Obrovské riziko kúpy autosedačky z bazáru!
maminy chcem vas moc poprosit, radsej kupte lacnejsiu ale NOVU sedacku ako ""luxusnu"" z druhej ruky. Ja som kupila drahú cybexku cez bazoš od jednej panej, tvrdila ze neburana, potah cisty, super stav. Muzovi sa nieco nezdalo na tych plastoch zospodu ked ju montoval, tak sme ju zaniesli do specializovaneho obchodu kde robia aj kontrolu. Chalan tam na to pozrel a hned nam ukazal ze tie vnutorne polystyreny su prasknute a cele to bolo lepene! Ta sedacka zazila autonehodu a pri dalsej rane by dieta vobec neochranila, tie plasty boli uplne unavene. Pani samozrejme nezdviha a peniaze (180e) mi nevrati. Uplne ma zamrazilo pri predstave, ze by som do nej posadila svoje babatko. Mate niektora podobnu skusenost, da sa to niekde nahlasit ako podvod? Dakujem.
@anonym_autor Mas to v kupno-predajnej zmluve, ze nebola poskodena?
@beata_k Nie. Nemám žiadnu zmluvu.
Mas doklad kde delkarovala, ze je nenaburana? Screenshot inzeratu, spravy? Mas doklad o zaplateni? Vies si vybavit posudok od odbornika, ze sedacka bola burana alebo uz ti to dali v tom obchode? Mas detailne fotky plastu ked prisla, ci nic volnym okom nevidno? Ak ano mozno by sa to dalo riesit. Ale ja by som si z toho zobrala ponaucenie a nabuduce nekupovala z druhej ruky. Kazdopadne 180€ za cybex, ktora ma byt nova je podozrivo nizka suma🚩 .
fuuuu to už ake svedomie musí mat človek, že predava nabúranu autosedacku, kde je jasne že další naraz do auta a babatko v nej by nemuselo prezit…ako sa takým ľudom spáva? veď autosedacku po nehodach preplácajú aj poisťovne
Autosedačku by som nikdy, ale nikdy nekúpila z druhej ruky.. na druhej strane, nikdy by som nič takto nekúpila na inzerát, ale budiš.
to nemusela byt vyslovene havarovana, ale unava materialu, nam polystyren tiez praskol pouzivanim
(nebola z druhej ruky)
@anonym_autor 180€ nie je drahá autosedačka. A teraz asi musíš kúpiť ďalšiu. Ak by si kúpila hneď novú, tak by si možno aj platila menej než teraz keď si prišla svojou hlúposťou o 180€ + vysolíš ešte za novú autosedačku 🤦🤷
Ak by bola osobne prenu sadni do auta a vybav si to inak
nemaš šancu pretože nemáš nič v rukách
a tá cena je tiež podorzrivá
ja osobne nekupujem veci z druhej ruky - autosedačka, topanky na tom sa proste nešetri
Daj jej recenziu na Bazosi.
Neviem, ktorý model si kupovala, ale Cybex nie sú zase až tak drahé, aby si nemohla kúpiť novú. Za použitú sedačku dať 180€, keď novú Cybex si mohla mať od 170€ za tie najlacnejšie modely a cca 300€ už za tie drahšie s isofixom.
Ako znel inzerát? Bolo v ňom uvedené, že sedačka nie je havarovaná? Bolo uvedené, kedy bola kupovaná a ako dlho bola používaná? Ako už bolo vyššie uvedené, sedačka nemusela byť búraná, ale ak je staršia a tie plasty a polystyrén sú už vekom opotrebované, mohlo sa stať, že majú nejaké trhliny. Životnosť autosedačiek s vnútornými pásmi je zväčša 5-7 rokov, tých, ktoré sa zapínajú pásmi z auta zväčša 7-10 rokov. A životnosť sa počíta odvtedy, kedy sa autosedačka začala používať. Najviac ničia plast a polystyrén vysoké a nízke teploty. Čiže záleží aj od toho, či bolo auto garážované, alebo či bola sedačka 365 dní v aute, ktoré bolo vystavené slnku a mrazu (bez garáže).
@anonym_autor S tymto sa da robit hlavne to co robis. Osvetu inym ludom aby nikdy nekupovali pouzite autosedacky z druhej ruky.
Tam nejde len o to ze to moze byt autosedacka z autonehody, ale hlavne o to ze je jednoducho stara. Ten material sa moze zlomit pri normalnom namahani. Kazda autosedacka ma svoju zivotnost. Vacsina okolo 6-10 rokov. Toto si treba odsledovat aj pri kupe novej sedacky z obchodu. Ak kupujes pre vacsie dieta a budes ju vyuzivat 4-6 rokov, tak musi byt cerstvo vyrobena, inac bude prilis stara v poslednych rokoch ako ju budes pouzivat.
Ja som predavala prvu autosedacku co sme mali pre novorodenca. Bola 2 roky stara a nebola burana alebo spadnuta aj tak som vysvetlila paru co si po nu prisiel ze by nemali kupovat pouzitu autosedacku. Tu kde zijem je velmi tazke predat autosedacky. Ludia to nekupuju. Ale ludia si posuvaju sedacky v rodine, priatelia, kolegovia a to je este horsie.
@anonym_autor S tymto sa da robit hlavne to co robis. Osvetu inym ludom aby nikdy nekupovali pouzite autosedacky z druhej ruky.
Tam nejde len o to ze to moze byt autosedacka z autonehody, ale hlavne o to ze je jednoducho stara. Ten material sa moze zlomit pri normalnom namahani. Kazda autosedacka ma svoju zivotnost. Vacsina okolo 6-10 rokov. Toto si treba odsledovat aj pri kupe novej sedacky z obchodu. Ak kupujes pre vacsie dieta a budes ju vyuzivat 4-6 rokov, tak musi byt cerstvo vyrobena, inac bude prilis stara v poslednych rokoch ako ju budes pouzivat.
Ja som predavala prvu autosedacku co sme mali pre novorodenca. Bola 2 roky stara a nebola burana alebo spadnuta aj tak som vysvetlila paru co si po nu prisiel ze by nemali kupovat pouzitu autosedacku. Tu kde zijem je velmi tazke predat autosedacky. Ludia to nekupuju. Ale ludia si posuvaju sedacky v rodine, priatelia, kolegovia a to je este horsie.
@andreatytler ty si predavala autosedacku a nasledne si kupcom povedala, ze by nemali kupovat sedacku z druhej ruky? Tu mi nejak unika logika 🫣😅
@anonym_autor ja by som zakonom zakazala predavat a kupovat pouzite autosedacky cez bazar bez preverenia a dokladu o tom ze je neburana. Predaj pouzitych len cez autorizovany obchod.
@andreatytler ty si predavala autosedacku a nasledne si kupcom povedala, ze by nemali kupovat sedacku z druhej ruky? Tu mi nejak unika logika 🫣😅
@anonym_dc3670 No nie kazdy vie ze nie je dobre kupovat sedacku z druhej ruky. Tak som im to vysvetlila ze su tam rizika a ze nie je dobre kupovat z druhej ruky, ze ci si to nerozmyslia. Ale nerozmysleli si. Pride mi to fer. Ja viem ze nebola burana ani nespadla na zem alebo nieco take. Takze moje svedomie je ciste. Bola pouzivana 6 mesiacov a potom stala 1 rok. Ja by som ju pouzila ak by som mala dalsieho novorodenca.

Nie, lebo nepotrebujem luxuxsnú sedačku