlavu

@t2006 my sme ju mali, v i30 su jemne sikme sedadla a tam sa nedala polohovat vobec tam jej hlava padala uplne ked zaspala a vo volve xc90 su rovne sedacky a aj ked bola napolohovana furt to nebolo ono. najlepsie nam sadla joie ispin 360 ta sa dala pekne polohovat aj v stile na uplne sikmych

t2006
autor
16. jan 2026
@amonet

@t2006 my sme ju mali, v i30 su jemne sikme sedadla a tam sa nedala polohovat vobec tam jej hlava padala uplne ked zaspala a vo volve xc90 su rovne sedacky a aj ked bola napolohovana furt to nebolo ono. najlepsie nam sadla joie ispin 360 ta sa dala pekne polohovat aj v stile na uplne sikmych

@amonet my mame i30kombi a hyunday bayon, v bayone su sikmejsie sedadla a myslite ze sa v sikmejsich nedá polohovat?

andrea2323
16. jan 2026

My mame sironu a spokojnost 🙂 podla mna velmi kvalitna sedacka. Maly ma 19 mesiacov - vobec ziadnu vlozku nemame, ved to je uz velke dieta 🙂 treba si to vyskovo nastavit tak ak by tie opierky mal pekne pri hlave a nemal tam vela priestoru. Pekne sa da sklopit do viac lezata..

anonym_e3d3b0
16. jan 2026
@t2006

@amonet my mame i30kombi a hyunday bayon, v bayone su sikmejsie sedadla a myslite ze sa v sikmejsich nedá polohovat?

@t2006
Choď do predajne Deti v aute v Petržalke, sú tam odborníčky a vyskúšaš si sedačky, máme sironu s vlnienkou, lebo okolo bokov mal malý dosť priestoru 🙂

t2006
autor
16. jan 2026
@andrea2323

My mame sironu a spokojnost 🙂 podla mna velmi kvalitna sedacka. Maly ma 19 mesiacov - vobec ziadnu vlozku nemame, ved to je uz velke dieta 🙂 treba si to vyskovo nastavit tak ak by tie opierky mal pekne pri hlave a nemal tam vela priestoru. Pekne sa da sklopit do viac lezata..

@andrea2323 v akom aute sa vozite? Ďakujem 🙂

anonym_9c18d4
16. jan 2026

@t2006 moja mala 20 mesiacov a takmer 9 kg keď sme kupovali nuna pruu. Jednoznačne pri týchto drobných deťoch nuna. Ta cybex je strašné veľká. Videla som ju na živo, také drobatko ti tam bude lietať

t2006
autor
18. jan 2026
@amonet

@amonet v protismeru ste ju mali?

amonet
18. jan 2026
@t2006

@amonet v protismeru ste ju mali?

@t2006 ano v protismere. nasa bola do 5 rokov v protismere

andrea2323
18. jan 2026
@t2006

@andrea2323 v akom aute sa vozite? Ďakujem 🙂

@t2006 mame volvo xc40 ale je pravda ze nas uz ma 12kg 😀 len pre info

anonym_b2af60
18. jan 2026

21 mesačné 9,5kg dieťa je drobnejšie. Sirona je ak mám dobré info širšia, takže je podľa mňa lepšia nuna pruu. My ju máme, lebo mám drobnejšie dieťa. Vložky sú na to, aby vyplnili priestor okolo dieťaťa, to ale neznamená, že je v nej dieťa stiesnené. Moje dieťa má takmer 12kg a tú vložku v nej bude mať ešte poriadne dlho.

anicka329
20. feb 2026
@andrea2323

@andrea2323 môžem sa spýtať, koľko váži syn? Ja chcem tiež objednať túto sedačku, ale bojím sa, či nebude pre syna veľká. Môj má 11 kg a 84 cm. Ďakujem

andrea2323
20. feb 2026
@anicka329

@andrea2323 môžem sa spýtať, koľko váži syn? Ja chcem tiež objednať túto sedačku, ale bojím sa, či nebude pre syna veľká. Môj má 11 kg a 84 cm. Ďakujem

@anicka329 náš ma 12kg a teraz má tiež tak do tých cca 86cm (neviem úplne presne).. myslím, že to je super veľkostne 🙂

anicka329
20. feb 2026
@andrea2323

@anicka329 náš ma 12kg a teraz má tiež tak do tých cca 86cm (neviem úplne presne).. myslím, že to je super veľkostne 🙂

@andrea2323 ďakujem