icon

Recenzia na autosedačku Petite&Mars

7. okt 2023

Su dva druhy jedna ma ine oznacenie ako druha plus o par eur drahsia

palomablanca
8. okt 2023

Ak môžem poradiť...skúste sa pozrieť na Facebooku na stránku detivaute..sú tam odborníčky, kt Vám poradia presne podľa váhy, veku, výšky dieťaťa, podľa značky auta a pod. akú sedačku by ste si mali vybrať. Samozrejme aj podľa toho koľko peniažkov chcete minút na tu sedačku.

autor
8. okt 2023

@palomablanca dakujem pekne 🙂

nelca0510
8. okt 2023

My máme tu do 18 kilov a sme spokojni

bolarazjedna
8. okt 2023

Súhlasím s @palomablanca. Okrem toho túto sedačku by vám určite neodporúčal, je tam príliš veľké váhové rozpätie (9-36kg)., ktoré nikdy bezpečné nebude, aj keď sú tie zmenšovanie vložky. Zvykli to prirovnáva k tomu, že sedačka ktorá je "dobra" pre 9kg možno ani nie ročne dieťa a aj pre 36kg 12 ročne dieťa, je akoby ste kúpili ročnému dieťaťu topánku veľkosti 40, že však dorastie do toho a vyplníme vatou.
Všeobecne odporúčania sú také, že dieťa od narodenia do tých 150cm, kým sedačku potrebuje, by mal mať minimálne 3 sedačky (jedno z nich je vajíčko, teraz by ste mali vybrať niečo vhodné do 18reso 25kg a potom ešte do 36kg, resp podľa nových noriem teraz od 76 do 105 resp 125cm a neskôr ešte do tých 150 cm).
Podsedak neodporucaju, nemá žiadnu bezpečnostnú funkciu (nechráni hlavu vobec, nechráni telo pri bočných nárazoch), iba nadvihne telo, aby pás auta neprechádza cez krk dieťaťa.
Tieto info mám tiež od Deti v aute, oni sú jediná špecializovaná predajňa na autosedacky na SK. My sme u nich kupovali sedačku pre nášho 15mesacneho akurát včera, veľká spokojnosť.

tani777
8. okt 2023

Ja este doplnim,ze aj protismer aspon do 18kg,do cca 4 rokov aspon..idealne aj dlhsie 🙂 a tieto su asi cisto po smere jazdy..

taktotedanie
10. okt 2023

Nema dostatocne crash testy jednoznacne nie, pozri kolko ma miesta malo vloziek, dieta ti tam bude lietat ako handrova babika
Ja by som tam svoje dieta nikdy neposadila