Ako zvládať pomalých vodičov v meste?
Ahojte, v prvom rade poviem, že som žena 40r a vodičák mám až od svojich 27r. Odvtedy aktívne šoférujem, sama aj dlhšie trasy 400-700 km, svoju prvú dlhú jazdu som mala 2m od vydania vodičského oprávnenia.
Ale, čo mi robí problém, sú spomalení vodiči v meste. Takí čo sa plazia, kým dajú prednosť idúcemu autu, tak vy by ste 3x prešli, na semafore brzdí už 30m vopred a tým blokuje napríklad ľudí, čo chcú ísť do obdočovacieho pruhu, len sa nedostanú na zelenú, lebo on už brzdí. Dnes pani za volantom, najprv sme dobre, že nie 10 min stáli, kým dávala prednosť autám, a pritom mohla x krát bezpečne prejsť. Autá išli iba z jedného smeru. Potom mi vadi atí, čo už je zelená a čakajú, že ešte bude zelenšia a keď sa pohnú, jedno auto prebehne na oranžovú, ďalšie už stojí na červenej. Potom sú tu tí, čo keď vidia retardér, doslova zastanú. Dnes zase žena za volantom, idem za ňou pomaly, ona pred retardérom zastala, počkala 3s a potom prešla, pritom mala SUV, nebudem menovať značku o troch písmenách. Všimla som si, že mnohokrát sú to ženy vodičky, ale potom paradoxne aj muži - dve kategórie - chalan dostal včera vodičák a ide 40 km/h nalepený na čelnom skle, alebo typ salámista - lázenská švihák, ruka na okne sklopenom a ide si vychádzkovým krokom.
Chcem podotknúť, že mám rešpekt a prirodzenú trpezlivosť so všetkými vodičmi so Z a potom so seniormi, samostatná kapitola, ale plne im nechávam priestor a rozumiem tomu.
Snažím sa to predýchavať v aute, hovorím si Simona kľud, nádych, výdych, ale napokon si aj tak statočne zanadávam.
Ako to máte vy s vodičmi v meste?
Mimochodom minule mi pred autom preletela žena za volantom, ubrdzila som v poslednej chvíli, ona si nevšimla, že má červenú...
Vy, čo vás to vytáča, tak nebudete v kĺude ani keď to Z tam bude.Mne dosť lezie na nervy manžel, ktorý nerváči keď ide niekto 60, keď je povolená 90 ,aj keď sa neho niekto tlačí, lebo on ide predpisovo ,nadáva keď niekto urobí čo nemá, čo je asi každú minútu a vždy mu len poviem,že vytáča akurát seba.Mne tým pije krv a bĺačí akoby ho tí vodiči aj počuli. Alebo krúti aj hlavou,aby si všimli jeho rozhorčenie a vytrubuje,prevychováva, do autoškoly posiela. Už som mu x krát povedala,že si povedia max neposer sa ty kok.t .
@anonym_autor daj sa liečiť agresor.
@anonym_61ff67 nauč sa jazdiť a nebrdzi premávku, ak máš problém zdravotný, vyhľadaj lekára, nech ti dá okuliare alebo nejaký tebokan na prekrvenie mozgu, aby si bola príčetná za volantom a nie ako spiaca krásavica. Ale tipujem SUVčko...
@anonym_autor Mne vadí toho viac, vadia mi nevybúrený chlapčiskovia na vytuningovaných autách lebo proste mentálne nemajú na to rozum aby mali vodičák.
Ale aj nedočkavci, ja neblokujem zbytočne, ale proste ak nemám prednosť nevopchám sa s tým že hádam ma ten na hlavnej vidí a pribrzdí, ja si nepotrebujem rozbiť auto a ublížiť, nájdu sa nedočkavci čo ma vytrúbia, ale ja poslednú dobu im potom robím naschvál a vlečiem sa nech ich rozdrapí lebo som na to už alergická na blbov, za to že nevedia ísť o minútu skôr ja nebudem riskovať. Ale inak jazdím maximálnou rýchlosťou, nespomaľujem zbytočne.
A potom aj seniori bohužiaľ, ja chápem že je doba že bez auta je to ťažké, ale v dnešnej premávke so svojimi schopnosťami ovplyvnenými vekom sú hrozbou. Dnes napríklad žena okolo 70 na SUV na parkovisko pred obchodným domov chcela vojsť rampou po ľavej strane a potom mala problém vycúvať a dostať sa na tú na pravej strane, pričom sú tam aj značky aj vždy sa vchádza po pravej strane , to je už proste o tom že nemá schopnosti vekom a je to problém.
@anonym_61ff67 nauč sa jazdiť a nebrdzi premávku, ak máš problém zdravotný, vyhľadaj lekára, nech ti dá okuliare alebo nejaký tebokan na prekrvenie mozgu, aby si bola príčetná za volantom a nie ako spiaca krásavica. Ale tipujem SUVčko...
@anonym_autor jazdím už 25 rokov bez zavinenia nehody 🙂
Chcela som ti odporučiť vyššie dávky magnézia, ale pre teba asi slabota, potrebuješ AD.
@anonym_autor jazdím už 25 rokov bez zavinenia nehody 🙂
Chcela som ti odporučiť vyššie dávky magnézia, ale pre teba asi slabota, potrebuješ AD.
@anonym_61ff67 ty máš asi veľa AD, že? Menej je viac, ja jazdím tak, aby mi môj strážny anjel stačil. A ver mi, zažila som nehodu a ja jediná som prežila. Preto som si robila VP až vo 27r. Ale neobmedzujem svojou obmedzenosťou ostatných. Not big deal. Skús 🙂.
@anonym_4bb3ea akože sorry ale problém z očami? Tak nemá čo robiť za volantom predsa. A dieťa v aute je čo za výhovorka? Ved presne kvoli takýmto brzdám na cestách sa stavaju nehody. Pretože po meste to ide 30 a nemas kde obehnúť a zbytočne zavadzia a keď je koniec mesta vtedy na to dupne kym je rovinkq lebo pred zákrutou treba zabrzdiť znova na 40 …… aj mna to extrémne vytáča, stále hundrem v aute a stále budem pretože ak ma niekto nejaký problém tak nech ide znova do autoškoly alebo nech si da kondične jazdy a nie zavadzať a zmätkovať na ceste. A ďalšia vec jedna môže ,,bezpečne” viezť dieťa v aute ale druhý sofer sa môže ponáhľať kvoli chorému dieťaťu napríklad …… netreba byt vždy ohľaduplný a všetkých len ,,chápať”
@anonym_ca8cff aký naštvaný výlev si podala 😅 klud klud, aj tak nikto nepočuje tvoju zlosť. Ukľudní sa lebo si poškodiš nervy. Tak ako som napísala. Stojím si za tým. Keď ty si samonasieraci typ tak je to tvoj problém 🤗
@anonym_61ff67 ty máš asi veľa AD, že? Menej je viac, ja jazdím tak, aby mi môj strážny anjel stačil. A ver mi, zažila som nehodu a ja jediná som prežila. Preto som si robila VP až vo 27r. Ale neobmedzujem svojou obmedzenosťou ostatných. Not big deal. Skús 🙂.
@anonym_autor za mňa, 100x radšej rýchlejší šofér ako Leňochod. Úplne s tebou súhlasím, tiež to nemám rada keď úplne nezmyselne niekto brzdí premávku.
@anonym_autor zabudol vol ze telatom bol, ze Simonka? Asi tolko k tomu.
Aj ja si ponadavam za volantom, ale viac ako pomalsi sofer mi vadia arogantne kundy a ich muzske ekvivalenty, ktore si ohybaju pravidla cestnej premavky ako sa im zachce a myslia si, ze nad nich nie je.
Ktovie, co by ti okolo teba povedali na tvoj styl jazdy 🤷♀️ (tvoj komentar o tom, aky si vzorovy bezproblemovy vodic za 3…2….1… ani sa neunuvaj, s tvojou neurotickou povahou urcite nie si a pravdepodobne si zdrojom problemov na cestach).
@mirko84 dobre, ale nejdeme 35-kou alebo 40-kou tam, kde je 50-ka a za nami kilometer kolóna len preto, že sa bojíme. Vodič nesmie bezdôvodne obmedzovať plynulosť cestnej premávky ani brzdiť ostatné autá. Zákon o cestnej premávke rieši aj prekážanie v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovanie plynulosti premávky.
@anonym_autor je jedno ako ten pred tebou porušuje vyhlášku tým ,že ide pomaly,ty za ním ju máš dodržiavať
Dnes som prišla domom taká nasrata koli premávke a ,vlastne som si zas uvedomila ,že za nasranie si môžem len a len sama ,je to ,,odmena’’ze sa nechám vytočiť
Nič nespravis a ani sama si neuvedomuješ, koľkým ideš ty sama na nervy v tej premávke
@anonym_autor ty co sa najviac ponahlaju su na ceste ty najväcsi idioti, toto sa mi vzdy potvrdilo,on existuje slovo predvidanie a to zabranilo uz vela nehodam, nie je vobec prijemne cakat na policiu, vypisovat papiere a potom sa dohadovat s poistovnou na nahrade skody, priemerny vek osobnych aut u nas mimo tych kupenych na firmy teda skupina flotila je cez 20 rokov, ak take 20 rocne auto nie ze spôsobi nehodu ale vôbec nebude na vine, poistovna ho aj tak hodi na totalku a ten clovek o to auto jednoducho prisiel, zijeme v realite, ludia u nas tru biedu(nie plne kosiky podradnych potravin to nie je luxus...!), prezivaju zo dna na den, aj ceny pohonnych hmôt vyrazne stupli, aj nema kazdy automat ktory v kolone vyrazne vodicovi pomaha, jednoducho ludia ziju z toho co maju, co im zostane a tak tie auta plataju a plataju, ano keby mali na nove kupia si nove, aj si nan daju havarijnu poistku cize su odvaznejsi, lenze kedze sa u nas vyse 90% novych aut kupuje na firmy, vieme aka bije a to sa este stale bavime s nastavenim psychickej pohody, ked uz ani ta nie je, ludia su radi ze preziju den, by ste sa cudovala ktory ziju zo 400€ mesacne, ty vam veru za volantom nebudu vyskakovať.
@anonym_autor
Ja väčšinu roka šoférujem v zahraničí, kde sa oveľa viac jazdí autami s automatickou prevodovkou. Štúdie potvrdili, že manuálne prevodovky v meste vytvárajú tzv. fantómové zápchy, pretože pri pomalej doprave sa spomaľujú reflexy pri preraďovaní. Stačí sa ráno pozrieť, ako dlho niektorým trvá, kým sa rozkývu.
@anonym_8d238a čosi, kto nemá manuál, tak nie je šofér - neraz to tu padlo v diskusiách . Slováci sa držia manuálov, lebo sa vysmievajú tým, čo idú s dobou a šoférujú na automatoch. Pritom presne práve tí na manuáloch spomaľujú premávku. U nás v Kanade tak jazdí minimum ľudí, ale hneď viem, kto jazdí na manuáli, stačí za ním stáť na svetelnej križovatke. U nás ide z červenej hneď zelená, očakávam, že sa auto hneď pohne a nezačne tam “šachovať” s radiacou pákou.
@anonym_autor prosím ťa, keď už máš potrebu vkladať do textu anglické výrazy, tak aspoň správne. Prvý krát som odignorovala, ale keď sa opakuješ, tak už musím
Hovorí sa “not a big deal” alebo “no big deal” nikdy nie “not big deal”
@anonym_autor zabudol vol ze telatom bol, ze Simonka? Asi tolko k tomu.
Aj ja si ponadavam za volantom, ale viac ako pomalsi sofer mi vadia arogantne kundy a ich muzske ekvivalenty, ktore si ohybaju pravidla cestnej premavky ako sa im zachce a myslia si, ze nad nich nie je.
Ktovie, co by ti okolo teba povedali na tvoj styl jazdy 🤷♀️ (tvoj komentar o tom, aky si vzorovy bezproblemovy vodic za 3…2….1… ani sa neunuvaj, s tvojou neurotickou povahou urcite nie si a pravdepodobne si zdrojom problemov na cestach).
@sissy27 nesúhlasím. rýchlejší vodiči nie sú zdrojom problémov pretože ten problém rýchlo prejdú (pridajú). práveže pomalší vodiči ešte viac pribrzdia a vytvárajú veľa krát rizikové kolízne situácie 🙈 aj na nete v nejakých inštruktážnych videách bolo oveľa viac príkladov kedy treba pridať než kedy treba zabrzdiť
Veľmi nebezpečné situácie pomalých, napr. čo som zažila posledné dni, hlavná, semafóry zelené, prechod pre chodcov červená, no pán vodič videl chodca čakať a on mu zastal. Neviem, či chodec mal ísť na červenú, aby ho prešlo auto z druhého pruhu. Alebo pomaličky z vedľajšej cesty v pohode na hlavnú si ide pán vodič a ja som musela zastať. Alebo na hlavnej zastať a pustiť niekoho z vedľajšej, lebo chce byť za dobrého človeka. Nepochopiteľné správanie, ale všetci sa im majú prispôsobiť, pretože predpisoví vodiči sú vlastne nerváci bez pochopenia pribrzdených.
@anonym_autor
Daj si magnezko, pusti hudbu 🙂
Rychlejsie tam, kam ides, neprides, a je uplne zbytocne sa rozculovat nad ludmi.
Inak okolo 40 uz hormony podnecuju road rage, s tym sa nic neda robit len zhlboka dychat 🙃
Jasné že aj mňa vedia takí pribrzdení vytočiť.. čudujem sa koľko svätcov je v komentároch
@anonym_autor Vytacaju ma do nepríčetna…nevadia mi dôchodcovia alebo mladučkí začiatočníci, ale najviac nemôžem zniesť mladých chlapov a takýchto zdochliakov za volantov, úplne posery…sa čudujem, že vôbec vedeli zbaliť ženskú
Asi je najvyšší čas presedlať na MHD, alebo ísť pešo, je to fasa, hlava sa vyvetrá, nestojíte v zápche.. ja neviem, čo iné poradiť. Mňa zas môžu vytáčať všetci z kategórie "neoplatí sa nám kúpiť si za tú cenu byt v meste, ale kúpime si dom vedľa v dedine, však to len 35 minút autom od tabule k tabuli v nedeľu ráno o šiestej a potom vám zasierame vzduch autami v meste každý boží deň od pondelka do piatku a trepeme sa rýchlo a netrpezlivo, lebo ešte sa plašime po decká na krúžok a samozrejme na nákup, lebo v tej super dedine už nič nebude otvorené". Je to uhol pohladu 🙃😏 treba sa proste dať do kľudu, čo narobíme 🤷 Chodím do škôlky po syna často pešo, je to celkom slušná prechádzka a všímam si, že najviac áut je obsadených jedným človekom, slovom JEDEN. Bežne. V špičke. Čím je tých áut viac, tým je viac netrpezlivosti a kolíznych situácii no a keď sa máme tak dobre, že sedíme v aute/jeden človek, tak si to teda vychutnajme na tej ceste. Ja nie som zlý vodič, čo do techniky, ale žiaľ nemám nejaké rýchle reakcie. Ja preto nešoferujem, čiže súhlasím s tebou, proste som si povedala, že nebudem nikoho brzdiť a najmä! ohrozovať. Za to ale denne vidím netrpezlivych psychopatov v aute, (nehovorím, že si to ty alebo ktokoľvek, kto tu prispel), myšičky medzi auta, nedanie prednosti, ospliechanie vodou mňa, šesťročné dieta a pre istotu aj druhé v kočíku, jazdu na červenú, trúbenie, mobil v ruke, načo smerovka atď. no a takýto nepatria rovnako na cesty, ako ja, kupodivu nerozmýšľajú podobne, ale na tej ceste sú, aj si veria a majú sa za najlepších. Viete, my keď niekedy ideme od našich späť do KE, v nedele poobede, mám chuť dať dole okno a vystrčiť bielu zástavu, že ja sa vzdávam, to je taká adrenalínová jazda, že niekto viac veriaci pritom nech si kľudne mrmle ruženec pod nos, to môžeš pomaly gratulovať, že si v zdraví dosiel.
Pri dnesnych vodicoch je toto asi najmensi problem. Tiez sa radsej 2x presvedcim a pockam minutu dlhsie. Nez sa bezhlavo hodit blaznovi do cesty... a tych je dnes neurekom.
Nie nevadia mi. Aj sama neznášam šoférovanie, len niekedy proste musím ale nejde mi to dobre, preto idem aj ja pomalšie aby som neskončila hlavou dolu
@anonym_autor autorka, uvedom si, ze na ceste jazdia rozni ludia. Dochodcovia, vysokoskolsky profesor, rom z osady, 19 rocní mladíci, atd atd. Urobili testy, vodicak maju. Ale tym ze su vsetci rozni, ich styl jazdy je tiez rozny. Proste to musis akceptovat a vediet s tym zit. A nikdy nevies, co sa deje v druhom vozidle. Niekomu mohla vletiet vcela, niekomu zacne trpnut noha.... proste zostan kludna a akceptuj to.
Toto nie, ale ked si na pumpe niekto kupuje milion dalsich veci ci jedlo a je len jedna pokladna a vsetci cakaju v rade.. ach.. ja viem, ze za to dotycny nemoze, ze tam je taky system.. ale ach, chcem len zaplatit za naftu a odist
Ja keď idem niekde mimo mesta do zákruty, auto idúce oproti sa vždy trepe cez môj pruh. Vždy ho vytrúbim aj keď on to má pravdepodobne u riti, seriózne uvažujem o kamere do auta 🤦
@sissy27 nesúhlasím. rýchlejší vodiči nie sú zdrojom problémov pretože ten problém rýchlo prejdú (pridajú). práveže pomalší vodiči ešte viac pribrzdia a vytvárajú veľa krát rizikové kolízne situácie 🙈 aj na nete v nejakých inštruktážnych videách bolo oveľa viac príkladov kedy treba pridať než kedy treba zabrzdiť
@zuzanka.zuzu citaj s porozumenim, prosim. Nikde nepisem, ze rychlejsi vodici su problemovi.
@domkakvet mám rešpekt pred všetkými vodičmi so Z. Ak má problém, je začiatočník, nech si tam to Z dá, a každý bude vedieť. Nerozumiem, prečo rozvedená mamička šoféruje z donútenia? To akože muž je vodič a ona sa doposiaľ iba viezla pri ňom? Ale no... máme 21st, snáď žena za volantom je taká samozrejmosť, ako muž kaderník.
@anonym_autor Ale chapes ze aj Ty starnes a nebudes vzdy taka fresh za volantom, zrak sa Ti bude kazit, refelexy spolmalovat atd. atd.... naozaj, kazdy nieco ine momenatlne preziva, kazdy ma inu hlavu inu kondiciu a iny talent na soferovanie. Ja tiez som skor sofersky antitalent ako talent a tiez ma vytacaju nejake tie veci v premavke ale verim ze aj ja niekoho vytocim nejakou svojou reakciou.
@anonym_autor Jazdim v AT a nikto tu nema problem jazdit pomalsie, pred skolou sa jazdi 30 tkou.
@anonym_autor toto tipujem na chlapa s veľkým egom a malým kktom..myslím autora ;)
@anonym_autor a to teraz mám všetky autá, do ktorých sadne, oblepiť nálepkami Z? Nechceš navštíviť psychológa?
@anonym_57ca96 kupte magneticke Z, mlady ho bude nosit so sebou a capne na to auto, ktore bude prave soferovat ;)
Mne su ludia ako ty totalne na smiech autorka. Mam vodicak uz dlhe roky, ja som nehodu nikdy nesposobila, to len dodavam, keby si zase chcela zautocit. Jazdim 90% casu po mestach, v podstate denne a vela. Nehodu som nesposobila, ale uz som bola ucastnikom niekolkych, ktore sposobili druhi. Cyklistka s alkoholom, ktora mi vbehla pod kolesa spoza rohu, mlady chalan na kruhaci, ktory sa nepozrel a vletel do neho, pan ktory mi z parkoviska nacuval rovno do auta, hoci som bola na hlavnej. Aj napriek tomu, ze nikdy to moja vina nebola, mala som z toho problemy, auto v servise, policia a podobne. Takze ano, aj ja som uz z tych vodicov, ktori ta urcite vytacaju, lebo ak davam prednost, tak idem az ked som si na 100% ista a jazdim opatrne, predvidam a radsej pockam o tych 20 sekund dlhsie. Som totiz dospela a pricetna a uvedomujem si, ze jazdim V MESTE, kde teraz ked niekoho obehnem lebo caka chvilu dlhsie, tak som si usetrila asi tak pol minuty do dalsieho semaforu a prd mi to pomoze. Tak isto rozbiehanie na zelenu. Akoze kolko casu realne ta to stoji, ze sa niekto rozbehne pomalsie? 7 sekund? Ak by ma toto vytacalo natolko, ze mam potrebu o tom zakladat diskusie, zamyslim sa skor nad sebou ako nad opatrnejsimi vodicmi v mestskej premavke.

@anonym_61ff67 čiže ty si ten spomalený retardér?
@anonym_autor daj sa liečiť agresor.