icon

Sedačka verzus podsedák pre 4,5 ročnú dcéru

leito115577
15. mar 2015

Ahojte chcem Vas poziadat o nazor a skusenosti mam 4,5 rocnu dcerku a druhu 1,5 rocnu preto sa chcem opytat kedze mensiu presuvame do sedacky ci starsej kupit radsej sedacku pre väcsie kategorie alebo podsedak hlavne z hladiska bezpecnosti si myslim ze sedacku.dakujem za vase nazory

Strana
z2
andrejka1974
15. mar 2015

urcite sedacku, mam 6,5 rocnu dceru ma okolo 110 cm a je este stale prichytena vnutornymi pasmi

lenocka84
15. mar 2015

@leito115577 ahoj.ja mam syna.takmer 5r.stale ma autosedacku.no ked berieme jeho spoluziaka zo skolky moj ide na podsedak a spoluziak do sedacky.podotykam syn ma 115cm jeho kamos asi 107.a na kratku vzdialenost to prrzijem.ale bezne sedacka.

uhnakova
15. mar 2015

@stankabk ako v ktorom aute, nase ma vzadu tri plnohodnotne pasy a aj v aute mojich rodicov to tak je.

gretocka
15. mar 2015

od patnast kilo moze dieta dokonca v meste jazdit aj uplne bez sedacky ci podsedaka, ale rozhodne to odporucam len ako krajne riesenie v pripade presunu autom bez sedacky.

andrejka1974
15. mar 2015

@gretocka toto by som si nikdy neriskla ☹ ☹ ☹ ☹ ☹inac dieta musi mat podla vyhlasky minimalne 40 kg a vysku 150 cm

lenocka84
15. mar 2015

@andrejka1974 mysli. zr toto plati pre jazdu na prednom sedadle.

gretocka
15. mar 2015

@andrejka1974 40 kg a 150 cm musi byt na predne sedadlo. Na zadne v ramci mesta je to tak ako som pisala, cim nechcem povedat, ze je to rozumne tak robit.....

andrejka1974
15. mar 2015

@gretocka asi je to tak, ale ja som penila ked mi takto vozili svokrovci dcerku a vyhovorka, ze idu len k nim domov co je 5 minut od nas my nestacila , pretoze nikdy nemozes vediet aky blbec nabura do ich auta stacilo raz vynadat a uz mali riadnu sedacku

liebling98
15. mar 2015

@stankabk neuvedomila som si, že si písala, že máte Fabiu. My máme trojbodový pás na všetkých troch zadných sedadlách, ale aj tak hrám doslova Tetris s troma autosedačkami.
A ktorú sedačku dávaš do stredu teraz? A ako vlastne, keď tam máš len dvojbodový pás?
Potom je fakt asi najistejšie dať ju na podsedaku dopredu, sedadlo posunúť čo najviac dozadu a airbag nechať zapnutý.

stankabk
16. mar 2015

@prasiatko30 Mozno mas pravdu, ale si to neviem predstavit, zeby to slo. Kedze je dost velka, je velmi napevno tym pasom utiahnuta (sedacka). A tym, ze manzel je dlhy, ma svoje miesto dost dozadu posunute, az sa opiera o tu jej sedacku, kezde je velka (je starsia, vacsia ako nove, co maju kamosky). Fabia je fakt dost malicka vo vnutri. Chceli sme kupit vacsie auto, ale nie su peniaze zatial.

stankabk
16. mar 2015

@prasiatko30 uf, hrozne zabery, ta moja sedacka je vsak ina. V takej ako na videu sedi syn priputany cez prsia
na boku auta.

prasiatko30
16. mar 2015

@stankabk hej ale tym ze nie je priputany vrch sedacky ta sedacka pri prudkom brzdeni bude reagovat podobne - proste tenvrch co nie je pripevneny pojde ku predu a ti bude jedno ze dieta je pripevnene 5b pasom v sedacke - neviem ci som to vysvetlila zrozumitelne. skuste este niecim pripevnit aj vrch sedacky ku sedadlu auta

liebling98
16. mar 2015

@prasiatko30
@stankabk asi myslí tú sedačku 9-18 kg, tam je tá konštrukcia v celosti aj sedacia aj chrbtová časť. Ja mám tiež takú v strede, najstarší sedí na kraji na isofixovej Römer čo je od 15 kg, čo sa on priputava už pásom od auta. A najmladší je zatiaľ vo vajci na druhom kraji. Problém bude, keď najmladší do vajca nevojde nevojde.

prasiatko30
16. mar 2015

@liebling98 vsak ja viem aku mysli ale ta tiez musi byt priputana 3b pasom - aby podchytila aj vrch sedacky - ja som sa uz tych sedaciek tiez nainstalovala a vo vsetkych kategoriach - aj ta zo skupiny 9-18kg ak nie je prichytena aj hore - ak si vsimnes tak tie sedacky maju bod na prichytenie aj hore prave aby zabranili tomu aby ta horna cast pokracovala v pohybe - ja neviem ci som talian alebo proste to neviem vysvetlit

stankabk
16. mar 2015

@prasiatko30 neboj, rozumieme 🙂
To je vsak ten problem nasho auta, ked sme ho kupovali, mali sme len 1 dieta. Je fakt uzke. Setrime na dalsie.

stankabk
16. mar 2015

@liebling98 ano, asi taku som myslela. 🙂

bubelko
17. mar 2015

@stankabk v takom pripade je bezpecnejsie vozit najstarsie dieta vpredu, druhe dve za sedadlami vodica a spolujazdca a nesoferujuci dospely by mal sediet v strede. nie je to vyhra, ale pre deti podla mna bezpecnejsie.

stankabk
18. mar 2015

@bubelko Dakujem 🙂

olifcek
27. nov 2019

„Pre použitie detského zadržiavacieho zariadenia nie je rozhodujúci vek dieťaťa. Rozhodujúca je výška a sekundárne aj hmotnosť dieťaťa. Ak dieťa váži viac ako 36 kg a meria do 150 cm vtedy sa použije podsedák v kombinácii s bezpečnostným pásom. Ak dieťa presiahne hranicu 150 cm, potom už nie je potrebné používať autosedačku, ani podsedák,“ ozrejmuje hovorkyňa Prezídia

https://najmama.aktuality.sk/clanok/257950/vaji...

kosovic
24. dec 2020

@leteku A neprotestovala? Ved deti v takom veku uz nechcu sediet v sedacke...
Podla profilu ma tvoja dcera teraz 14. Ked ide na bicykli po obci, nosi prilbu, ci je jej to tiez trapne?
😀

leteku
24. dec 2020

@kosovic - prečo by mala protestovať, syn má teraz 10 a je stále v sedačke. Stále sa zmestí aj výškovo aj vahovo. Na bicykli prilbu samozrejme nosí ako celá rodina.

kosovic
24. dec 2020

@leteku ok😀 Preto sa pytam lebo ja zijem momentalne vo svajciarsku, kde ludia fakt dbaju o bezpecnost. Ale 10 rocne deti uz väcsinou nesedia v sedacke z opierkou.🤭
Celkovo mam pocit, ze ludia na tom fóre. Hlavne pri otazkach ohladne bezpecnosti su uplne mimo slovenskej reality. Ale uplne. Bola som pred par mesiacmi na sk na dlhsi cas v regione kosic a prilbu na bicykli nosia fakt skoro len sportovci v cyklodresoch. Videla som len par ludi v "štandardnom" obleceni, ktory mali prilbu. Romov vidavat aj na tazkych motorkach bez prilby😅 Bola som aj v petrzalke, mam tam znamu. Prilbu na bicykli nosi tak jeden z piatich ludi. Aj to väcsinou sportovec v cyklodrese. Videla som aj pubertiakov/čky na bicykli a nikto z nich nemal prilbu na hlave.
Ako nic v zlom fakt, len chcem upozornit na fakt, ze nazory tu vo fóre su uplne mimo reality, ktoru vidim na slovenskych uliciach😀

leteku
24. dec 2020

@kosovic - no my zrovna veľkí športovci nie sme, ale keď sa ide na bike tsk máme aj j cyklo dresy aj prilby. Je pravda, že dcéra len tak sama na bicykel nejde, nemá nato čas, takže na bike ide len na rodinnú cykloturu sa to neprotestuje. Možno sme divní, ale nevadí. Ináč aj doma máme rôzne zabezpečenia (sestra pred dvomi rokmi vyhorela, takže sme zabezpečili čo bolo v našich silách 😉)

Strana
z2