Ako zvládnuť stres pri prvej jazde v autoškole?
Ahojte, absolvovali ste niekto prvú jazdu v autoškole s pocitom, že ste úplne neschopní? 😅
Dnes som mala prvú jazdu a úprimne som si pripadala strašne nemotorná. Všetko mi trvalo, zdochýnalo mi auto, nevedela som sa sústrediť na všetko naraz a ešte som mala pocit, že inštruktor začína byť zo mňa nervózny 🙈
Neviem, či som len zbytočne vystresovaná alebo je normálne, že človek na začiatku pôsobí úplne strateno 😅
Ako vyzerali vaše prvé jazdy? Zlepšilo sa to časom alebo ste mali tiež pocit, že na šoférovanie nemáte bunky? Zvládli ste to? Normálne som sa tak vystresovala, že zvažujem, že sa na to vykašlem.
@anonym_autor Ale áno, a nielen prvú jazdu aj niekoľko ďalších ... v BA. Vlastne žiadna moja jazda nebola dobrá, vôbec som sa neorientoval v tom, ktorú páku mám stlačiť, ako preraďovať, ako popri tom sledovať značky a pozerať sa do zrkadiel .. dokonca aj skúšky som opakoval, lebo som bol v strese ...
ale to bolo dávno odvtedy som najzdil viac 200.000km. Myslím si, že nie som najhorší šofér, ale dodnes, keď vidím autoškolu, tak sa na ňu netlačím, pustím, alebo sa uhnem ... lebo si predstavím, že tam môže byť podobný človek ako ja 🙂
@anonym_autor nevykasli, bude ti to casom luto. Skus najst v rodine ci medzi kamosmi niekoho, kto by s tebou potrenoval na nejakej vhodnej "neverejnej" ploche. Takmer vsade sa nieco take najde. Vludny dobry vodic/ka ti vie velmi pomoct a ked to bude niekto znamy, nebudes taka vystresovana. Takmer kazdy sa to nauci a postupne mnohe sucasne cinnosti "dostane do krvi" (podvedomia). 🤞🍀
Ja som sa takto cítila asi prvých 5 jázd. Katastrofa. Zúfalstvo. Chcela som kurz skončiť... zvyšné jazdy som bola total vystresovaná a tiež mi stále kapalo auto a proste celé zle. Inštruktor bol v pohode, jeho žena inštruktorka bola hrozna, netrpezliva, nervózna, arogantná.. fuj..
Prvé ,,zlepšenie" alebo taky ten pocit spokojnosti som mala až počas dvoch jázd pred skúškami, ktoré som si dokúpila navyše k tým povinným. Moja autoškola ponúkala možnosť jazdy navyše. Takže 2x2 hodiny a mne až tie pomohli. Skúšky som dala na výbornú. Všetkých naťahovala policajtka minimálne 20 minút a ja som šla cca 6 minút a stačilo jej 🙂 teraz som neskutočne rada, že som vydržala a že môžem jazdiť. Auto je fakt pohodlie. Úrad v meste, ktorý som vybavovala busom aj 4 hodiny vybavím za hodinku a pol, super. Teraz mam už automat a ten nekape vôbec, čo je super. Ale ovládam aj manuál keď treba ísť na mužovom aute. Inak momentálne po 5 mesiacoch aktívneho jazdenia zisťujem, že soferovanie ma baví. Najmä keď idem sama. Jedine čo mi ešte občas robí problém, je parkovanie v meste. Ale tak chodím parkovať tam, kde viem, že je dosť miesta. To dáš, držím palce 🙂
Jedna kamaratka ju celu odjazdila na jednotke, teda na zaradenej jednotke. Instruktorovi sa nepodarilo ju nijak prehovorit na preradenie do dvojky. Dalsia kamoska pocas prvej jazdy "stratila" koleso. Normalne ju predbehlo, ani jej nedoslo ze bolo z jej auta, az ked hned zastavili a vravel jej to instruktor. Nic si z toho nerob. V autoskole mas este pravo byt "nemotorna".
Nie si prvá ani posledná, ktorej sa to deje. Mne skapalo auto aj na skúškach, keď som púšťala pána na prechode 🙂. Skús si to však trénovať “doma”, ak máš s kým. Musíš sa zamyslieť nad tým, kedy cca preradiť alebo podradiť.
@anonym_autor ja som bola od začiatku v tom že chcem len automat žiadny manuál. Robila som cirkus aj v autoškole, strašne som sa bála manuálu nechapala som to. Donútila ma robota. Spravila som si vodičak za 3 mesiace. A hneď som začala šoférovať jasne že boli aj rôzne situácie kde som bola ja na chybe 🙈vytrubili ma revala som ako dážď že sa na to môžem vysrat. No a ako čas prešiel nemám problém. Ale len určite trasy. Bojím sa šoférovať po väčších mestách a hlavne sama. Inak mám nakoniec manuál a nedala by som to za nič. Lepšie sa mi ide na manuálny ako na automate.🙈😁

Pche, za byvaleho rezimu bola jedna statna autoskola a tam na teba este ucitel navrieskal, co si za neschopne tupelo a preco ti otec neukazal vopred na parkovisku, ako sa radia rychlosti.