Oplatí sa investovať do otočnej autosedačky do auta?
Ahojte, keďže čakám prvé dieťa, zatiaľ nemám prehľad. Tak vás prosím o radu. Je dobré mať vajíčko do auta aj s možnosťou otáčania alebo je to zbytočnosť? Mám malý Citroen C3 a za rok aj niečo ho vrátim a možno budem kupovať staršie auto na nejakú dobu, čiže ani neviem, či tam bude isofix. Aké máte skúsenosti? Hlavne čo sa týka vajíčok 0-13kg? Lebo všetky, čo som zatiaľ našla, že sú aj na isofix aj na pás sú skoro o kilo ťažšie ako klasické. Tak premýšľam, že radšej investujem do kvalitnej klasickej sedačky/vajíčka. Aj tak budem potrebovať často to vajíčko nasadzovať na rám kočiaru, keďže mám malé auto. Ďakujem pekne za rady. 🙂
@dominicka2812 teraz mám klasický isofix na vajíčko, prišlo mi absolútne zbytočné kupovať otočnú, keď ho len vyberiem s vajíčkom a nastoknem na konštrukciu. Otočnú si chcem kúpiť potom tu druhú, keďže sedačka už bude ostávať v aute a dieťa sa mi bude lepšie vyberať. 🙂
@anonym_b40482 práve to aj premýšľam, že často keď bude v aute, budem musieť použiť to vajíčko na kočiar, keďže mám fakt malé auto. Ja len, či je to fakt tak super ako sa píše alebo je to v podstate zbytočnosť. Radšej by som čím ľahšie vajíčko a aby bolo pohodlné pre malého. Máš nejaké overené?
@dominicka2812 teraz mám klasický isofix na vajíčko, prišlo mi absolútne zbytočné kupovať otočnú, keď ho len vyberiem s vajíčkom a nastoknem na konštrukciu. Otočnú si chcem kúpiť potom tu druhú, keďže sedačka už bude ostávať v aute a dieťa sa mi bude lepšie vyberať. 🙂
@anonym_b40482 presne, Reboarder je super pre vacsie dieta od toho 1 roka
Neviem ci tie otocne nebudú aj zaberať viac miesta v auta..
Mali sme vajicko na pás bez problemov.. a fakt ze dieta doma ho das do vajicka, to vajce bude s vami chodiť min prvy polrok, mozno aj viac.. ked dieta sedelo a bolo tazsie, tak sme uz dieta presuvali
Dakujem za odpovede. Ktore znacky alebo presne typy vajicka by ste odporucali? 🙂
Dakujem za odpovede. Ktore znacky alebo presne typy vajicka by ste odporucali? 🙂
@kiki68 presne tak, až vtedy to má pre mňa využiteľnosť, teraz za mňa zbytočné. 🙂
@dominicka2812 ja mám teraz zn. Stokke iZi ho besafe Isofix a druhú premýšľam, ale asi ostanem pri značke, som s ňou spokojná zatiaľ. S inými skúsenosť nemám. 🙂
Za mna, otocne. Ja mam cybex cloud t-isize a je do cca do 2rokov. Mne sa to ovela lahsie vyberalo, ked som si ho otocila k sebe. Mala ma 15mesiacov stale sa do neho zmesti v pohode.
Otocna je urcite pohodlnejsia pri väcsom dietati, ked autosedacka ostava v aute. No my sme kupili otocnu zakladnu uz aj pre vajicko, neskor dokupime len pokracovaciu sedacku rovnakej znacky, ktora na zakladnu bude pasovat. Nebudeme musiet tak kupovat 2 druhy zakladni.
Ja napriklad nechavam vajce v aute, preto mi je lepsia otocna zakladna. Pokial vyberas dieta aj s vajcom, je to jedno, respektive otocna zakladna ti je na prd. A pri druhom som kupila uz aj polohovatelne velke vajco, je perfektne, dcera ma 16 mesiacov a stale je v nom, vyzera super pohodlne
Ja napriklad nechavam vajce v aute, preto mi je lepsia otocna zakladna. Pokial vyberas dieta aj s vajcom, je to jedno, respektive otocna zakladna ti je na prd. A pri druhom som kupila uz aj polohovatelne velke vajco, je perfektne, dcera ma 16 mesiacov a stale je v nom, vyzera super pohodlne
@majlo1234 ktore je to velke? To su tie 0-18kg ci jak to je?
@majlo1234 ktore je to velke? To su tie 0-18kg ci jak to je?
@dominicka2812 to sa odvija skor od modelu, niektore vajicka su take mensie, niektore vacsie, ja mam cybex cloud g tusim, a to je fakt obrovske
@dominicka2812 to sa odvija skor od modelu, niektore vajicka su take mensie, niektore vacsie, ja mam cybex cloud g tusim, a to je fakt obrovske
@majlo1234 oki dakujem pekne popozeram.