Kúpiť autosedačku od narodenia alebo vajíčko pre dieťa?
@didi44444 autosedacka od narodenia neexistuje, od narodenia mas mat vajicko
Autosedacka je vtedy ked dieta sedi
Novorodenec ti nesedi a ma byt vo vajicku!
Tie kategorie “0-15” je blbost, priserne crush testy pre novorodencov nehovoriac o tom ako mu pokrivis chrbticu
@didi44444 autosedacka od narodenia neexistuje, od narodenia mas mat vajicko
Autosedacka je vtedy ked dieta sedi
Novorodenec ti nesedi a ma byt vo vajicku!
Tie kategorie “0-15” je blbost, priserne crush testy pre novorodencov nehovoriac o tom ako mu pokrivis chrbticu
@anonym_6a906b tak si možno trošku zaspala dobu. Praveze som si vela zistovala. Autosedacky niektore s novorodeneckou vložkou maju vyborne cruch testy . Vajicko je vtedy skôr na tu funkciu ak bábätko v aute zaspi že je nevyhoda ho vyberať a budiť.
Preto sa pýtam mamičiek z praxe, či to bol až taky problem ho potom nosiť k lekarovi nie vo vajci ale v nosiči čo je od narodenia napr sestrice, alebo priamo vo vaničke. Čo im bolo praktickejšie
Vajce sme vobec nepouživali
iba autosedačku vajičko na presuny autom
ked sme niekam šli vždy sme syna davali do hlbokeho kočika
ked vidim tie deti skrčené vo vajci v nakupaku, u pedi , na akciach 🙄
@minesasubu preto sa na to pýtam, lebo sú už veľmi kvalitné autosedačky( nie vajcia) do auta od narodenia. Či je praktické v tom dieťatko prenášať alebo radšej do nosiča alebo do vaničky aj keď spiace rovno preložiť
presuny, bezpecnost (nadarmo tu pisete, ze takmer totozna, nie nie je ani z daleka) napiste na deti v aute a poradia vam lepsie ;)
takto, deti v aute poznám. O bezpečnosti viem , že niektoré su oveľa lepšie ako tie vajcia. Sedačka ked sa pohybuje od 400€+ , dokonca niektore aj za menej. Skôr riešim tu prakticku stranku teraz
Podla komentarov je do oci bijuce ze si za autosedacku tak si ju kup. Viaceri ti tu pisu vajicko a ty stale obhajujes autosedacky. Z praktickej stranky pre mna je vhodnejsie tiez vajicko z a do auta ked zaspi odnesiem lahko vo vajicku a nemusim dieta budit. Tak isto u dr sa nemusim motat s kociarom ale len s vajickom a za tych par minut raz za cas sa dietatu nic nestane, predpokladam, ze nebudete s nim jazdit v aute dlhe hodiny kazdy den.
Veď bez vajička ťa ani z nemocnice nepustia🙂
@anonym_48455c to nie je pravda ked bude mat autosedacku o ktorej pise pustia, ked bude mat porodnicu par minut peso a teda nepojde autom tak pustia...
@anonym_48455c ja osobne som tiez za vajco, pri oboch detoch som ho mala, ale teda ja sama za seba mozem povedat, ze nikto ma v nemocnici nekontroloval ako som dieta odnasala domov, ci na rukach, vo vajci, prehodene cez plece 😀😀 tak ako to, ze "bez vajca ta domov ani nepustia". Nech mi to niekto vysvetli prosim.
@anonym_48455c ja osobne som tiez za vajco, pri oboch detoch som ho mala, ale teda ja sama za seba mozem povedat, ze nikto ma v nemocnici nekontroloval ako som dieta odnasala domov, ci na rukach, vo vajci, prehodene cez plece 😀😀 tak ako to, ze "bez vajca ta domov ani nepustia". Nech mi to niekto vysvetli prosim.
@anonym_d20aa6 ďakujem 🙂
My sme mali vajicko asi do styroch mesiacov. Ale poviem pravdu, neprenasala som ho. Pre mna to bolo tazke sa trepat aj s vajcom niekde. Radsej som vzdy dieta vybrala a dala do normalneho kocika. A kedze dcera v tom vajicku vzdy strasne plakala, tak sme po styroch mesiacoch kupili presne taku sedacku o ktorej hovoris a tam bola uplne v pohode.
@anonym_6a906b tak si možno trošku zaspala dobu. Praveze som si vela zistovala. Autosedacky niektore s novorodeneckou vložkou maju vyborne cruch testy . Vajicko je vtedy skôr na tu funkciu ak bábätko v aute zaspi že je nevyhoda ho vyberať a budiť.
Preto sa pýtam mamičiek z praxe, či to bol až taky problem ho potom nosiť k lekarovi nie vo vajci ale v nosiči čo je od narodenia napr sestrice, alebo priamo vo vaničke. Čo im bolo praktickejšie
@didi44444 autosedacka nema co robit u novorodenca a je jedno ci ma novorodenecku vlozku
Znicia mu chrbticu, podakuje sa ti v buducnosti!
Dieta budit a pchat ho do sestrice je somarina
Vyberies vajicko najkliknes do kociara slebo len vezmes do ruky a ides
My sme mali vajicko asi do styroch mesiacov. Ale poviem pravdu, neprenasala som ho. Pre mna to bolo tazke sa trepat aj s vajcom niekde. Radsej som vzdy dieta vybrala a dala do normalneho kocika. A kedze dcera v tom vajicku vzdy strasne plakala, tak sme po styroch mesiacoch kupili presne taku sedacku o ktorej hovoris a tam bola uplne v pohode.
@anonym_dc2d2d super ďakujem krásne za názor 🙂
@didi44444 autosedacka nema co robit u novorodenca a je jedno ci ma novorodenecku vlozku
Znicia mu chrbticu, podakuje sa ti v buducnosti!
Dieta budit a pchat ho do sestrice je somarina
Vyberies vajicko najkliknes do kociara slebo len vezmes do ruky a ides
@anonym_6a906b cize podla teba vo vajci bude mat super chrbatik? Robila som v jasliach, nosili nam tam deticky niektore aj s vacom a chrbaty mali ako banany
Jasne ze vajce, ked budes chodit s malym mesacnym, dvojmesacnym k doktorke atd tak co? Vyberies zo sedacky do ruky ci ako? A ked ti spi,tak ho vezmem a idem si s nim a ked nas vezme dovtedy sa vyspi.
Áno, sú to testy bezpečnosti. Ale žiadna firma nerobí testy na vývoj chrbtice a vplyvu na fyziológiu chrbtice, v tom jednoznačne vyhráva vajíčko.
@anonym_6a906b cize podla teba vo vajci bude mat super chrbatik? Robila som v jasliach, nosili nam tam deticky niektore aj s vacom a chrbaty mali ako banany
@didi44444 novorodenec nevie sediet tak nema co robit v autosedacke!
Predsa ked dieta nosis tak tiez ma chrbatik do C nie? Tak ako vo vajicku!
Novorodenec nema co robit v autosedacke- lebo nevie sediet
Nebud leniva a pohodlna a kup mu poriadne vajce ,
@didi44444 tak v jasliach si mohla robit ale evidentne sukromnych ktore neboli kontrolovane ministerstvom, tak moze robit sj vystudovana kadernicka s prepacenim..
Nemudruj lebo sa tu len strapnujes
Je fajn ze si sa opytala ale daj si poradit - kazdy jeden komentar tu ma jasnu odpoved
@didi44444 tak v jasliach si mohla robit ale evidentne sukromnych ktore neboli kontrolovane ministerstvom, tak moze robit sj vystudovana kadernicka s prepacenim..
Nemudruj lebo sa tu len strapnujes
Je fajn ze si sa opytala ale daj si poradit - kazdy jeden komentar tu ma jasnu odpoved
@anonym_6a906b praveze je tu viac komentarov ak vidis dobre a odpoved nie je jednoznacna. Ja po prve leniva nie som a po druhe hlavne riesim praktickost- preto som sa pytala a nekupila rovno sedacku. Lenze v mojom okoli viac mamiciek odporucalo cisto sedacku od narodenia. Mne to vrta hlavou , preto sa pytam. Urazat si chod niekoho ineho
Pekny vecer prajem
Jasne ze vajce, ked budes chodit s malym mesacnym, dvojmesacnym k doktorke atd tak co? Vyberies zo sedacky do ruky ci ako? A ked ti spi,tak ho vezmem a idem si s nim a ked nas vezme dovtedy sa vyspi.
@ariannazara ako pisali aj ine zienky, takze vajce neprenášali ale prelozili bábätko do vaničky. Ale dakujem za nazor
@ariannazara ako pisali aj ine zienky, takze vajce neprenášali ale prelozili bábätko do vaničky. Ale dakujem za nazor
@didi44444 este kocik vytahovat skladat, vsade schody nechcelo by sa mi ;)
@didi44444 vajicko
Niet nad cim, precitaj este raz vsetko
VAJICKO! Dieta nema co
Robit v nejakej autosedacke
@didi44444 na tvojom mieste by som šla do vajíčka. Nevymýšľaj zbytočne, že autosedačka od narodenia. Mala som syna narodeného 2024 a žiadnu autosedacku vhodnú a bezpečnú prenho som nejako nenašla proste som vedela že vajíčko ma byt. Myslím že nie tak dávno som rodila a nezmenilo sa to doteraz. Kvalitne vajíčko pár mesiacov používané predáš rýchlo ďalej a kúpiš kvalitnú autosedacku. Ak chceš ušetriť kúp mu tu autosedacku ale prakticky ja som využívala vajíčko veľa. Hlavne presuny, doktorka, mne tam syn pospal rad- nespal v tom doma len keď sme niekde odbehli. Som fyzioterapeut, tak nech sa do mňa mamičky nepustia. Dobre ti radia ostatné, prvé vajíčko a až pri samostnantom sede- niekedy 7-9,10 mesiac podľa vyvinú kúpiš autosedacku, ideálne čo najldlhsie mat dieťa vo vajci. Ja som svojho 13 mesačného bez problémov vedela vo vajíčku nechať, až potom šiel do veľkej autosedačky
No ak sedačka, tak s babyshell vložkou, tuším je iba jedna Be safe stretch, ale tam je cena určite vyššia ako 400€. Je ro iná vložka, ako klasická “novorodenecka”. Videla som fotky ako take malinké bábätko vyzerala v tých sedačkách klasickych a je to zle na chrbticu. Ja som napríklad nikdy vajíčko nevyberala a nedávala na kočík. Aj ku doktorke sme chodili normálne v kočíku, keďže sme ju mali blízko 😊 akože aj autom sme chodili veľmi malo a vtedy som syna dala doma do vajíčka a tak do auta, bolo to praktickejšie.

Vajce sme vobec nepouživali
iba autosedačku vajičko na presuny autom
ked sme niekam šli vždy sme syna davali do hlbokeho kočika
ked vidim tie deti skrčené vo vajci v nakupaku, u pedi , na akciach 🙄