icon

Tri autosedačky do Škoda Octavia: Je to možné?

Dnes o 10:18

Zdravím, čakáme tretie bábätko a riešime, či budeme musieť kupovať nové auto. Máme teraz Octaviu III combi. Máte niekto reálne odskúšané, či sa dozadu zmestia tri plnohodnotné sedačky vedľa seba? Máme jedno vajíčko Cybex a dve väčšie sedačky pre 4 a 6 ročných. Nechceme hneď kupovať drahý Kodiaq alebo Alhambru, ak by sa to dalo nejako vyriešiť. Prípadne, akú značku sedačiek kúpiť, aby boli užšie?

Strana
z2
nyusika
Dnes o 10:25

nezmestia.
odskusane

anonym_709d54
Dnes o 10:31

Nezmestia, riesili sme to iste.
Vw sharan, touran, seat alhambra...

zuzpar
Dnes o 10:31

Do Octavie nezmestite.

belllinka
Dnes o 10:49

Ved daj starsiemu podsedak

anonym_243001
Dnes o 11:05

@anonym_autor vyriešiť to môžete tak, že 2 sedačky vzadu jedna v predu a keď pôjdete piati, tak ty v strede 🙂. Iné moc nevymyslíš, ak chceš mať aktuálne auto.

monickach15s01
Dnes o 11:06

@anonym_autor nezmestis, nezmestili sme ich ani do superba III combi, dokupili sme ford galaxy 👍

aalt
Dnes o 11:22

Ak mas Octaviu, tak sama musis vidiet, ze to tam jednoducho nevojde. Tam je stredne miesto za trest. To auto mali rovno robit ako 4-miestne. Kufor ako hovado a vzadu miesta pre dvoch. A na dlhsiu jazdu ani nie pre dospelych.

anonym_d9cfa2
Dnes o 11:39

@anonym_autor
Toto som nevedela
Odkedy môže dieťa sedieť v aute na prednom sedadle? | BRENDON https://share.google/IXyYjrZxFi4IjCGBb

nyusika
Dnes o 11:47
@anonym_243001

@anonym_autor vyriešiť to môžete tak, že 2 sedačky vzadu jedna v predu a keď pôjdete piati, tak ty v strede 🙂. Iné moc nevymyslíš, ak chceš mať aktuálne auto.

@anonym_243001 skusali sme aj to, medzi dve sedacky v zadu sa v tomto type auta nezmesti pohodlne a bezpecne dospela osoba

nyusika
Dnes o 11:47
@anonym_d9cfa2

@anonym_autor
Toto som nevedela
Odkedy môže dieťa sedieť v aute na prednom sedadle? | BRENDON https://share.google/IXyYjrZxFi4IjCGBb

@anonym_d9cfa2 uz davnejsie moze sediet dieta v autosedacke vpredu, bezna vec

lauriik
Dnes o 11:49

Ja iba dodam, ze ani do kodiaqa sa nezmestia tri plnohodnotne sedacky.

aalt
Dnes o 12:01
@anonym_d9cfa2

@anonym_autor
Toto som nevedela

@anonym_d9cfa2 zalezi od auta (ma to v navode) a autosedacky (tiez to ma v navode). V nich je napisane ci a za akych okolnosti/nastaveni (nastavenie AIRBAG, sklon a vzdialenost sedacky, smer ...) moze v predu sediet dieta v autosedacke. Niektore auta maju v predu aj ISOFIX.

anonym_ceac95
Dnes o 12:37
@nyusika

@anonym_d9cfa2 uz davnejsie moze sediet dieta v autosedacke vpredu, bezna vec

@nyusika
Nie tak uplne po Europe, preto sme vzdy davali malu do zadu, v predu je ilegalne sedet otocena chrbtom plus treba odpajat airbagy, pre nic zanic sa to sedadlo nevola sedadlo smrti,
child_safety_in_cars_2017.pdf https://share.google/43WJBIJLyeSSkhZmX

stvura
Dnes o 12:53

@anonym_autor nezmestia sa do ziadneho 5miestneho auta, odskusane na troch Cybex-kach (dve s pultikmi, jedna bez) ked boli deti male sme pobehali snad vsetkych vyrobcov...nakoniec sme si kupili 7miestne auto 🙂

lucia147852
Dnes o 12:57

Tak to ani náhodou nezmestis. Ani do kodiaqa. Potrebuješ mať vzadu 3 plnohodnotne sedadla.

anonym_34b0d2
Dnes o 13:08

No nam sa dozadu nezmestil ani podsedak medzi dve autosedacky, ani do GLC Mercedesu, Ani do Eckoveho Mercedesu, ani do a4ky

nyusika
Dnes o 13:11
@anonym_ceac95

@nyusika
Nie tak uplne po Europe, preto sme vzdy davali malu do zadu, v predu je ilegalne sedet otocena chrbtom plus treba odpajat airbagy, pre nic zanic sa to sedadlo nevola sedadlo smrti,
child_safety_in_cars_2017.pdf https://share.google/43WJBIJLyeSSkhZmX

@anonym_ceac95 nikti netvrdi, ze je ti uplne bezpecne...ale to, ze je to OK - legalne.
nie, nemusi byt otocena chrbtom k smeru jazdy

beronsche
Dnes o 13:11
@belllinka

Ved daj starsiemu podsedak

@belllinka jednak ti nevojde podsedak medzi 2 sedačky a tiež je to veľmi zlý nápad aj z hľadiska bezpečnosti.

beronsche
Dnes o 13:13
@anonym_243001

@anonym_243001 dospelý človek sa podľa mňa medzi 2 detské sedačky nevojde.. kvôli opierkam hlavy.

anonym_3e102a
Dnes o 13:15

Mám octaviu a zmestim 3 sedačky dozadu .. deti 1,5r 6r a 8r

anonym_ceac95
Dnes o 13:22
@anonym_3e102a

@anonym_3e102a
Cinske sa zmestia aj 4

anonym_08d3d4
Dnes o 13:43
@beronsche

@anonym_243001 dospelý človek sa podľa mňa medzi 2 detské sedačky nevojde.. kvôli opierkam hlavy.

@beronsche áno,pokiaľ sú v smere jazdy je to asi nemozne, ale napriklad ja (veľkosť S) sa v pohode zmestim medzi 2 be safe protismerne autosedacky pretože chrbtové opierky sú oproti mne,cize miesta mam koľko chcem..

anonym_243001
Dnes o 13:47
@beronsche

@beronsche záleží od veľkosti človeka, ja som vošla ale pohodlné to teda nie je.

anonym_648453
Dnes o 13:52

@anonym_autor multimac sedacka od novorodenca az po pubertu je sice draha ale uplne v pihode odvezies 3 deti na zadnych sedadlach ja ju mam v hyundai ix 20 je pohodlna aj pre moju12r pubertu

anonym_5ff531
Dnes o 15:18

@anonym_autor presne pre to sme, pred pár rokmi, predali octaviu a kupili Ford S-Max (žiaľ, už ho nevyrábajú). Do octavie, superba, kodiaqa, SUVeciek ... sa 3 bezpečné sedačky v smere jazdy nezmestia. Musí to byť auto s 3 plnohodnotnými sedadlami (s 3 izofixami). Ja som odmietla podsedak - bezpečnosť 0 (a nevedela som si vybrať, ktoré dieťa "obetujem") a aj mega nepohodlné sedenie medzi sedačkami...
Kamoši kupili tuším peugeot 5008...

beronsche
Dnes o 15:25
@anonym_08d3d4

@beronsche áno,pokiaľ sú v smere jazdy je to asi nemozne, ale napriklad ja (veľkosť S) sa v pohode zmestim medzi 2 be safe protismerne autosedacky pretože chrbtové opierky sú oproti mne,cize miesta mam koľko chcem..

@anonym_08d3d4 to áno, protismerne by mohli byť ok.. my sme mali tie v smere jazdy a zadok mi síce vošiel v pohode, ale na ramená som už nemala dosť miesta (tiež som S)..

beronsche
Dnes o 15:27
@anonym_243001

@beronsche záleží od veľkosti človeka, ja som vošla ale pohodlné to teda nie je.

@anonym_243001 mne prišlo, že je tam aj štíhly človek tak stlačený (ramená), ze pri nehode mu musí zlomiť chrbticu...
Aspoň v našich autách to tak bolo...

lenka_matko
Dnes o 15:54
@anonym_5ff531

@anonym_autor presne pre to sme, pred pár rokmi, predali octaviu a kupili Ford S-Max (žiaľ, už ho nevyrábajú). Do octavie, superba, kodiaqa, SUVeciek ... sa 3 bezpečné sedačky v smere jazdy nezmestia. Musí to byť auto s 3 plnohodnotnými sedadlami (s 3 izofixami). Ja som odmietla podsedak - bezpečnosť 0 (a nevedela som si vybrať, ktoré dieťa "obetujem") a aj mega nepohodlné sedenie medzi sedačkami...
Kamoši kupili tuším peugeot 5008...

@anonym_5ff531 Kamoska tiež kúpili Ford S-max a zmestia 3 sedačky, kúpiť jedine ojazdené keď sa už nevyrába, oni si dali doviesť z Nemecka

anonym_3ea4e4
Dnes o 16:37
@anonym_3e102a

@anonym_3e102a aké konkrétne sú to sedačky? A sú to normálne sedačky alebo staršie 2 majú podsedáky?

anonym_556416
Dnes o 17:04

máme Octaviu a Superb, nezmestiš 3 ani do jedného

Strana
z2