Podsedák namiesto autosedačky. Odkedy sa môže používať?
od akeho veku ci kil sa mozu pouzivat podsedaky do auta miesto autosedaciek?dakujem vopred 😉 za rady🙂))
Sa mi "páči" ako všetky mamy maličkých detí hovoríte podsedák nie, nechráni dieťa proti bočnému nárazu, môže si rozbiť hlavu, a podobne. Keď budú mať vaše deti 10 rokov a nevojdú sa do sedačky tak nebudú chránené voči bočnému nárazu, alebo keď budú mať 13 rokov budú uchytené iba pásom, potom vám nebude vadiť že si roztrepe hlavu? Ako ja súhlasím že radšej sedačku, aj môj ešte 8 ročný je v sedačke, ale keďže mám aj 11 ročné dieťa, čo už iba podsedák, tak mi tento argument príde taký že chránim hlavu dieťaťa pokiaľ je v sedačke a potom dovidenia?
Baby teraz riesim sedacku.mala bude mat vo february sedem rokov. Susedia ju nosia na dvoch roznych autach... male suzuky.9 km dalej do skoly. Ja mam vo svojom aute cybexku.... oni maju inu tu co sa pripevnuje k autu pasom. Lenze prekladat to z jedneho suzuky do druheho je umenie a mala sa ledva vtrepe do auta nie to este do sedacky kedze to auto je malinke a sedacka vysoko.... uvazujem nad podsedakom..... tu susedia prehodia z aut raz dva..... neviem ako.... mala ma 120 cm
dcéra má 5r máme dve auta a na dlhšie trasy veľkú sedačku klasickú, na kratsie nákup a pod iba podsedák
ahojte otazka znela odkedy sa pouziva podsedak.... a nie ci je bezpecny alebo ci je lacnejsi nechapem ked to neviete naco pisete dristi o bezpecnosti a tak dalej je to kazdeho osobna vec mam najradcej taketo odpovede uplne od veci.... 😖
Môj ma 8 rokov a má podsedák, nezmestil sa do sedačky ani na šírku ani na výšku, inak by bol v sedačke.
Nie je podsedák, ako podsedák. Môžete ho kúpiť v obchodnom centre za 10 EUR a bude z polystyrénu a pri prvom náraze sa rozpadne a dieťa má otlačený zadok už za 10 minút, alebo môže byť kvalitný s kovovou konštrukciou, bočnými opierkami a výplňou podsedáka mäkkým materiálom podobným, aký sa používa aj v kvalitnej sedačke doma, alebo v aute. Dieťa v ňom pohodlne vydrží aj dlhú cestu, lebo materiál sedačky sa prispôsobí zadočku dieťaťa. Je pravda, že pri bočnom náraze chráni menej ako kvalitná, klasická vysoká autosedačka so špeciálnou ochranou hlavy, ale pri čelnom náraze, keď sa nad tým, mamičky, zamyslíte, pri čelnom náraze sú vo väčšine autosedačiek používaných pre kategóriu nad 25 kg do 36 kg používané už pásy, ktoré sú v aute na zachytenie dieťaťa a v tomto prípade je už skoro jedno, či dieťa sedí vo veľkej autosedačke, alebo podsedáku. A pokiaľ tá veľká autosedačka nie je prichytená systémom isofix, tak ešte aj ona pritlačí na dieťa. A tiež nie je pravda, že podsedák vôbec nechráni pri bočnom náraze, lebo nedovolí dieťaťu sedieť úplne pri dverách, nakoľko vždy bude medzi dverami a dieťaťom ešte medzera, ktorú vymedzujú bočné opierky kvalitného podsedáku. My predávame všetky autosedačky, takže nefandím, nenadržujem podsedáku, len tvrdím, že aj on má svoje neodškriepiteľné výhody - nezavadzá, ľahko sa hodí do kufra auta, mestí sa na zadné sedadlá viac detí a hlavne každá autosedačka je lepšia, ako žiadna autosedačka! A taký podsedák môžete mať len tak pre istotu stále pohodený v kufri auta https://www.modrykonik.sk/market/autosedacky/u2...

moja má 5r. 22kg 110cm a stále ma autosedačku do 36kg.podsedák by som nevolila i ked napr. v čechách ho dcéra má ked ideme s dedoum v aute chodíme tam raz za rok a vlakom oni autosedacku nemajú,vždy sedí ale v strede zapnutá 3 bodovým pásom nikdy nie na boku!absolutne nechráni pred bočným nárazom a len v 30km rýchlosti náraz do boku má za následok smrtelný naraz hlavy o dvere!stačí smrtelný prípad 5r. jessiki spred pár kokov kedy matka dokonca tehotná,otec autonehodu prežili ale ich dcéra 5r. v podsedáku na sedadle za vodičom bohužial nie mala vnútorné poranenia brucha a poranenia hlavy nezlučitelné zo životom ak by bola v autosedačke mohla prežiť.