icon

Dieťa v smere jazdy

smajluska
26. apr 2021

Maminky od kolkych mesiacov moze sediet dieta v autosedacke v smere jazdy? Niekde som citala, ze od 15 mesiacov, ale nie som si ista.

Strana
z4
evaachesa
1. máj 2021

@sasanka605 vojde ti sedačka aj za šoféra? Lebo nám nie 🤔😄

evaachesa
1. máj 2021

@veto noo tak pri 3 deťoch je to isto ešte náročnejšie...to aby človek kúpil karavan rovno 😄

sasanka605
1. máj 2021

@evaachesa za sofera táto už nie, to by bol masaker. Za sofera vojde maxi cosi Pearl co bude mat mladsia, to som uz skusala

evaachesa
1. máj 2021

@sasanka605 tak to máte super potom 👍

valerikam
23. nov 2022

@vevesh preboha od 5 rokov. To si neviem predstavit moja má rok a už teraz sa mi zda ze tlaci na sedacku nohami neviem ako 2-3-4 rocne to je jaka hovadina

evaachesa
23. nov 2022

@valerikam úplne normálne, pohodlne ale hlavne bezpečne. Stačí kúpiť kvalitnú sedačku. 😉

valerikam
24. nov 2022

@evaachesa ja mam kvalitnú sedačku. Si myslim 🙂 . Ja viem googlila som si to. O tom sedeni ze cim dlhsie opacne tym lepsie ale ajtak neviem no

yanni
24. nov 2022

@valerikam ziadna hovadina to nie. Uz sa to tu preberalo vela krat vo vela diskusiach. Predstav si, ze väcsina deti, ktore dlho sedeli v protismere a neskor presli do sedacky v smere jazdy sa stazuje, ze je to tak nepohodlne. Nevedia, kam si maju dat nohy, na dlhych cestach sa ime neda dobre si zdriemnut atd. Moja starsia dcera presla z reboarderu (max way plus) v takmer 7. rokoch. Uz sa nezmestila dlzkou pod hlavik. najskor bola nadsena ale to nadsenie rychlo upadlo. Len mi mrkoce, ze sa jej hompalaju nohy, ona chcer zase do protismeru, na dlhych cestach (na SK to mame 800 km) si nema kde opriet knihy atd. Mala bude mat koncom decembra 4 roky a uplna ze pohoda. Ani nemrkne. Starsej je v smere zle, uz nemoze citat ako ked bola v protismere. Tam jej nic nevadilo.

yanni
24. nov 2022

@valerikam

Foto a deti na nej su moje.

evaachesa
24. nov 2022

@valerikam a aku máš sedačku? Môj má vyše 3 rokov a úplne pohodlne sedí v protismere v Axkid minikid. Má kopec miesta. Dieťa si nohy oprie, pokrčí tak, ako mu je príjemné. Ak na sedadlo tlačí, tak preto že sa mu proste chce. 😃

evaachesa
24. nov 2022

@yanni skús mrknúť toto. Možno by pomohlo. 🙂
https://www.detivaute.sk/kneeguard-kids-podnozk...

yanni
24. nov 2022

@evaachesa nie nepomoze. Boli sme to vyskusat u kindersitzprofis, mali sme to v aute je to nestabilna ostara. Uz sa to aj na FB v jednej nemeckej Reboarder skupię preberalo, vsetci su nespokojni. Ale tak vydrzi.

evaachesa
24. nov 2022

@yanni to vážne? 😳 Tak to je dosť na figu teda. 😐

evkao
25. nov 2022

@yanni my to mame pre syna a teda nam to pomohlo, normalne si tam oprie nohy a spokojnost, predtym si ich vykladal do tureckeho sedu

Strana
z4