Tri autosedačky do Škoda Octavia: Je to možné?
Zdravím, čakáme tretie bábätko a riešime, či budeme musieť kupovať nové auto. Máme teraz Octaviu III combi. Máte niekto reálne odskúšané, či sa dozadu zmestia tri plnohodnotné sedačky vedľa seba? Máme jedno vajíčko Cybex a dve väčšie sedačky pre 4 a 6 ročných. Nechceme hneď kupovať drahý Kodiaq alebo Alhambru, ak by sa to dalo nejako vyriešiť. Prípadne, akú značku sedačiek kúpiť, aby boli užšie?
Nezmestia, riesili sme to iste.
Vw sharan, touran, seat alhambra...
@anonym_autor vyriešiť to môžete tak, že 2 sedačky vzadu jedna v predu a keď pôjdete piati, tak ty v strede 🙂. Iné moc nevymyslíš, ak chceš mať aktuálne auto.
@anonym_autor nezmestis, nezmestili sme ich ani do superba III combi, dokupili sme ford galaxy 👍
Ak mas Octaviu, tak sama musis vidiet, ze to tam jednoducho nevojde. Tam je stredne miesto za trest. To auto mali rovno robit ako 4-miestne. Kufor ako hovado a vzadu miesta pre dvoch. A na dlhsiu jazdu ani nie pre dospelych.
@anonym_autor
Toto som nevedela
Odkedy môže dieťa sedieť v aute na prednom sedadle? | BRENDON https://share.google/IXyYjrZxFi4IjCGBb
@anonym_autor vyriešiť to môžete tak, že 2 sedačky vzadu jedna v predu a keď pôjdete piati, tak ty v strede 🙂. Iné moc nevymyslíš, ak chceš mať aktuálne auto.
@anonym_243001 skusali sme aj to, medzi dve sedacky v zadu sa v tomto type auta nezmesti pohodlne a bezpecne dospela osoba
@anonym_autor
Toto som nevedela
Odkedy môže dieťa sedieť v aute na prednom sedadle? | BRENDON https://share.google/IXyYjrZxFi4IjCGBb
@anonym_d9cfa2 uz davnejsie moze sediet dieta v autosedacke vpredu, bezna vec
@anonym_autor
Toto som nevedela
@anonym_d9cfa2 zalezi od auta (ma to v navode) a autosedacky (tiez to ma v navode). V nich je napisane ci a za akych okolnosti/nastaveni (nastavenie AIRBAG, sklon a vzdialenost sedacky, smer ...) moze v predu sediet dieta v autosedacke. Niektore auta maju v predu aj ISOFIX.
@anonym_d9cfa2 uz davnejsie moze sediet dieta v autosedacke vpredu, bezna vec
@nyusika
Nie tak uplne po Europe, preto sme vzdy davali malu do zadu, v predu je ilegalne sedet otocena chrbtom plus treba odpajat airbagy, pre nic zanic sa to sedadlo nevola sedadlo smrti,
child_safety_in_cars_2017.pdf https://share.google/43WJBIJLyeSSkhZmX
@anonym_autor nezmestia sa do ziadneho 5miestneho auta, odskusane na troch Cybex-kach (dve s pultikmi, jedna bez) ked boli deti male sme pobehali snad vsetkych vyrobcov...nakoniec sme si kupili 7miestne auto 🙂
Tak to ani náhodou nezmestis. Ani do kodiaqa. Potrebuješ mať vzadu 3 plnohodnotne sedadla.
No nam sa dozadu nezmestil ani podsedak medzi dve autosedacky, ani do GLC Mercedesu, Ani do Eckoveho Mercedesu, ani do a4ky
@nyusika
Nie tak uplne po Europe, preto sme vzdy davali malu do zadu, v predu je ilegalne sedet otocena chrbtom plus treba odpajat airbagy, pre nic zanic sa to sedadlo nevola sedadlo smrti,
child_safety_in_cars_2017.pdf https://share.google/43WJBIJLyeSSkhZmX
@anonym_ceac95 nikti netvrdi, ze je ti uplne bezpecne...ale to, ze je to OK - legalne.
nie, nemusi byt otocena chrbtom k smeru jazdy
@anonym_243001 dospelý človek sa podľa mňa medzi 2 detské sedačky nevojde.. kvôli opierkam hlavy.
Mám octaviu a zmestim 3 sedačky dozadu .. deti 1,5r 6r a 8r
@anonym_3e102a
Cinske sa zmestia aj 4
@anonym_243001 dospelý človek sa podľa mňa medzi 2 detské sedačky nevojde.. kvôli opierkam hlavy.
@beronsche áno,pokiaľ sú v smere jazdy je to asi nemozne, ale napriklad ja (veľkosť S) sa v pohode zmestim medzi 2 be safe protismerne autosedacky pretože chrbtové opierky sú oproti mne,cize miesta mam koľko chcem..
@beronsche záleží od veľkosti človeka, ja som vošla ale pohodlné to teda nie je.
@anonym_autor multimac sedacka od novorodenca az po pubertu je sice draha ale uplne v pihode odvezies 3 deti na zadnych sedadlach ja ju mam v hyundai ix 20 je pohodlna aj pre moju12r pubertu
@anonym_autor presne pre to sme, pred pár rokmi, predali octaviu a kupili Ford S-Max (žiaľ, už ho nevyrábajú). Do octavie, superba, kodiaqa, SUVeciek ... sa 3 bezpečné sedačky v smere jazdy nezmestia. Musí to byť auto s 3 plnohodnotnými sedadlami (s 3 izofixami). Ja som odmietla podsedak - bezpečnosť 0 (a nevedela som si vybrať, ktoré dieťa "obetujem") a aj mega nepohodlné sedenie medzi sedačkami...
Kamoši kupili tuším peugeot 5008...
@beronsche áno,pokiaľ sú v smere jazdy je to asi nemozne, ale napriklad ja (veľkosť S) sa v pohode zmestim medzi 2 be safe protismerne autosedacky pretože chrbtové opierky sú oproti mne,cize miesta mam koľko chcem..
@anonym_08d3d4 to áno, protismerne by mohli byť ok.. my sme mali tie v smere jazdy a zadok mi síce vošiel v pohode, ale na ramená som už nemala dosť miesta (tiež som S)..
@anonym_autor presne pre to sme, pred pár rokmi, predali octaviu a kupili Ford S-Max (žiaľ, už ho nevyrábajú). Do octavie, superba, kodiaqa, SUVeciek ... sa 3 bezpečné sedačky v smere jazdy nezmestia. Musí to byť auto s 3 plnohodnotnými sedadlami (s 3 izofixami). Ja som odmietla podsedak - bezpečnosť 0 (a nevedela som si vybrať, ktoré dieťa "obetujem") a aj mega nepohodlné sedenie medzi sedačkami...
Kamoši kupili tuším peugeot 5008...
@anonym_5ff531 Kamoska tiež kúpili Ford S-max a zmestia 3 sedačky, kúpiť jedine ojazdené keď sa už nevyrába, oni si dali doviesť z Nemecka
@anonym_3e102a aké konkrétne sú to sedačky? A sú to normálne sedačky alebo staršie 2 majú podsedáky?
máme Octaviu a Superb, nezmestiš 3 ani do jedného

nezmestia.
odskusane