icon

Kde je bezpečnejšie umiestniť detskú autosedačku v aute?

5. mar 2025

Kde je bezpečnejšie mať autosedačku na zadnom sedadle za vodičom alebo za spolujazdcom?

tina1549
5. mar 2025

štatisticky najbezpečnejšie miesto je za spolujazdcom

lenuska9999
5. mar 2025

Za spolujazdcom

lia2929
5. mar 2025

Baby prosim typy na naj autofix sedacky budem vdacna 🙂 aj od vas autorka ak mozem
Poprosit.

doriiis
5. mar 2025

Štatisticky najbezpečnejšie je zadné sedadlo v strede.Strana spolujazdca je vždy riziko,keďže pud sebazáchovy káže vodičovi strhnúť volant od seba do prava,nie na seba doľava.
Pri čelnej zrážke je to jedno.Malym deťom môžu ublizit vzadu aj bočné airbagy

michaela789
5. mar 2025

My síce už nemáme veľmi na výber keďže máme 3 deti, ale keď sme mali prvé tak sme sedačku vozili za šoférom, z tých dôvodov ktoré spomína @doriiis.
Je tam ubraná hodnota toho, že keď som šla autom sama so synom tak som s ním mala zhoršený očný kontakt ak plakal alebo podobne, lebo sedel rovno za mnou ale to sa stávalo zriedka. Väčšinou sme aj tak chodili spolu (dvaja vpredu a syn vzadu) takže komunikoval s nim spolujazdec.

tanyan
5. mar 2025

@doriiis Štatistika nezohľadňuje vzťah rodič - dieťa, kde je pud sebazáchovy potlačený pudom materinským / rodičovským.
Ja som mala dcéru vždy vedľa seba a som si istá, že by som ju podvedome neobetovala.

fkata
5. mar 2025

Za spolujazdcom je bezpečnejšie, ale napr. môj syn tam odmietal sedieť, takže sedel za vodičom. V strede Octavia a Superb isofix nemá.
My máme Joie už roky a sme spokojní. Starší už má tretiu Joie.

simca06022011
5. mar 2025

Tak ono ak si mas vybrat, tak jednoznacne za spolujazdcom.. minimalne kvoli tomu, ze ta strana je dostupna napr. z chodnika atd.. a ked zastanes niekde zarovno z cestou, tak nebudes vyberat dieta "na ceste"...

mistymay33
5. mar 2025

Za spolujazdom. Keď budes parkovať pozdlžne pri chodníku, tak otváraš dvere do chodníka a vyberaš dieťa, kde máš napr. pripravený kočík a dávaš dieťa do kočiku na chodníku. Keby sedel za vodičom, tak otváraš dvere do cesty, kde ťa može niekto zraziť. Ak si sama v aute a dieťa máš za spolujazdom tak sa obzrieš a vidíš ho šikmo, keby si ho mala za chrbtom musíš sa otočiť upne dozadu.

taktotedanie
7. mar 2025

Za spolujazdcom aj skrz parkovanie