icon

Ako zvládať pomalých vodičov v meste?

Včera o 15:53

Ahojte, v prvom rade poviem, že som žena 40r a vodičák mám až od svojich 27r. Odvtedy aktívne šoférujem, sama aj dlhšie trasy 400-700 km, svoju prvú dlhú jazdu som mala 2m od vydania vodičského oprávnenia.

Ale, čo mi robí problém, sú spomalení vodiči v meste. Takí čo sa plazia, kým dajú prednosť idúcemu autu, tak vy by ste 3x prešli, na semafore brzdí už 30m vopred a tým blokuje napríklad ľudí, čo chcú ísť do obdočovacieho pruhu, len sa nedostanú na zelenú, lebo on už brzdí. Dnes pani za volantom, najprv sme dobre, že nie 10 min stáli, kým dávala prednosť autám, a pritom mohla x krát bezpečne prejsť. Autá išli iba z jedného smeru. Potom mi vadi atí, čo už je zelená a čakajú, že ešte bude zelenšia a keď sa pohnú, jedno auto prebehne na oranžovú, ďalšie už stojí na červenej. Potom sú tu tí, čo keď vidia retardér, doslova zastanú. Dnes zase žena za volantom, idem za ňou pomaly, ona pred retardérom zastala, počkala 3s a potom prešla, pritom mala SUV, nebudem menovať značku o troch písmenách. Všimla som si, že mnohokrát sú to ženy vodičky, ale potom paradoxne aj muži - dve kategórie - chalan dostal včera vodičák a ide 40 km/h nalepený na čelnom skle, alebo typ salámista - lázenská švihák, ruka na okne sklopenom a ide si vychádzkovým krokom.

Chcem podotknúť, že mám rešpekt a prirodzenú trpezlivosť so všetkými vodičmi so Z a potom so seniormi, samostatná kapitola, ale plne im nechávam priestor a rozumiem tomu.

Snažím sa to predýchavať v aute, hovorím si Simona kľud, nádych, výdych, ale napokon si aj tak statočne zanadávam.

Ako to máte vy s vodičmi v meste?
Mimochodom minule mi pred autom preletela žena za volantom, ubrdzila som v poslednej chvíli, ona si nevšimla, že má červenú...

Strana
z5
br4n
Včera o 15:56

Áno, máme to podobne 🤔

anonym_4bb3ea
Včera o 15:57

@anonym_autor ani by mi nenapadlo kvôli tomu vytvoriť diskusiu. Ale k veci. Nie nevadia mi taki vodiči. Nikdy nevieš či to nie je začiatočník, alebo človek ktorý ma problémy s očami, či nie je dieta v aute….. vždy som a budem tolerantná voči každému pokial som v aute. Skôr sa pories ty, lebo aby ťa take veci vytacali, to je ale zamyslenie na teba..

anonym_43d7af
Včera o 15:57

@anonym_autor ja práve preto milujem jazdy nad hodinu po diaľnici po tme v daždi s hlasnou hudbou 🙂

anonym_dfc941
Včera o 15:58

@anonym_autor nadávam ako pohan keď šoférujem ale stále sa ukludnim slovami
-mozno nesedel dlho za volantom
- možno ma pomalšie reflexy
-mozno sa konečne nemusí ponáhľať domov a chce si len trochu dlhšie posedieť v aute
- možno vyrazil skôr na návštevu a tak nechce prísť priskoro
-možno .. možno.. možno je len retardovany

Áno, vytáča ma to, ale všetci sme si raz prvý krát dali dole Ztko a vytrubili nás.

Jedine čo mi skutočne vadi, je keď ide pomaly a vidim ako sa hra na mobile. Vtedy by som jo najradšej vytrubila a vystriekala naň celú okenu zo zásobníka 😂

domkakvet
Včera o 16:01

@anonym_autor toto mi nevadi, nakolko moze ist napriklad o rozvedene mamicky, ktore soferuju z donutenia, lebo nemaju od nikoho pomoc, chodia do prace a potrebuju zaviest dieta, celkove radsej sa pozriet viac krat ako nehoda, mne vadia za volantom ozrani, ludia bez vodicskeho a podobne.

autor
Včera o 16:11
@domkakvet

@anonym_autor toto mi nevadi, nakolko moze ist napriklad o rozvedene mamicky, ktore soferuju z donutenia, lebo nemaju od nikoho pomoc, chodia do prace a potrebuju zaviest dieta, celkove radsej sa pozriet viac krat ako nehoda, mne vadia za volantom ozrani, ludia bez vodicskeho a podobne.

@domkakvet mám rešpekt pred všetkými vodičmi so Z. Ak má problém, je začiatočník, nech si tam to Z dá, a každý bude vedieť. Nerozumiem, prečo rozvedená mamička šoféruje z donútenia? To akože muž je vodič a ona sa doposiaľ iba viezla pri ňom? Ale no... máme 21st, snáď žena za volantom je taká samozrejmosť, ako muž kaderník.

mirko84
Včera o 16:15

@anonym_autor Mozno si uz zabudla z cias autoskoly, sama hovoris, ze uz to je zopar rokov

anonym_812669
Včera o 16:18

@anonym_autor hej, niekedy liknavosť hraničí s bezohľadnosťou, napr. na plnej benzínke, pri prejdení len zopár aut na zelenú - to je vraj naša národná nezručnosť, nepohnúť sa na zelenú všetci naraz, ale až keď poodíde auto pred nami... Ale niektoré ďalšie situácie môžu mať svoj dôvod a je to ideálna príležitosť zapracovať na sebe, zobrať to pokojne, s nadhľadom.

anonym_577bb3

Ži a nechaj žiť a bud tolerantná

autor
@mirko84

@anonym_autor Mozno si uz zabudla z cias autoskoly, sama hovoris, ze uz to je zopar rokov

@mirko84 dobre, ale nejdeme 35-kou alebo 40-kou tam, kde je 50-ka a za nami kilometer kolóna len preto, že sa bojíme. Vodič nesmie bezdôvodne obmedzovať plynulosť cestnej premávky ani brzdiť ostatné autá. Zákon o cestnej premávke rieši aj prekážanie v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovanie plynulosti premávky.

anonym_57ca96
Včera o 16:20
@anonym_autor

@mirko84 dobre, ale nejdeme 35-kou alebo 40-kou tam, kde je 50-ka a za nami kilometer kolóna len preto, že sa bojíme. Vodič nesmie bezdôvodne obmedzovať plynulosť cestnej premávky ani brzdiť ostatné autá. Zákon o cestnej premávke rieši aj prekážanie v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovanie plynulosti premávky.

@anonym_autor že ťa to baví. Aj tak všetci budete narovnako na prvej križovatke

anonym_8c0a53
Včera o 16:20

Odkedy mam dieta jazdim ovela opatrnejsie. Ani nie tak co sa rychlosti tyka ale napriklad to davanie prednosti a vyjdenie na hlavnu cestu. Niekto by siel skor ako ja ale ja proste nepojdem kym si nie som 100% ista ze je to bezpecne, kedze mam vedla seba rocne dieta.

gribka1
Včera o 16:22

Áno, môže toto, tento, tamto byť problém, ale to je to menšie percento. Väčšina tých pomalších proste čumí do blba a nesústredí sa. Sú to vlastne bezohľadní vodiči, pretože na semafóre neumožní plynulý prejazd, ale zablokuje ďalších. Neexistuje zelená pre jedno či dve autá, proste ignor. Nemusia jazdiť ako blázni, to nie, ale ak má akurát možnosť sa pohnúť, tak nech sa preboha pohne.

domkakvet
Včera o 16:22
@anonym_autor

@domkakvet mám rešpekt pred všetkými vodičmi so Z. Ak má problém, je začiatočník, nech si tam to Z dá, a každý bude vedieť. Nerozumiem, prečo rozvedená mamička šoféruje z donútenia? To akože muž je vodič a ona sa doposiaľ iba viezla pri ňom? Ale no... máme 21st, snáď žena za volantom je taká samozrejmosť, ako muž kaderník.

@anonym_autor ano, moja kamaratka soferuje z donutenia, aj ked pri muzovi sa nikdy neviezla, bola slobodna a pracovala, potom si nasla muza, otehotnela, zostala na materskej, potom druhe dieta a rozchod, musela sa vratit do prace, deti skolka a skola, bez vodicskeho tazko, ked ze pomoct jej nema kto, rodicov uz nema ani jedneho, jej sestra zije v zahranici a muz sa o deti ani nezaujima, ma inu.

anonym_b53a0e
Včera o 16:27

@anonym_autor syn si momentálne robí autoškolu, určite keď bude šoférovať , bude opatrný a pomaly. Dúfam, že ľudia ako ty, sa mu oblúkom vyhnú

autor
Včera o 16:28
@anonym_b53a0e

@anonym_autor syn si momentálne robí autoškolu, určite keď bude šoférovať , bude opatrný a pomaly. Dúfam, že ľudia ako ty, sa mu oblúkom vyhnú

@anonym_b53a0e nech si dá Z a bude safe. Nie je to hanba.

anonym_57ca96
Včera o 16:44
@anonym_autor

@anonym_autor a to teraz mám všetky autá, do ktorých sadne, oblepiť nálepkami Z? Nechceš navštíviť psychológa?

autor
Včera o 16:45
@anonym_57ca96

@anonym_autor a to teraz mám všetky autá, do ktorých sadne, oblepiť nálepkami Z? Nechceš navštíviť psychológa?

@anonym_57ca96 d koľkých áut čerstvý absolvent autoškoly sadne? Inak so samotnou autoškolou nemám vôbec problém, k nim som trpezlivá, učia sa.

katka_1102
Včera o 16:50

@anonym_autor Áno,aj mňa extremne vytacaju spomaleni vodiči a vodičky:D V meste je to katastrofa, strašne nadávam za volantom 🤣🤣 A fakt sa bojím,keď vidím ženu za volantom 😂😂😂

gribka1
Včera o 16:54
@anonym_57ca96

@anonym_57ca96 Prečo si myslíš, že bude pomalý?

anonym_8d238a
Včera o 16:59

@anonym_autor
Ja väčšinu roka šoférujem v zahraničí, kde sa oveľa viac jazdí autami s automatickou prevodovkou. Štúdie potvrdili, že manuálne prevodovky v meste vytvárajú tzv. fantómové zápchy, pretože pri pomalej doprave sa spomaľujú reflexy pri preraďovaní. Stačí sa ráno pozrieť, ako dlho niektorým trvá, kým sa rozkývu.

huxy
Včera o 17:04
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo si má niekto dať Z? Aby si ty bola spokojná???

anonym_57ca96
Včera o 17:05
@anonym_autor

@anonym_57ca96 d koľkých áut čerstvý absolvent autoškoly sadne? Inak so samotnou autoškolou nemám vôbec problém, k nim som trpezlivá, učia sa.

@anonym_autor my mame 3. A teda učili sme ho na všetkých

anonym_4d2440
Včera o 17:10

Ja s tebou iba súhlasím. 👍🏻

anonym_3fed49
Včera o 17:18

@anonym_autor ja som Z vodič ale chodím predpisovo. Kde je 100 idem 100. Aj na diaľnici 110-130. Ale mňa skôr vytačaju a to som si všimla mladý 19 ročný cca čo letí začne sa na mňa lepiť začne blikať trubit kde je 100 vka a ja idem 100 normálne ma ide rozdrapit. Alebo keď ma vidia za volantom tak ma obehnú a začne ísť pomaly tak ho obehnem a zas ma obehne. Minule sme išli takto asi 20 km po diaľnici neviem čo si o nás museli druhý pomyslieť. Taktiež to boli dáke deti🙈😅

anonym_ca8cff
Včera o 17:26
@anonym_4bb3ea

@anonym_autor ani by mi nenapadlo kvôli tomu vytvoriť diskusiu. Ale k veci. Nie nevadia mi taki vodiči. Nikdy nevieš či to nie je začiatočník, alebo človek ktorý ma problémy s očami, či nie je dieta v aute….. vždy som a budem tolerantná voči každému pokial som v aute. Skôr sa pories ty, lebo aby ťa take veci vytacali, to je ale zamyslenie na teba..

@anonym_4bb3ea akože sorry ale problém z očami? Tak nemá čo robiť za volantom predsa. A dieťa v aute je čo za výhovorka? Ved presne kvoli takýmto brzdám na cestách sa stavaju nehody. Pretože po meste to ide 30 a nemas kde obehnúť a zbytočne zavadzia a keď je koniec mesta vtedy na to dupne kym je rovinkq lebo pred zákrutou treba zabrzdiť znova na 40 …… aj mna to extrémne vytáča, stále hundrem v aute a stále budem pretože ak ma niekto nejaký problém tak nech ide znova do autoškoly alebo nech si da kondične jazdy a nie zavadzať a zmätkovať na ceste. A ďalšia vec jedna môže ,,bezpečne” viezť dieťa v aute ale druhý sofer sa môže ponáhľať kvoli chorému dieťaťu napríklad …… netreba byt vždy ohľaduplný a všetkých len ,,chápať”

anonym_75392a
Včera o 17:27

50-tka je v obci najvyššia povolená rýchlosť. To ale neznamená, že musíš ísť presne 50km/h. V plnej premávke, v úzkych uličkách, tam, kde je veľa chodcov ...jednoducho z 50-tky nie vždy dokážeš zareagovať. Keby si bola 6-9 hodín denne v aute, videla by si magorov, ktorí ťa predchádzajú a na priechode zrazia decko, nedobrzdi a ide už na červenú, nevšimne si prichádzajúcu sanitku, alebo len chce stihnúť rýchlo prejsť na žltú, narazí do obrubníka a prevráti sa nabok.... Keď to nevidíš v premávke, pozri si večer Krimi a pochopíš, že radšej stratiť v živote minútu, ako v minúte život.
Ak sa niekam ponáhľaš, vyraz skôr a nebudeš v strese. A trpezlivosť a toleranciaaaa.

autor
Včera o 17:28
@anonym_57ca96

@anonym_autor my mame 3. A teda učili sme ho na všetkých

@anonym_57ca96 zoberie si tabuľku so Z a dá si ho za zasné sklo. Not big deal, je to pár centov. Každý z nás skončil autoškolu, ale nespomaľoval cestnú premávku. Ak má problém jazdiť, doplaťte mu kondičné jazdy, alebo s náím jazdite večer, cez víkend, skoro ráno.

anonym_61ff67
Včera o 17:30
@anonym_autor

@anonym_57ca96 zoberie si tabuľku so Z a dá si ho za zasné sklo. Not big deal, je to pár centov. Každý z nás skončil autoškolu, ale nespomaľoval cestnú premávku. Ak má problém jazdiť, doplaťte mu kondičné jazdy, alebo s náím jazdite večer, cez víkend, skoro ráno.

@anonym_autor mne viac vadia nerváci za volantom.

autor
Včera o 17:31
@anonym_61ff67

@anonym_autor mne viac vadia nerváci za volantom.

@anonym_61ff67 čiže ty si ten spomalený retardér?

Strana
z5