Aká je hranica krátkozrakosti pre zápis do vodičského preukazu?
Zdravim, neviete mi poradit, aka je hranica kratkozrakosti na zapis do vodicaku - ak vsetko ostatne je v poriadku?
Od akej hranice lekar dava zapis? -1 alebo menej?
nie je určená hranica, ak máš okuliare, všeobecný ťa pošle k očnému a ten dá potvrdenie
@anonym_04347e vodicky uz mam. Idem k lekarovi, viem ze mam do dialky -1 , tak sa informujem, ze ci je to treba zapisat do vodickeho.
@anonym_04347e vodicky uz mam. Idem k lekarovi, viem ze mam do dialky -1 , tak sa informujem, ze ci je to treba zapisat do vodickeho.
@charles91 v tom prípade nie, zapisuje sa len ak si profi vodič
@anonym_04347e a aka je ta hranica od ktorej sa zapisuje?
@charles91 píšem nie je hranica, každé okuliare sa zapisujú po prehliadke zdravotnej spôsobilosti
@anonym_04347e takze ak je vsetko v poriadku, a nie som profi vodic, -1 sa nezapisuju?
@charles91 Samozrejme, že sa zapíšu.
@charles91 ja ked som robila v autoskole tak ziak mal v prihlaske zapisane, ak mal vtedy uz okuliare…ak mas okuliare vekom ako starsi rocnik tak to nehlasis, ja nepoznam nikoho kto by prisiel zacal som nosit okuliare…. jedine keby si bol vodic z povolania, ale ak sa nieco stane a budes potrebovat papiere alebo preslusanie, to uz zapisu
Ahoj, lekár ti len dá potvrdenie, do kolónky "bez obmedzenia", "s obmedzením" napíše "okuliare nutné". Môžeš požiadať lekára, nech ti zapíše aj šošovky, ak by si v budúcnosti začala nosiť.
Problem nastane,ked ta chytia za volantom s okuliarmi a nebudu zapisane.
@tundra Info z polície, neriešia okuliare za volantom bežných vodičov.
Ak tomu spravde chapem, lekar nehlasi na policiu automaticky ak namera dioptrie? Takze ak mam -1 nemusi to nahlasit? Ak ano, aka je hranica?
Ak tomu spravde chapem, lekar nehlasi na policiu automaticky ak namera dioptrie? Takze ak mam -1 nemusi to nahlasit? Ak ano, aka je hranica?
@charles91 funguje to takto, ze to je vysoko individualne od ocneho. Jeden zapise aj -1, dalsi nezapise vobec. Takze k ocnemu a ak by aj zapisal dioptrie, tak nech ti napise okuliare+ sosovky. Inac je to take idiotske v dnesnej dobe- laser a hned su dioptrie prec, ale z vodicaku ich tak lahko nevymazes. Povinnost hlasit maju profivodici (ale ti maju specialne prehliadky) plus zavazne ochorenia oka ako sedy-zeleny zakal a pod., ktore velmi ovplyvnuju videnie a nedaju sa len tak raz-dva korigovat ako klasicka dioptria...
Ja som sa na toto pytala doktorky, ked som si isla robiť vodičák (pred 9r.) ze normalne okuliare nenosim, ale pri soferovani si ich davam a lepsie vidim. Vtedy som mala iba na jedno oko -0.5 do dialky. Doktorka mi povedala, ze pokial ich zapise a ja nebudem mat okuliare pocas soferovania, tak to bude problem, ak by ma zastavili policajti. Takze ich nezapise, ale okuliare mozem nosit ked to tak chcem.

nie je určená hranica, ak máš okuliare, všeobecný ťa pošle k očnému a ten dá potvrdenie