Tri malé deti a autosedačky v 5 miestnom aute
Dobry den, mam zostavu deticiek 7,4 a 1 rocik.
Otazka je teraz na auto. Mame Skoda Superb. Najmensi je este vo vajicku vpredu v protismere. 4 rocna je v tej medzisedacke po vajicku a pred tou velkacskou na isofix a 7 rocna ma klasicku sedacku uz Cybex Solution na isofix. Jednorocak uz dlho vo vajicku nebude a teda mam dilemu, co so sedackami. Medzi dievcata, ktore su vzadu na isofixoch uz tretia sedacka nevojde. Ako prosim riesite 3 male deti v aute? Poprosim znacky sedaciek ak nejake vojdu vedla seba. Urcite dokupim jednu velkacsku, teda budu dve a rocny pojde do dvojky sedacky po vajicku. Dakujem za rady
@tani777 ale ja som nemyslela na sedačku .dieťa ktoré má povedzme rok a pol už má svoju výšku aj váhu a také by sa už malo voziť v autosedačke na to určenej tak zvané vajíčko je práve v takom veku nebezpečné keďže nohy má už dávno opreté o operadlo sedačky a pri takom náraze to urobí také zranenie spodných končatín a chrbtice . Len pre zaujímavosť dieťa je zapnuté vo vajíčku 5 bodovým pásom taký naraz sľubne aj s vajíčkom a do akej strany tak asi pôjde ? Smer dozadu dieťaťu povedané vajíčko môže pritlačiť nohy a bum úraz jak hrom . A to nemám vytahnute z palca . Sesternica viezla kamarátku s makom dieťaťom vo vajíčku a stala sa nehoda ( vykĺbené obi dve končatiny ) bolo matke povedané že to ešte dopadli dobre že stávajú sa aj horšie zranenia ..preto som ja dala malú do auto sedačky ešte skôr ako malá rok určenú na jej váhu a hlavne polohovateľnu to bola priorita nakoľko raz mesačne cestujeme 300 km tam a 300 nazad .
@gabriela_obzerova 40 je dosť .ale myslím že keby najstaršia bola v zadu na izofix bobku tam nehrozí veľký naraz nakoľko by bola medzí sedačkami. Ale ak pôjdeš do kamennej predajne určite ti vyhovejú aby si vyskúšala či sa ti sedačka zmestí
@mariska1989 dam ju veru dopredu v sedacke ako radia. Lebo najstarsia ma cez 130 cm. V strede by bola natlacena plus nohy by si musela dat kadejako, predsa je to taka nudzovka. Male dieta ok, ale pre vacsie to uz nie je komfortne
@gabriela_obzerova hej hej to bude najlepsie. Ono uz ked nebude mat sedacku a len podsedak, bude to o trocha lepsie
@mariska1989 nemame oprete nohy. Sedadlo mame sikmo a je v zakladni to vajco, takze este maju nohy priestor. Zase zranenia krku si uplne minimalne v protismere. V smere najma krk trpi
odporučám na facebooku skupinku "Děti proti směru" tam jsou fotky i nazvy sedaček zkušenosti lidí s 3 autosedačky vzadu 🙂
@egnivia jej super dakujem
@gabriela_obzerova niekedy bolo ze 12 rokov, teraz do 150 cm ma sediet na autosedacke alebo podsedaku moze tak vpredu iba
@anjelicek26 4 deti?
@anjelicek26 v druhom rade nie su 3 plnohodnotne sedacky s isofixom a v tretom tiez? Pls ako ste spokojni nekazi sa po 100 000 km najazdenych? Ste spoko po meste diesel? Dik
@tosomja
@gabriela_obzerova segra ma tak v Peugeot 5008 3 vedla seba sedacky
@gabriela_obzerova svagrina vravela ze je nejaky posuvac autosedacky s isofixom...ze ti ju da tak nabok...
@gabriela_obzerova peugeot 5008, sharan tusim

@mariska1989 ale zas aby som nebola uplne odveci,lebo to nie je tema protismer..nohy proste budu trcat z kazdej sedacky,s tym nikto nic neurobi,vobec od toho nezavisi bezpecnost..