icon

Kúpa auta od súkromníka

Dnes o 06:07

ludia nikdy neverte predavajucemu ze auto je ""bez investicii"" a ze ""vsetko bolo menene"". kupovali sme octaviu od jedneho pana z dediny vedla, auto zvonku krasne, interier cisty, tvrdil ze olej menil pred mesiacom a ze s tym jazdila jeho zena do skolky. muz sa s tym sice previezol ale mechanika sme nebrali ved naco pan vyzeral slusne a ukazoval nam aj nejake blocky za servis. no jasne. po dvoch tyzdnoch zacalo auto dymit, v servise nam povedali ze motor je pred smrtou, skryta vada, olej to zralo na litre a daky sajrajt tam bol naliaty len aby to docasne stichlo. pan nas zablokoval, nezdviha telefon, riesime to cez pravnika ale auto nam stoji na dvore a oprava ma stat tolko co polovica auta. vzdy chodte do servisu na kontrolu pred kupou aj keby auto predaval vas vlastny sused.

katkaseiner
Dnes o 06:14

@anonym_autor cudujem sa ze setris na mechanikovi...stare auto nebude žiadny zazrak bez investície

anonym_06f18b
Dnes o 06:17

Prečítala som prvých 5 riadkov…. mechanika nebral …. tak potom sa niet čo čudovať.

anonym_91864a
Dnes o 06:30

Ja som predala pred par tyzdnami 20 rocne auto s 53000 km. Som prvy majitel, vzdy sme mali 2 auta, nevychalovane, ale predsa stare. Pan povedal, ze on s tym rata, ze budu vypadavat postupne tesnenia, po tych rokoch uz unava materialu. Mechanika nemal, ak nie je chlap lavy, vie to posudit aj sam pri kontrolnej jazde. Moj znamy mechanik povedal, ze je vo velmi dobrom stave. Ja som nic neprikraslovala, v servise som bola len na zarucne prehliadky a vymenu oleja. Tak dufam, ze este mu nejaky cas posluzi.

dorizzz
Dnes o 06:34

S tym musis vzdy ratat. Malokto preda auto preto, ze je dobre, vacsina ho predava preto, lebo uz to auto pyta peniaze a predavajuci sa s tym uz nechce hrajkat a vrazat do toho peniaze. To iste je aj s bazarmi. Jednoducho ked si kupujes ojazdene auto, tak s tym musis ratat.

marsmykkok
Dnes o 06:48

Kúpa jazdenky je vždy risk. Sama som mala veľmi zlú skúsenosť. Na druhej strane ja som súkromne predala svoje auto o ktoré bolo starané riadne a motoricky top, akurát troška začalo už hrdzavieť čo je normálne pri staršom aute, ale verím že pár rokov ešte bez väčších investícii novému majiteľovi poslúži.

nelca84
Dnes o 06:54

@anonym_autor nikdy sme nekúpili jazdenku bez toho, aby ju skontroloval mechanik, nech by ju predával aj sám biskup. A to máme doma vždy min. 2 autá, teraz už aj syn, takže 3. Takže sme ich za 20 rokov s mužom kupovali už dosť a nikdy sme sa neokašlali, každé nám slúžilo roky. Na tomto sa šetriť neoplatí, vaša chyba. Podľa mňa nedosiahnete nič, máte drahé ponaučenie.

bomba36
Dnes o 07:12

Veriť v ľudské dobro len preto, že je odviedla z dediny a vyzerá slušne pri kúpe takej veci ako je auto je veľmi, ale že veľmi naivné.