Dieťa v smere jazdy
Maminky od kolkych mesiacov moze sediet dieta v autosedacke v smere jazdy? Niekde som citala, ze od 15 mesiacov, ale nie som si ista.
@evaachesa Souhlasim. Navíc je docela smutný, že na bezpečnosti dítěte se šetří tímhle způsobem
@tehulka2011 V kazdom pripade. Max Way PLUS je do ca. 128/134 (zalezi ci ma dieta dlhy trup alebo nohy alebo zhruba symetricke). Moja velkacka ma ako som pisala ca. 120 cm a vcelku symetricky stavana. Ono vsetko je relativne. Fakt zalezi velmi aj od stavby tela. Ale ci uz na sirku alebo na dlzku je MWP v kazdom pripade velka. MAQxi Cosi su zname tym, ze dlho nevydrzia. Po prve, 18 kg ma vela deti este pred 4tymi narodeninami a verzia i-size je do 105 cm, co mala moja starsia v troch rokoch. Ono to nie je jednoduche. Hned po vajicku kupit do 25 kg nje o nicom. Sice sa udava od 9 kg ale zalezi aj od vysky. V MWP sa aj so "zmensovadlom" moja najmladsia (90 cm a medzi 11-12 kg) topiiiiiii. A do vajicka sa samozrejme nezmesti. Takze musi sa to vykryt inym reboarderom.
@smajluska
@jolana2804 musela som najskor potugli, co to ja zac ta lionel. Ufffff ze to vobec niekto kupi a dokonca pre dieta, ktore patri este do vajca. 0-36 je uplny nonsens. nepasuje novorodencovi, kedze nema potrebnu ergonomicku polohu a ci sa tam zmesti aj to 11 rocne je tiez otazne. Experti hovoria, ze dieta od narodenia po koniec sedackoveho obdobia potrebuje minimalne 3 sedacky.
@jolana2804 dokonca som tu Lionel sedačku našla za 94€ 😵 veď len taká isofixova základňa na maxi cosi vajíčko/sedačku je drahšia 😳 to už o niečom svedčí ... Je fakt hrozné že sú normy nastavené tak nízko a môžu sa predávať aj takéto hrozné sedačky 😩 človek čo sa tomu nerozumie a nenaštuduje si niečo sám, prípadne si nechá "poradiť" v obchode, potom kúpi takýto nepodarok 😒
@evaachesa a teraz este jeden gooooool. Isofix je v protismere testovany len do 33 kg a to uz aj s vahou dietata. Preto su isofixove sedacky protismerne do 18 kg. Preto mi tato Lionel Richie sedacka pride ako habadura. Tam bude nejaky hacik. Pravdepodobne v protismere na isofix len do 18 kg a potom sa musi otocit do smeru jazdy. Nasla som manual ale neda sa mi stahnut, ze b¥ som si precitala.
@yanni aky mas prosim model autosedacky pre tu mladsiu?
Ja som chcela moju 13mesacnu premiestnit do Britaxu Romer 9-18kg v smere jazdy, kedze uz ma viac ako 9kg.
Ale teraz som na vazkach, ci radsej nekupit nejaku v protismere este.
@evaachesa Ale musel byt dost velký. My sme mali vajce concord air safe a pebble (bez plus) ale len do lietadla. Do Pebble sa mi zmestila este tacher 1,5 rocna. Pebble pasuje tak do velkosti 80/86. Minikid samozrejme poznam, ale popravde, dala by si do nej novorodenca? Urcite nie. To ze je certifikovana od 0 kg, je take vselijake.
@yanni toto obdivujem.👍 Moja by takto nesedela ani nehodou. Ona by vrieskala tak že by sme nedošli ani do vedľajšej dediny, nie 800km.
@chiara_elle be safe. Ale reboarderi römerky su Teil super. len si ich treba ist vyskusat.
@lucia147852 ked dieta ine nepozna, nevrieska. Netreba dieta prilis skoro otacat. Potom protismer bude povazovat za normalne a samozrejmost. A ja nediskutujem. O bezpecnosti rozhodujem ja. ma uz takmer 6 a jasne, ze uz si v tomto veku vyskusala aj smer jazdy. Len sama povedala, ze sa jej nesedi dobre, nevie co s nohami. Sedela v tureckom sede. Co je ale potencialne nebezpecne lebo to ovplyvni spravny chod pasu. Takze sama tvrdi, ze pokym sa da, bude sediet takto. A ma to aj vela vyhod. Nepadaju jej knihy atd.
@evaachesa Jojo, máme isofixovou bázi k vajíčku Klippan Dinofix a pokračovací sedačce Klippan Triofix a samotná základna stála 5tisíc (cca 200 eur)
@yanni Tak nějak to určitě bude, ale na internetu nikde není vůbec uvedený do kolika kg je to protisměr, do kolika kg se dá otáčet, prostě nic.
@yanni vieš čo v Pebble už bol ozaj skrútený a to som vybrala aj vložku spod riťky..toto sa mi nepáčilo že to vajko nemá poriadne polstrovanie a vložky. Samozrejme že do 0-25 nepatrí novorodenec. Sám výrobca to aj uvádza v popise že táto sedačka je vhodná až po vajíčku. No a kupovala som ju s tým že ak by ešte bola veľká, tak by sme počkali.
@jolana2804 ved prave, ze som nasla plno predajcov ale nic konkretne k senacie. Dokonca aj v DE sa predava, ale tiez nijake extra info.
@evaachesa ja nie com velky maxi cosi fan. Aj tie nove modely nie si bohvie co. A je vseobecne name, ze su kratko pouzitelne a dost nepohodlne. Ako vravim, my sme mali dva vejci. Pebble sme kupovali len koli tomu, , ze ma certifikaciu do liedadla. Także na to nam pro dwóch dętych posluzila fajn. Ale inak sme pouzivali tu concord. Mali sme stastia, ze najmladsia je uplne rovnako "stavana" ako starsia a perfektne do oboch vajec pasovala. V Saudi sme mali este jeden reboarder, americky, a to bolo o nervy. Pokym som to vsetko ponastavovala, to bol hotovy porod.
@jolana2804 No ono je to väcsinou tak, ze tie base su drahe. Nase vajce stalo vtedy 199 e a base 156. A to na base sme mali uz rabat.
@yanni dovolim si nesuhlasit, kedze moja nikdy nebola predtym v smere, iba protismer a od isteho veku (asi 9-10mes, nepametam sa) zacala vkuse plakat, nervozna bola, nic nepomahalo, vobec sa s nou nedalo nikam ist..proste niektore deti nechcu byt v protismere aj keby si hlavu postavis..kazde dieta je ine🤷
@yanni my sme vajíčko maxi cosi Pebble dostali s tým že je to top vajíčko na trhu. Nevyznala som sa samozrejme, no verila som tomu a bola rada že teda máme super vajko. Ako také nie je zlé, isto je bezpečné, ale teda určite to nie je naj vajko čo som zistila až neskôr. Nemá dobre riešené vložky 🙄 inak to s tou certifikáciou do lietadla som nevedela 👍😃
@jvasenka ale to mohlo byt sposobene tym, ze jej nebolo vo vajci pohodlne (uz jej mohlo byt male, zly sklon, nespravne priputanie, oblecenie,...)
nas syn teda vo vajci tiez reval ako sialeny (co vsak bolo vajcom, bolo to klasicke 3-kombi, co teda ani pohodlne nie je), ked sme ho neskor dali do pokracovacej sedacky, v protismere sa vozil skoro do 3 a pol roka
@jvasenka Tak a mame to. Hend som si myslela. To revanše nebylo sposobene směrem jízdy. Pokal to dieta jinak nepozná, nemá to cim porovnat. V tom veku sa uz vila detto negaci byt v ten vajcovej poloha. Stačilo kupit reboarder a bolo by po probleme. Aj moje děti okolo roka začali byt nekludne vo vaničku. Je to normálně a sposobene vyvojom.
@lucinka27118 A co to ma spolocne s touto diskusiou?

@smajluska sedačka ktorá má Isofix, je otočná, vydrží do 36kg a ešte ako tvrdíš nahradí aj vajíčko? No za 150€ to bude ťažko kvalitná sedačka ... Na materiáloch sa muselo šetriť vo veľkej miere...tak ako píše Jolana, jediná sedačka ktorá nahrádza aj vajíčko je Klippan Kiss a tá stojí vyše 500€, je do 18kg a nemá otáčanie...je to kvalitná sedačka a preto je aj drahá pretože kvalitné materiály niečo stoja. Okrem toho sedačky majú životnosť a pochybujem že Lionelo vydrží 12 rokov keď také Britaxy majú 10 rokov..skús pozrieť manuál. Ja by som ale dieťa v takej sedačke nevozila 🙄