Kedy môžem dať dieťa do autosedačky s pásom v predu?
Ahojte, mam presne 3r syna s vahou 19kg. Chceme mu kupit sedacku s izofixom ale s pasom v predu- cize pas mu pojde cez brusko a hrudnik. Chcem sa opytat od kedy ste zacinali s takymto typom sedacky poptipade poradit znacku typ alebo aj poradit co nekupovat. Dakujem za rady 🙂
@drsmolinka nas coskoro 4r ma sice len 16kg no zmenili sme z roemer king plus na peg perego viaggio - ma isofix- a je tam super, pas idealne, ma cca 104 cm, roemer sme tiez posuvali mladsiemu 15m
@drsmolinka tak neviem, akú nosnosť má vaše, naše bolo do 13kg, takže bez problémov, mal ešte stále rezervu.
@sapetka zial, tak to neni a su k tomu vyskumy, svedi to dost riesia... a pokial ta stara sedacka nebola vyslovene poskodena pri buracke tak v nej dieta bude 5x bezpecnejsie bezpecnejsie nez v hocijako drahej smernej sedacke, o pultikovych ani nehovoriac z ktorych moze dieta vyletiet. sedacka v smere nema sancu sa dostat pod 1200 kN silu posobiacu na krk, co dobre protismerne ktore maju plus test musia splnit. Inak aj preto podla novej isize normy uz bude jazda v smere jazdy mozna az od 15 mesiacov (aj to je skoro a v navodoch bude odporucanie ze co najdlhsie) .. akurat ze by bolo ekonomicky nemozne prinutit teraz ludi vyhodit vsetky tie 9-18 sedacky takze ze to o tom kto si co zisti a bezpecnejsie budu deti jazdit az ked prestane platit stara norma a bude uz legalna len nova
@meluela nemaju vobec problemy ked "cuvaju" ja osobne si sadnut v protismere nemozem hned mi je zle a aj moj 3r syn ked si sadne v elektricke v protismere nie je mu dobre
@drsmolinka moja nastastie nema problem v protismere a to som ja preblila cele detstvo v skodovke bez sedacky nadopovana kinedrilom 🙂
@drsmolinka moja 4rocna tiez nema problem v protismere. Prave naopak. Raz sme isli taxikom a sedela v smere jazdy a takmer sa povracala.
@sapetka jasne, 10 mesacne dieta rozhoduje o svojom zivote a co moze a co nie. Mam takmer 9 mesacnu a absolutne si neviem predstavit, ako mi "hovori", ze ona nechce ist do vajca alebo nechce byt v protismere. Haha ved tak male dieta aj vie, co je co, vsak?
A este na margo nechce. Ked to inak nepozna, tak ani nevie ake to je. Moja 9 mesacna vobec nevie ake je to byt po prve v niecom inom ako vo vajci a po druhe ani nevie ake je to byt v aute v smere jazdy, lebo tak este nesedela a este dobrych par rokov ani inak ako v protismere sediet nebude.
Moja 4rocna sice uz sedela raz aj v smere jazdy, ale velmi dobre vie, ze to bola v taxiku vynimka a rozumie uz niekolko rokov, ze o takychto veciach rozhodujem bez reptania JA ako rodic. A tiez vie, ze v reboarderi bude sediet tak dlho pokial sa bude dat. Cize pokial sa tam zmesti.

@drsmolinka moja este v tych 19m stale nepresahovala vysku vajca (je priemerne vysoka) a vazila 11kg, takze aj vahovo bola v pohode. Kupili sme 9-25 protismernu, ma vyse 3.5 roka a stale sa vozi v protismere. Do roka a pol bolo priserne s nou cestovat, potom sa ukludnila a v novej protismernej sedacke sa vozi rada, vidi odtial a nevadi jej ak sa jej uz nohy aj dotykaju. V tychto sedackach niekedy sedavaju deti aj do 5-6 rokov, my to potiahneme aspon do 4r. Takto nejako to vyzera ked sa deti vozia dlho bezpecne v protismere: