Poraďte, aká je najlepšia autosedačka
Mamicky,chcem vas poprosit o vas nazor na autosedacky na popruhy-traky a autosedacka s pultikom-to je novinka.Pultikova ze je lesia ale mne sa za ze dieta je tam zakliesnene a bez pohybu. Ak mate skusenost prosim o vas nazor.Dakujem vsetkym.
@ulucia a da sa aj naklapat a pouzit v smere aj protismere jazdy ? lebo som taku videla no nezapamatala som si znacku ...
My sme sa rozhodli pre Concord Absorber, od 9 do 18 kg. Myslim, ze pre mensie deti je toto rozpatie vhodnejsie ako do 36 kg, v takej velkej autosedacke by bolo male dieta ako stratene. Nasa Concordka ma super polohovanie aj posuvnu opierku pod hlavicku, urcite odporucam.
Ahojte maminy, nemáte niektorá záujem o čisto novú autosedačku 0-13 kg? Ja som ju dostala ako darček, lenže už som mala kúpený kočík 3-kombináciu, čo obsahuje aj autosedačku. Takže teraz máme dve 😒 Ak by ste niektorá mala záujem ozvite sa, budem rada, lebo nám tu len zbytočne stojí nevyužitá 🙂
Odporučili by ste túto autosedačku? http://autosedacky.heureka.cz/cybex-pallas-2-fi...
Ďakujem
@pawlus33 my sme tiež kúpili cybex, ale model juno 2 fix. cybexy sú veľmi dobré sedačky, táto naša vyhrala viacero testov, myslím, že aj nemecký adac. doporučili nám juno 2 fix 9-18 kg, že vraj je to lepšie, ako sedačky 9-36 kg...
@meluela a @curious_george A neviete, kde sa dá pozrieť kompatabilita s jednotlivými autami?... pretože sme pozerali recenzie a že niekedy sú problém krátke pásy... kvôli krátkym popruhom meníme aj aktuálnu autosedačku, tak by sme sa neradi sklamali... syn bude mať 2 roky, je dosť vysoký a má cca. 17 kg... ďakujem
@pawlus33 my sme to kukli priamo na ich stránke, vyberieš si konkrétnu sedačku, zroluješ to dole a niekde na konci je "compatible cars", vyberieš značku auta, model...
Be safe, romer sufefix, romer king.... a treba najprv tu do 18kg az potom tu do 36, dovod? Podstatna je vyska nie vaha.. od 2014 sa sedacky predavaju podla vysky nie vahy.. takze 80cm dieta potrebuje sedacku do 104 cm ( tie do 18kg).. lebo ta do 36kg je do velkej vysky, takze by dieta neboli spravne, takze nebezpecna sedacka. Be safe je ako vajco v protismere, takze najbezpecnejsia vyherca testov 2014, 2013
@pawlus33 http://cybex-online.com/gb/carseats/pallas2fix....
zadas auto a model a napise ti od ktoreho roku je kompatibilna a na ktore sedadla sa da upevnit
v cestine: http://cybex-online.com/cz/carseats/pallas2fix....
my meme recaro sedačky a sme s nimbi veľmi spokojný
my máme túto http://www.biboc.eu/produkty/52/chiplolino-domi...
a sme s ňou veľmi spokojný, je pevná a masívna.
my máme takúto http://www.dolex.sk/Autosedacka-Baby-design-MIL...
@curious_george
@egiginka
ahojte, mohli by ste napisat viac preco je lepsie kupit 9-18 kg nez 9-36 kg? Predpokladala som, ze 9-36 kg bude "rast" s dietatom. Vdaka 🙂
@elanor1 , no to je ako ked zena ma SKo velkost a kupi si oblecenie S - XxL,??? No ako by to bolo 🙂)) takze radsej si kupi S-M , akurat tu nejde o padnute gate na zemi, ale o zivot dietata; taky drobec nema este danu vysku na sedacku vahy 36 kg ( okolo 104 tusim je to minimum), je dietatku siroka , takze moze liwtat v nej, pasy nie su spravne...... ono sa udava 9-36, lebo3- 4r dieta moze mat 12-13kg , ale vyskovo, moze byt vysoke, sl
@elanor1 súhlas s @egiginka, jednoducho je to preto, lebo to rozpätie 9-36 kg je príliš veľké a zrejme to bude trošku na úkor bezpečnosti. ono nemyslím si, že sedačky 9-36 sú zlé, no aj napriek ich väčšej variabilnosti si myslím, že sedačka 9-18 bude dieťaťu "sedieť" lepšie. keď bude dieťa väčšie, dostane jeho veľkosti a váhe prislúchajúcu sedačku.
@elanor1 pozri crashtesty na adac.de ... poslednych 5 rokov su sedacky 9-36 bezpecne, hlavne ked su pultikove. kludne sa moze stat ze kupis shitnu 9-18 sedacku ktora bude menej bezpecna nez 9-36 ktora ma dobru konstrukciu
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...
@elanor1 ahoj. nam ten rozdiel vysvetlili v predajni takto: tie 9-18kg maju len 5bodove bezp.pasy,maju vacsinou naspodu taky podstavec a dieta je tym padom vyssie,lepsie vidi na cestu. A byvaju skoro vzdy polohovatelne. Su tak do troch rokov,max do 4rokov. Tu vahu netreba brat az tak do uvahy,treba ju vymenit ked ju dieta "prerastie" cize hlavicka mu trci nad sedacku.
Tie co su 9-36kg maju 5bodove bezp.pasy ktore sa daju casom demontovat a sedacka sa pripevnuje uz len klasicky cez dieta. Nemaju dolu ten plastovy podstavec,alebo je nizsi,takze dieta slabsie vidi na cestu. Zaroven su sirsie,priestrannejsie,mensie dieta v tom trosku "lieta". Nebyvaju vzdy polohovatelne. Neskor sa to da uplne rozobrat a je z toho len podsedak.
To co vyssie spominala pawluss33 je taky zaujimavy hybrid obidvoch kategorii.
@egiginka @curious_george dakujem za viac info. 🙂 ja som skor rozmyslala tym stylom, ze malej kupujem niektore veci aj o cislo vacsie a dorasta do nich. Moja mala ma 7 mesiacov a uz 75 cm, neviem, ci sa ten rast casom spomali, alebo zastavi, ale vidi sa mi to zatial tak, ze tu 9-18kg dlho mat teda nebude :D. Prave preto som uvazovala priamo o tej do 36kg.
@meluela ano, planovala som kupit len taku, kt. dobre dopadla v tych ADAC testoch (ci uz do 18 alebo 36 kg).
este som chcela dodat, ze konkretne som uvazovala nad Cybex Pallas M-Fix 2015.
@elanor1 jasné, že rast sa spomalí 🙂 kým bude mať 18 kg, to si ešte počkáš trošku...
@elanor1 moja v 6m nosila 80tku velkost ma 2r a este aj 86 oblece🙂 spomali sa to samozrejme a hlavne zacne behat tak aj pochudne ak ma niaky ten faldik, uz to nejde vela.... a mija v 7m mala 10,2 kg a v 18mala 11,7 🙂 a teraz v 2r ma okolo 12kg a vyskovo skoro 90cm a sedacka nam je uplne fajn, mame romer king
@anjelicek26 A kde sa daju dokupit pultiky ku Cybex?
ahojte maminy, aku puzivate autosedacku?
@marietta33 čo sa týka spoľahlivosti a bezpečnosti zdá sa vám tiež dobrá? rozmyslam nad kupou tejto autosedacky
Aj my máme Cybex. Neviem si ju vynachváliť. Už ju používame rok, keď sme doma skúšali malého posadiť do sedačky, nepáčilo sa mu to, nechápal preco dávame ten pult, pravdu povediac, mala som obavy ako si zvikne, ale keď sme skúšali prvý krát v aute, bolo všetko OK. Najviac ma upokojuje to, že viem že počas kazdy sa nevypne zo sedačky. Teraz keď už je malý väčší, pekne sa vyšplhá a sadne si do sedačky, a čaká kým pripevnime pult 😊😊😊

My sme uprednostnili znacku maxi cosi - cabriofix od narodenia, potom tobi do 18kg, a teraz mame rodi do 36kg 🙂 ak si napisete do googla znacku sedacky a ''review'', budete prekvapena, co zahranicne mamicky pisu o znackach...prijemne vyberanie!