icon

Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute

joannita
4. máj 2023

Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦‍♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦‍♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem

erika121212
7. máj 2023

@joannita ja som tam našila toto 🙈, odvtedy máme kľud 😊

adrianajozko
7. máj 2023

@joannita aj naša toto robila a obcas aj robi a je uz väčšia ale vzdy jej musim doraznejsie vysvetlit ,ze ich musi mat ale bohuzial stane sa ze ich vypne pocas jazdy. Tiez jej davam hlavne hracky aby mala zabavu alebo knihu do ruky tiez ma v drziaciku vodu,a nejake chrumky aby si na to nespomenula. Isty cas ked bola mensia tak to nechcela vobec bolo to hrozne obdobie ale az tak casto necjodime. Davala som cez nu aj cez sedacku este velky pas, aj to trocha pomohlo lebo uz sa jej to tazsie davalo dole.

adrianajozko
7. máj 2023

@erika121212 tak toto je super vymysel malo by to tam byt automaticky na kazdej sedacke,vyrobcovia ako keby nerozmyslali niekedy
@erika121212

sticker
waldosinka
7. máj 2023

Môj skoro 2 ročný to.robi tiež.. nie stále... ale asi ho tlačia alebo co... zmenila som tie vankuse a už to robí menej. Tie ochrany na pasy myslim

maryetta
7. máj 2023

Asi sa len poradit niekde v predajni. Resp skusit inu sedacku. Pripadne tu pultikovu? Neviem. Ako toto som riesit nemusela. 3deti ale toto mi moji nerobili.
No ked chape ako sa vie odputat tak by malo vediet pomalicky chapat ze to robit nesmie. Deti absolutne nie su hlupe.

denkabemommy
7. máj 2023

@sisaka problém s vyvliekaním sa zo sedačiek, je problém lacných sedačiek alebo nesprávne oblečené dieťa. Neexistuje, aby si dieťa v kvalitnej sedačke rozoplo pásy alebo vyvlieklo ruky (ak je v správnej velkosti, správne oblečené). Čiže problém nie sú výrobcovia ale rodičia samotní, ktorí kúpia sedačku leda bolo, potom tu riešia takéto s prepáčením blbosti, lebo im bolo za veľa dať o 100-200€ viac za sedačku, ktorá má chrániť život toho najcennejšieho 🙈.

senta_sofia
7. máj 2023

@joannita obhajujes sa tu, ze to je 18mesacne dieta, pritom je evidentne, ze ma z toho prdel a nerespektuje ta. Ano, mozno je to len obdobie, ale ak je taka sikovna, ako tvrdis, treba jej to vysvetlit. Ak mas moznost ist na nejaku napr. polnu cestu mimo premavku, ukaz jej, co sa stane, ked prudsie zabrzdis, ak ma v pasoch len nohy. Pripadne skus hrackarske vajicko a priputaj nejaku hracku a tu pochval, ako pekne sedi. Kto chce, hlada sposoby, kto nie, dovody.

zuzkaa111
7. máj 2023

@joannita Skusim uplne z iného súdka. Co ak ma dcéra práve senzoricke (vývinové) obdobie na navliekanie (vyvliekanie) a podobne. Pozrela by som si montessori aktivity/hracky na dany typ aktivity a dcere doma na hranie ponúkla daný typ aktivít, napriklad korálky na navliekanie na šnúrku, rôzne zipsy, otváracie zámky, šnurovania, štipcovanie... Lidl mal lacne activity boardy, alebo sa daju vyrobiť na mieru alebo napr. v BA funguju požičovne montessori hraciek... Ide o to, ze ked si dieta na takychto aktivitach osvoji urcite zrucnosti, malo by ho potom prestat baviť robit to napriklad v aute. Alebo jednoducho dať dieťaťu nejaku obdobnu hračku do ruky v aute, nech sa zabavi

delphina912
7. máj 2023

@joannita skúste spony besafe

joannita
autor
7. máj 2023

@erika121212 presne toto aj mna napadloze urobim a teraz ked to vidim, tak sa mi to paci 😁👌 to si tam rucne nasila?

joannita
autor
7. máj 2023

@maryetta v predajni poradili skobu, ktoru si da dole...
Ja si nemyslim ze 18mesacne dieta je na urovni, ze ma chapat ze to robit nesmie 🙂
Ved aj doma jej 100xpoviem nerob to, nelez tam, nehadz to a stale to robi.

joannita
autor
7. máj 2023

@delphina912 uz som tu pisala ze tu sponu si da dole

joannita
autor
7. máj 2023

@denkabemommy 😂 si ma rozosmiala. Mame Recaro sedacku, stala cca 600e, v case ked sme ju kupovali to bola topka na trhu (2018), su to jedny z najkvalitnejsich autosedaciek 😆
Dieta ma oblecene tricko. To je zle? 🤭
Velkost je idealna, to mi mozes verit.
Ale ty asi poznas lepsie nasu sedacku, nase dieta, aj velkst sedacky tusim 😆

joannita
autor
7. máj 2023

@senta_sofia omg. Ja sa obhajujem 👌👏🤭 waw.
Ja sa neobhajujem 😂
Ty mas odposluch a pocujes ako jej vysvetlujem ze to nema robit?
Ano 18 mesacne deti zvyknu nerespektovat, to je totiz tale celkom bezne. Teba posluchalo v 18m dieta na slovo?
Preboha 🤦‍♀️

patulieenka
7. máj 2023

@denkabemommy tiez si to neviem predstavit, nasa mala je zivel extrémny , mame nuna prym a v zivote sa mi z pásov nevyvliekla.. ale teda to je 0-18kg..myslim, ze tu bude problem v tom, ze sedacka je od 9-36kg teda je ich malej velka na 100% ..

maryetta
7. máj 2023

@joannita ako ozaj uz potom neviem. Mam 3deti takze viem akym roznym obdobim si prechadzaju. A prave to ze dieta skusa a preto napriek tomu ze ty zakazes ono si bude svoje.
Niekedy iba mile slovo nestaci. Ale na to pride kazdy rodic. Lebo niekedy ide ozaj o zdravie a zivot dietata. A iba povedat ze nechod lebo si hlavu rozbijes a ono aj tak pojde a ja sa budem iba prizerat… lebo ved som mu to raz povedala….

joannita
autor
7. máj 2023

@patulieenka preboha, NIEJE JEJ VELKA. Prave naopak! Zachvilu jej bude mala.
A nieje to 9 az 36kg ale 9 az 18kg.

Pri prvom synovi som toto tiez neriesila, tak ked mi to niekto povedal, bola som mudra. Clovek pochopi az ked ma dieta ktore to robi.

joannita
autor
7. máj 2023

@maryetta raz povedala? Preco myslis ze raz? Preco myslis ze som nebola dorazna? Precitaj si co som pisala.
Nechapem.... Pisete tu akokeby ste vedeli, ako to u nas prebieha 😆

denkabemommy
7. máj 2023

@joannita sedačka má 5r, 5r na ňu vyplývali výkyvy teplôt v aute, samotný čas atd. Vtedy mohla byť topka na trhu, trh sa mení. Recaro som nevidela nikdy medzi sedačkami v testoch, takže neviem, aká je. Snáď dobrá, aj keď asi nie dosť dobrá pre tvoje dieťa, keďže ju dokáže "zdolať". Nebuď hlavne vztahovačná, daj jej tablet, hračku, nech na pásy zabudne 😉.

maryetta
7. máj 2023

@joannita nie neviem ako to prebieha u teba. Ale proste nehrozi ze dieta si bude robit co chce aj ked mu to zakazem. Toto nie je sranda.
A ak to robi v sedacke tak hladam inu kde sa bude mat problem vyvliect. Ale proste to nedovolim.
Mam 3deti. Kazde jedno sa pokusalo. Ale rychlo pochopili ze proste okej mami. Tak teda nie.

joannita
autor
7. máj 2023

@denkabemommy sedacka nebola 5 rokov v aute, nevplyvali na nu vykyvy teplot 😁
18m dietatu dat tablet? 😮

denkabemommy
7. máj 2023

@joannita tablet v aute ju nezabije, vybraté ruky z pásov môžu, takže áno, vyberám v tomto prípade radšej pripečené detské pesníčky s videom, ako dieťa letiace cez čelné sklo 🙂.

joannita
autor
7. máj 2023

@maryetta pozyvam ta k nam. Aby si mi ukazala, ako vysvetlit 18m dietatu, ze to (hocico, nielen vyvliekat sa) nesmie. Rada sa priucim.
Bit ju nebudem, ak ty toto pouzivas tak 👏 ani bliakat na nu nebudem ako mi tu uz bolo poradene.
Ja mam 2 deti, z toho starsi celkom problemovy, zazili sme si uz vselico, myslim ze skusenosti mame habadej, ale nie, v 18m nas ani jedno dieta neposluchalo na slovo. A teda nepoznam nikoho koho ano.
Asi mas genialne deti.

joannita
autor
7. máj 2023

@denkabemommy ja si myslim ze existuju aj ine moznosti ako tablet, alebo smrt v aute. Prave preto som zalozila tuto diskusiu a niektore baby mi celkom dobre poradili.

denkabemommy
7. máj 2023

@patulieenka 😅 moje deti keby sa chceli vyvliecť, tak je to rovnako bez šance, lebo neprepchajú ruky popod pásy, kvôli šírke sedačky a to mladší je chudé dieťa, takže tiež mi to nijak nevychádza ale však očividne možné je všetko

anavixy
7. máj 2023

K tym komentarom co radia dat nieco dietatu do ruk. Pri nehode v cca 50km/h ma predmet v rukach dietata 30x vyssiu hmotnost…. tablety, knizky, flasky s vodu atd nie su prave vhodne. Ani by som netvrdila, ze tablet nezabije 🙊

delphina912
7. máj 2023

@joannita ale presne tej značky? 🙂 My sme kedysi kúpili na pumpe karabinku s lanom iné riešenie na diaľnici nebolo a pomohlo 😂

joannita
autor
7. máj 2023

@anavixy asi tak. Ale oni idu poucovat co je bezpecne 🤦‍♀️

denkabemommy
7. máj 2023

@anavixy prečo by tablet malo mať dieťa v rukách? My ho máme normálne v strede medzi prednými sedačkami. Keď poletí tablet smerom vpred, tak rozbije hlavu mne, lebo som si dovolila ho použiť 🤣.

joannita
autor
7. máj 2023

@delphina912 ano ta znacka. Aj som tu davala foto aku mame. Ona ju vyvlecie tak zboku.
Ale baby sem davali aj sponu, ktora sa da navliect inak, ze musis rozobrat sedacku a teda je tam napevno. Skusim pozriet tu.