Kúpiť autosedačku od narodenia alebo vajíčko pre dieťa?
@anonym_6a906b tak si možno trošku zaspala dobu. Praveze som si vela zistovala. Autosedacky niektore s novorodeneckou vložkou maju vyborne cruch testy . Vajicko je vtedy skôr na tu funkciu ak bábätko v aute zaspi že je nevyhoda ho vyberať a budiť.
Preto sa pýtam mamičiek z praxe, či to bol až taky problem ho potom nosiť k lekarovi nie vo vajci ale v nosiči čo je od narodenia napr sestrice, alebo priamo vo vaničke. Čo im bolo praktickejšie
@didi44444 nie, vaj8cko nie je len na tu funkciu, ze zaspi a mozes ho preniest..je to plnohidnotna sedacka, volakedy sa sedacky ani nahodou nepriblizili v crashtestoch k vajickam. A ako 4 matka, sedacka 0-4 je absolutne nevhodna a je jedno kolko stoji. Bola vyvinuta na to, aby si sedacky nemenila, lebo dieta ti v tejto faze rastie velmi rychlo. Najprv vajicko, potom sedacka 6m/15m-3 roky, potom 3-12 rokov. Z vajicka ti dieta moze vyrast za 6 mesiacov, alebo za 20 mesiacov. Takisto kazde dieta sa inac nauci sediet, preto je idealne delenie podla veku a nie "all in one"...
Veď bez vajička ťa ani z nemocnice nepustia🙂
@anonym_48455c a keď niekto nemá auto alebo býva pár metrov od nemocnice? Somarinu píšeš. Ja som odišla z nemocnice s dieťaťom v kočíku a nič neriešili.
Veď bez vajička ťa ani z nemocnice nepustia🙂
@anonym_48455c nikto nekontroloval ako odchadzam s dietatom ...
My sme mali aj vajicko pri dcere a aj som davala syna do sedacky. Vo vajicku prva dcera spala, co bolo super, len prenasat ju v tom bolo tazke, nemali sme naklikavacie na konstrukciu kocika, takze len v ruke prenasali. Druha vajicko neznasala, nespala tam a vkuse revala. Syna som davala aj do vajicka, aj sedacky tusim uz od mesiaca, a neznasal obe. Kedze tam nespal, bolo jedno odkial ho vyberiem a dam do kocika ci na ruky..praktickejsie sa mi zdalo to vajce, predsa len ked dieta zaspi, ak je naklikavacie lahko sa presunes...len teda vydrzi kratsie..
Mne bolo jednoduchšie fungovať s vajíčkom. Bábätko do vajíčka/autosedačky nemáš naobliekať. Len tenké vrstvy a zakryť. Novodobé autosedačky majú polstrovanie a polystyrén, to hreje od spodu... Čiže ak pôjdeš teraz v zime s bábätkom niekam, v autosedačke, budes prekladať do kočíka (vaničky), bude vonku mínus 10... Neviem, mne bolo jednoduchšie to vajíčko... Hlavne takto na zimu. Ale urob, ako chceš. My nevieme, kedy sa má bábo narodiť, kde bývate (dom, byt), ako často budete chodievať autom, či pôjdeš na nákup s kočíkom z domu alebo všade autom... Napríklad, doma v byte (ak bývaš v byte) dáš bábo do overalu, prenesieš k autu, vonku mínus, vyzlečies bábo z overalu, dáš do autosedačky v aute... Chápeš... Naše auto sa nedokázalo tak rýchlo vyhriať ako nové moderné autá...

@anonym_48455c ja osobne som tiez za vajco, pri oboch detoch som ho mala, ale teda ja sama za seba mozem povedat, ze nikto ma v nemocnici nekontroloval ako som dieta odnasala domov, ci na rukach, vo vajci, prehodene cez plece 😀😀 tak ako to, ze "bez vajca ta domov ani nepustia". Nech mi to niekto vysvetli prosim.
@anonym_d20aa6 u nas kontrolovali- bud kociar, nosic alebo vajco. S dietatom na rukach ta nepustili...