Môže dieťa v sedačke 9 - 18 kg sedieť vpredu?
Môže sa dieťa v sedačke 9-18 kg viesť vpredu na sedadle spolujazdca?
podla mna ked je otocene opacne...
@8291 to by som urcite nedavala, tie airbagy su navrhnute pre dospleho nie? ja teraz idem kupovat autosedacku a urcite rear facing.
https://www.youtube.com/watch?v=tuZFVPv3RpkAle vsetky su strasne drahe, asi kupim Graco cez ebay. Alebo maxicosi 2way pearl ked svokra prispeje :D
Vypnuty Airbag musi byt len vtedy, ak dieta cestuje proti smeru jazdy, nie ked ide v smere jazdy, vtedy je nutne nechat Airbag ZAPNUTY, zakaz sa tyka len tzv.vajicok 0-13 mesiacov
Pardon 0-13 kg
Ja mam 3 deti a vsetci traja sa jednoducho so sedackami do zadu nevmestia. Takze najstarsieho vozime stale v predu. Ked sme sli na dovolenku, hranicne kontroly aj bezne kontroly v meste - nemala som problem, tak asi moze byt. No ked ich nemam v aute vsetkych troch, nedavam nikoho do predu..
http://www.zakonypreludi.sk/zz/2006-554
@ludkas31 a co by si tam chcela hladat. Ak to nie je vyslovene zakazane, tak sa to moze. Ale podla mojho nazoru je to na facku pre rodica.
@susminka § 7 (2); ak sa ti 3 autosedacky dozadu nezmestia, moze dieta starsie 3 rokov sediet vzadu medzi sedackami priputane pasom. Je to pre dieta urcite bezpecnejsie, ako sediet v predu.
Ak sa tri deti nezmestia v autodedackach vzadu tak predsa predam auto a kupim si vacsie. Rozhodne lepsie ako vzdy jedneho vozit vpredu. Aj ked je to povolene
Áno, môže sedieť vpredu, ale určite z aktívnym airbagom. Výrobcovia sedačiek ešte odporúčajú posunúť sedadlo spolujazdca čo najviac dozadu
Ja si myslim,ze koze sediet..ale teraz neviem ci pri vajicku alebo aj autosedacke by praveze ten airback mal byt vypnuty
no ja by som mal otazku k sedeniu dietata v sedacke vpredu. Situacia nasledovna - tri deti (vek 7, 4 roky a tretie dieta 8-mesacne) a dvaja dospeli. Vzadu je v strede len dvojbodovy pas (starsie auto) a pomerne malo miesta - ledva by sa vzadu zmestili dve autosedacky a podsedak. Vpredu ma airbag len vodic, spolujazdec nema. Ako to vyriesit? Moze vpredu sediet niektore z deti? Zatial to najmladsie je vo vajicku, tak bolo vpredu v protismere. Co potom ked uz nebude vo vajicku? Moze sediet v autosedacke vpredu niektore z deti v smere jazdy? Lebo moc ina moznost nie je... vzadu v strede je len dvojbodovy pas... Mame aj ine, vacsie auto (diesel), ale pouzivame aj toto mensie starsie, hlavne v meste (lahsie parkovanie, je to benzinove do mesta vhodnejsie), po okreskach (hlavne ked je to vacsie auto v servise).

Ano môže,zákon to uz povoluje,ale kvôli bezpečnosti sa to neodporúča