Do akého veku musí byť dieťa v autosedačke?
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či neviete ,že do kedy treba deti dať do autosedačky či už môžeme podsedak?Syn bude mať 5rokov,mám ešte 2 oni majú podsedaky,ale oni sú väčšie deti 8 a 9rocne, preto sa spýtam ,lebo vzadu v aute veľmi tesno sú , ďakujem za odpoveď
Urcite by som 5r nedala na podsedak.
Syn ma 8.5 roka a stale je v autosedacke. A pocitam s tym, ze este aspon rok bude.
@anjelicek26 toto vidím prvý krát a vyzerá to veľmi dobre. Ako sa tie opierky hlavy montujú?
@anjelicek26 toto je asi len k wv? Mate wv, alebo sa to dá kúpiť na každé auto?
@simona20201309 vymenis normalnu opierku hlavy za tuto, je to standardizovana sirka.. mercedes to ma tiez a este viac znaciek urcite, da sa to kupit cez servis aj osobitne. Skus sa popytat. Ano je to velmi fajn. Aj moja skoro dospela to ma rada, len si sklopi ten sedak a sedi vo vyske dospeleho a ma opierku, na dlhe trasy je to pohodlnnejsie.
Podsedak moze byt od 22kg a od 125 cm. Ale vhodne to urcite nie je. Nas ma 9 a stale v riadnej autosedacke a nemame v plane ju este zrusit.
nasa 9 rocna bola donedavna v autosedacke a len ked bola u babky a isli v meste na nakup, tak dali podsedak (na kratku vzdialenost). Na dlhsiu trasu som im prehodila autosedacku z mojho auta. Avsak uz sa do nej nezmesti, tak sme cca pred mesiacom nechali len podsedak. Ma 138cm a necelych 27kg, len uz sa jej plecia nezmestili pod tu opierku hlavy na autosedacke a nemohla sa opriet.
@cookie29 ďakujem za odpoveď
@hanka_se ďakujem za odpoveď
@zuzanaete ďakujeme za odpoveď
@anjelicek26 ďakujeme za odpoveď
@veronikaszabova ďakujem za odpoveď
@anjelicek26 ďakujem. Super!

Ber to tak, ze nejde len o velkost ale aj o pevnost kosti. A 5 rocne dieta este nema dostatocne pevnu panvu. Pokial viem detske zadrziavacie zariadenie zakon upravuje ako dieťa, ktoré nedosiahlo výšku 150 cm alebo neváži viac ako 36 kg. JAko konkretne upravuje zakon podsedak na Slovensku neviem, u nas sa hovori tusim o 125cm a 22kg aby mohol ist do podsedaku (FR) a odbornici hovoria ze mozno okolo 5-6 rokov. a planujem nechat dieta v sedacke do cca 10 rokov takze som blizsie nepozerala