icon

Ani na tretíkrát som neurobila skúšky v autoškole

ardnaxela1989
12. feb 2026

Dnes som mala 3 skúšku z autoškoly nedala som znovu jazdu som strašny stresak mam ešte jeden pokus ale už ani nemam chuť ísť mam chuť to skončíť a zmierit sa stym ze na to nemám nie každemu je sudene jazdit aj keď ma to baví ale proste stres zvíťazi keď si dam kondične jazdy tam mi to ide ale už na skúške proste robím chyby zo stresu a úzkosti píšem tu či je niekto kto urobil na 4 pokus? Lebo teraz sa citim strašne neschopne

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

Bohužiaľ, či si to pripúšťame, alebo nie, terajšia generácia je dosť obmedzená. Oni sú machri v online priestore, ale manuálne zručnosti im chýbajú stále viac a viac. A vedenie vozidla patrí do tejto kategórie. Preto niektorí to dokážu aj na opravných skúškach. Policajti nestíhajú, nemajú z toho nič, týmto nezarobia. Len autoškola má človeka, ktorý si musí priplatiť jazdu pred skúškou a nejaký peniaz navyše.

@ika02 Policii platis tiez poplatky za skusku, kurz 2x 1200 eur pre autoskolu, cisty biznis, pred skuskami mali ziakov upozornit, ze to nedaju a ponuknut im mlznost dat si jazdy navyse. Keby mi to bol niekto dal vediet, urobim tak, v konecnom dosledku ma to vyslo ovela viac alo keby som mu priplatila jazdy. Cize za mna zlyhanie autoskoly a policia inkasuje za skusky.

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 mne je to jedno, ja som mu zaplatila druhy kurz, tam urobil. Ide o to, ze aj ta autoskola by mala upozornit ziaka, ze este nie si pripraveny, zaplat si este dalsie jazdy. Nieze ziak ma dobre hodnotenie a potom 4x neurobi jazdu. Ved to je faux pa aj pre autoskolu. Ja som to neriesila, je to kamarat, keby nebol, tak si asi aj ziadam zaznamy a aj sa pohadam s policajtmi. Uz som synovi povedala zo srandy, ze budem chciet byt ako zakonny zastupca na tej jazde, lebo sa mi to nezda. Nastastie v novom kurze urobil.

@zuzana76 na to, že ešte potrebujú ďalšie jazdy upozorňujeme, ale žiaci sa boja len testov. Oni to vidia tak, že jazda je v pohode. Veď nikdy nenabúrali, nikoho nezrazili... Neuvedomujú si, že inštruktor miliónkrát upozorní na niečo, pribrzdí, zmení smer jazdy, že sami to nerobia. Jazdy navyše si nedajú, lebo šetria a chýba sebakritiky.

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 mozem ako rodic byt pritomna na jazdach svojho dietata s policajtom? Prindruhom synovi by som to vyuzila.

@zuzana76 správne by nemala byť vo vozidla 3. osoba. Ja to vo výnimočnom prípade urobím, cez víkend, keď nečakám kontrolu🤫

zuzana76
14. feb 2026
@vevesh

@ika02 v nemecku je z toho uz dlhsie skandal a normalne sa verejne vie, ze tieto veci ako neprejdenie skusok + pokuty idu policajtom na odmeny a 13 plat🙄🙄🙄a ludia su uz dost "nasrati" na toto, tak vo vlade uvazuju o kompletnej zmene kurzu, aby zakladny kurz bol lacnejsi a uz len si mohla opakovat skusky...🤐🤐🤐

@vevesh myslim, ze tu sa tiez uz inspirovali v niektorych mestach. U nas sa napriklad vie, ze konkretne tato autoskola to takto ma, ja som tam syna dala, lebo kamarat, ale aj od inych som uz pocula, ze nie su spokojni. Nevadi, kedze absolvoval cely kurz dva krat, hadam mu to nieco dalo.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@zuzana76 správne by nemala byť vo vozidla 3. osoba. Ja to vo výnimočnom prípade urobím, cez víkend, keď nečakám kontrolu🤫

@anonym_cfd522 a je jazda zaznamenavana na kamere?

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 a je jazda zaznamenavana na kamere?

@zuzana76 nie, kamery neschválili.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 ja policajtom neverim, cize ak sa mi nieco stane prindruhom synovi, asi budem pozadovat zaznamy.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@zuzana76 nie, kamery neschválili.

@anonym_cfd522 takze policajt je jedina autorita? Takze uz vobec neverim a tymto padom verim jedine synovi.

ika02
14. feb 2026
@zuzana76

@ika02 Policii platis tiez poplatky za skusku, kurz 2x 1200 eur pre autoskolu, cisty biznis, pred skuskami mali ziakov upozornit, ze to nedaju a ponuknut im mlznost dat si jazdy navyse. Keby mi to bol niekto dal vediet, urobim tak, v konecnom dosledku ma to vyslo ovela viac alo keby som mu priplatila jazdy. Cize za mna zlyhanie autoskoly a policia inkasuje za skusky.

@zuzana76 kolok za opravnú skúšku (12.50) platíš na pošte štátu. Policajtovi je jedno, či z kurzu vyhodí 1 alebo všetkých. On to nemá zaplatené za každého žiaka, ktorého preskúša.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@zuzana76 na to, že ešte potrebujú ďalšie jazdy upozorňujeme, ale žiaci sa boja len testov. Oni to vidia tak, že jazda je v pohode. Veď nikdy nenabúrali, nikoho nezrazili... Neuvedomujú si, že inštruktor miliónkrát upozorní na niečo, pribrzdí, zmení smer jazdy, že sami to nerobia. Jazdy navyše si nedajú, lebo šetria a chýba sebakritiky.

@anonym_cfd522 ja som musela zaplatit cely kurz, ja by som mu tie jazdy dala, nikto ma neupozornil. Aky teda zaznam je, ved papier znesie vsetko, ked nie su kamery. Sorry, ja si myslim, ze raz syna vyhodili neoravim na tej stopke, lebo policajtovi bohovi sa zdalo, ze stal kratko. Bud nech naucia jazdit ziakov normalne, alebo nech davaju vodicaky vsetkym ako za socializmu ako som ja dostala ja a naucila som sa to sama az v premavke.

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@zuzana76 kolok za opravnú skúšku (12.50) platíš na pošte štátu. Policajtovi je jedno, či z kurzu vyhodí 1 alebo všetkých. On to nemá zaplatené za každého žiaka, ktorého preskúša.

@ika02 50 eur bolo za kolok mi hovori syn teraz

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 takze policajt je jedina autorita? Takze uz vobec neverim a tymto padom verim jedine synovi.

@zuzana76 skúšobný komisár rozhoduje. Ale ak inštruktor, alebo žiak je presvedčený o nespravodlivom hodnotení žiaka, alebo že nespravil chyby, mal podať sťažnosť. Inštruktor by to urobil, ak by to tak bolo, ver tomu. Nikdy by som nedovolila, aby vyhodili žiaka neprávom. Vtedy sa do toho zapája inštruktor a háda sa so skúšobným komisárom.

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@ika02 syn tvrdi, ze peniaze za kolok dal majitelovi autoskoly,50 eur, toto sme si neoverivali, cize aj tam nas teda asi oklamali.

guiseppinka
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@zuzana76 Žiaci tvrdia po neúspešných skúškach také veci, že by si sa čudovala. Mne raz žiačka doma povedala, že autocvičisko neurobila preto, že ho na skúškach išla prvýkrát, lebo iba raz jej inštruktor ukázal (on šoféroval) a potom ju dali na skúškach do auta a musela ísť ona. Ešteže každá jazda je zaznamenávaná a presne sú dokázateľné minúty v premávke aj na autocvičisku. Oni strašné blbosti si vymyslia, aby bol na vine niekto iný.

@anonym_cfd522 moja osobna skusenost Ba rok 2012 - na cvicisku som "v garazi" moc vyrovnavala auto, a zrazila som popri tom kuzelku. Ok, dajme tomu. Po mne siel chalanisko, bol polkou auta "v garazi" a zastavil ho s dovidenia. Keby som to na vlastne oci nevidela, tak tomu neuverim... z mojho okolia kazdy jeden povedal, ze zalezalo od toho, aku mal policajt naladu.

ika02
14. feb 2026
@zuzana76

@ika02 50 eur bolo za kolok mi hovori syn teraz

@zuzana76 prvá skúška 50€ kolok, opravné 12.50.€.

anonym_a24f51
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_a24f51 to je protizakonne

@zuzana76 preto treba ísť tam kde nie sú policajti a trénovať inak sa to nenaučí

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@zuzana76 skúšobný komisár rozhoduje. Ale ak inštruktor, alebo žiak je presvedčený o nespravodlivom hodnotení žiaka, alebo že nespravil chyby, mal podať sťažnosť. Inštruktor by to urobil, ak by to tak bolo, ver tomu. Nikdy by som nedovolila, aby vyhodili žiaka neprávom. Vtedy sa do toho zapája inštruktor a háda sa so skúšobným komisárom.

@anonym_cfd522 a okrem toho, ako rodic 17 rocneho ziaka som stale jeho zakonnym zastupcom, u lekara podpisujem papier, v skole musime informovat rodicov o prospechu ziakov a autoskola nic?

anonym_cfd522
14. feb 2026
@guiseppinka

@anonym_cfd522 moja osobna skusenost Ba rok 2012 - na cvicisku som "v garazi" moc vyrovnavala auto, a zrazila som popri tom kuzelku. Ok, dajme tomu. Po mne siel chalanisko, bol polkou auta "v garazi" a zastavil ho s dovidenia. Keby som to na vlastne oci nevidela, tak tomu neuverim... z mojho okolia kazdy jeden povedal, ze zalezalo od toho, aku mal policajt naladu.

@guiseppinka podmienka je byť celým obrysom vozidla vo vymedzenom priestore (garáž), kontakt s kužeľom je neprípustný. Čo sa čuduješ, že to vyhodil?

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@zuzana76 prvá skúška 50€ kolok, opravné 12.50.€.

@ika02 ano toto platil, peniaze za skusku idu komu?

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@guiseppinka podmienka je byť celým obrysom vozidla vo vymedzenom priestore (garáž), kontakt s kužeľom je neprípustný. Čo sa čuduješ, že to vyhodil?

@anonym_cfd522 ja som ziadne cvicisko v 1994 nerobila

guiseppinka
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 ja som bola pekne vnutri. Len sa mi zdalo, ze som krivo, tak som vyrovnavala. Instruktor mi potom vravel, ze som to mala nechat tak, ze som bola dobre... V realite v zivote neparkujes medzi kuzelami. A stenu a auta vidis. Vravim, ze dajme tomu, beriem to... su to roky dozadu, jazdim denne 100 km...

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 ja som ziadne cvicisko v 1994 nerobila

@zuzana76 bolo povinné aj vted. Ja som tiež v 1994 robila vodičák a robili sme.

ika02
14. feb 2026
@zuzana76

@ika02 ano toto platil, peniaze za skusku idu komu?

@zuzana76 štátu

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 ja teda nie. Jazdu som isla asi 10 minut.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 pytala som sa muza, tiez robil 1994, nezavisle, este sme sa nepoznali a ani on cvicisko nerobil, to iste mesto obaja.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 moj kurz trval 5 tyzdnov, zacala som zaciatkom jula a 8.8. Som mala skusky. Dostala som to ako darcek k narodeninam a maturitam.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 aj ta ista autoskola sme boli, len on robil vo februari a ja v juli.

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 pytala som sa muza, tiez robil 1994, nezavisle, este sme sa nepoznali a ani on cvicisko nerobil, to iste mesto obaja.

zuzana76
14. feb 2026

@anonym_cfd522 tak ta “nasa” autoskola sa tymto neriadila, fakt, obaja sme nic take nerobili. Ved hadam by sme si to pamatali. Ja ti od zaciatku vravim, ze ja som sa naucila jazdit az sama.

zuzana76
14. feb 2026

@anonym_cfd522 nemala som ani trenazer