icon

Ani na tretíkrát som neurobila skúšky v autoškole

ardnaxela1989
12. feb 2026

Dnes som mala 3 skúšku z autoškoly nedala som znovu jazdu som strašny stresak mam ešte jeden pokus ale už ani nemam chuť ísť mam chuť to skončíť a zmierit sa stym ze na to nemám nie každemu je sudene jazdit aj keď ma to baví ale proste stres zvíťazi keď si dam kondične jazdy tam mi to ide ale už na skúške proste robím chyby zo stresu a úzkosti píšem tu či je niekto kto urobil na 4 pokus? Lebo teraz sa citim strašne neschopne

vevesh
14. feb 2026
@ika02

@zuzana76 štátu

@ika02 a co si myslis, kam idu tie peniaze potom? Vsak na platy a vysluhove dochodky policajtom...u nas v de stoji opravna skuska podla mesta okolo 300-800e...

evkatk
14. feb 2026

Načo idú takí do autoškoly? Ak nezvládaš bežnú jazdu, ako zareaguješ v kolíznej situácii, ktorých je na cestách často? Tých za 53 rokov každodenného jazdenia bolo neúrekom, no vždy treba mať čistú hlavu, nervy z roksorov, emócie žiadne. Potom v pohode sa nič nestane a vždy nájdeš optimálne riešenie. No kto má vodičak, nikdy, za žiadnych okolností v živote stresovať nemôže. Za každých okolností sa musí 100% ovládať. Ten, kto dokáže stresovať, stáva sa na ceste zabijakom.

anonym_cfd522
14. feb 2026

No, vtedy boli časy, keď už policajt prišiel v nálade a pilo sa ďalej. Keď dostal lahvinku, nechal sa trošku povoziť a všetci prešli.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

No, vtedy boli časy, keď už policajt prišiel v nálade a pilo sa ďalej. Keď dostal lahvinku, nechal sa trošku povoziť a všetci prešli.

@anonym_cfd522 cize ako pisem, skusky boli formalita

ika02
14. feb 2026
@vevesh

@ika02 a co si myslis, kam idu tie peniaze potom? Vsak na platy a vysluhove dochodky policajtom...u nas v de stoji opravna skuska podla mesta okolo 300-800e...

@vevesh ja chápem, že štát platí mzdu policajtovi, ale kvôli 12.50€, nebude neprávom vyhadzovať zo skúšky.

guiseppinka
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@zuzana76 bolo povinné aj vted. Ja som tiež v 1994 robila vodičák a robili sme.

@anonym_cfd522 moj oco robil okolo r 2003 vodicak a cvicisko nerobil, lebo nasnezilo... takze mohlo byt povinne, lenze kto ti to vtedy dokazal? A trenazer vtedy isto nikto nemal. A moji kamosi, rovnaky rocnik ako ja, ktori robili v 18 vodicaky (takze okolo 2006), ti trenazer mali, ja v 2012 som na ziadnom trenazeri nebola. Autoskolu som potom menila aj mesto a ani tam som nemala ziadny trenazer...

anonym_cfd522
14. feb 2026
@guiseppinka

@anonym_cfd522 moj oco robil okolo r 2003 vodicak a cvicisko nerobil, lebo nasnezilo... takze mohlo byt povinne, lenze kto ti to vtedy dokazal? A trenazer vtedy isto nikto nemal. A moji kamosi, rovnaky rocnik ako ja, ktori robili v 18 vodicaky (takze okolo 2006), ti trenazer mali, ja v 2012 som na ziadnom trenazeri nebola. Autoskolu som potom menila aj mesto a ani tam som nemala ziadny trenazer...

@guiseppinka vtedy bolo povinné autocvičisko, ALEBO trenažér.

ria_sprout
14. feb 2026

Poznám ženu čo urobila na 3ti krát a dodnes jazdí dobre. Môj muž urobil na 2hy krát a je výborný šofér už 20rokov. Ja som urobila na prvý, ale veľmi som stresovala. Dnes jazdím rada. Začiatky sú ťažké a človek potrebuje získať prax nič iné. Ak je to tak ako píšeš, zaplať si kondičné jazdy a až potom rob skúšky. Určite budeš dobrý šofér, ale potrebuješ získať istotu v tom čo robíš.

anonym_a0161c
14. feb 2026

@ardnaxela1989 ja ti poviem ako som SPRAVILA vodičák - na druhý pokus. Prvý krát ma vyžmýkal, tie najhoršie petržalské križovatky v špičke, nespravila som, porevala som si. Druhý krát - policajti sadol do auta, išla som po rovnej ceste. Jednu prednosť som dala, pokračovala som rovnou cestou ďalej. Po asi minúte, že dobre, stačilo, je to v poriadku, gratulujem, vymeňte sa s druhou pani, môžete si ísť po vodičák. 🤷. Akože kukala som ako puk a fakt netuším, za čo som ten vodičák dostala. Čiže hrozne závisí aj od policajta. Jeden magor, druhý má zas na háku...

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 v tom zakona na tej foto nie je ALEBO je tam spojka A

anonym_f05a1d
14. feb 2026

@ardnaxela1989 ukľudni sa zaplať si viac kondičných jázd a prejdes.Ziadne robenie v strese po chorobe a prebdených nociach.Ked šoférujú ľudia s vychodenou základnou školou ty to zvládneš.Autoskola je len formalita učiť sa budeš až postupným jazdením.

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_cfd522

@anonym_cfd522 cvicisko - cize parkovisko som mala len na priprave - asi 2-3x, trenazer vobec, ani manzel, na to sa vraj najviac tesil a bol sklamany, ze trenazer nic, na skuske sme mali len jazdu obaja, ziadne cvicisko, ani nic.

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

Bohužiaľ, či si to pripúšťame, alebo nie, terajšia generácia je dosť obmedzená. Oni sú machri v online priestore, ale manuálne zručnosti im chýbajú stále viac a viac. A vedenie vozidla patrí do tejto kategórie. Preto niektorí to dokážu aj na opravných skúškach. Policajti nestíhajú, nemajú z toho nič, týmto nezarobia. Len autoškola má človeka, ktorý si musí priplatiť jazdu pred skúškou a nejaký peniaz navyše.

@ika02 za vycvik je zodpovedna autoskola. Si myslis, ze keby som ja kedysi ziaka na maturitu nepripravila a vyletelo by mi 90 percent ziakov z maturity, tak by som si este skrtla? Tiez sa mam vyhovarat, ze mam hrozny material a nie su naucitelni ten jazyk?

juliet86
14. feb 2026

poznam kocku co mala 9 ci 10 pokusov. zatial zije ona aj jej okolie ked jazdi uz to bude 10rokov. ale deti by som jej do auta nedala. su ludia s talentom na soferovanie a bez

anonym_f05a1d
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 nemala som ani trenazer

@zuzana76 trenažér nie je povinný, ale ja som ho v roku 97 mala.Teraz robil syn 50 eur kolok majiteľovi na prihlásenie na zav.skusky, a parkovisko mali na každej jazde, ale zase nemali trenažér.Kazda jazda kuzelky, parkovanie a jazda

anonym_f05a1d
14. feb 2026
@zuzana76

@ika02 Policii platis tiez poplatky za skusku, kurz 2x 1200 eur pre autoskolu, cisty biznis, pred skuskami mali ziakov upozornit, ze to nedaju a ponuknut im mlznost dat si jazdy navyse. Keby mi to bol niekto dal vediet, urobim tak, v konecnom dosledku ma to vyslo ovela viac alo keby som mu priplatila jazdy. Cize za mna zlyhanie autoskoly a policia inkasuje za skusky.

@zuzana76 v našej autoškole boli dlhé prestoje aj 3 t nemal syn jazdu to mi vadilo, potom inštruktor po poslednej povedal, že kto potrebuje ešte kondičné jazdy synovi povedal, ale nezaplatila som ju a dal to na prvý x.Toto sa mi nepáčilo, že povedal ty potrebuješ ešte 2-3 jazdy a jedna 40 eur

vevesh
14. feb 2026
@ika02

@vevesh ja chápem, že štát platí mzdu policajtovi, ale kvôli 12.50€, nebude neprávom vyhadzovať zo skúšky.

@ika02 ale tych 12.50 nie su naklady skusky! To je kolok, ktory sa nalepi na papier. Kde je auto, poistka, mzda policajta, skusajuceho, papierovacky, postovne. A k tomu este pripocitaj naklady autoskoly na extra hodiny jazd ci novy kurz...

anonym_952825
14. feb 2026

@ardnaxela1989 no kúp si bike...a na vodičák kašli radšej

zuzana76
14. feb 2026
@anonym_f05a1d

@zuzana76 v našej autoškole boli dlhé prestoje aj 3 t nemal syn jazdu to mi vadilo, potom inštruktor po poslednej povedal, že kto potrebuje ešte kondičné jazdy synovi povedal, ale nezaplatila som ju a dal to na prvý x.Toto sa mi nepáčilo, že povedal ty potrebuješ ešte 2-3 jazdy a jedna 40 eur

@anonym_f05a1d ale to je v poriadku podla mna, ze upozornia, v nasej autoskole jedna kondicna 50 eur, ale nas nikto neupozornil, este sme sa aj bavili s instruktorom a vraj dobre jazdi. A potom 4 x neurobil a urobil az v druhom kurze. Tak nech ma ten ziak aj plus 10 kondicnych jazd, ale nech je pripraveny na skusky, nieze 4x vyleti, aj na posledny pokus.

ika02
14. feb 2026
@zuzana76

@ika02 za vycvik je zodpovedna autoskola. Si myslis, ze keby som ja kedysi ziaka na maturitu nepripravila a vyletelo by mi 90 percent ziakov z maturity, tak by som si este skrtla? Tiez sa mam vyhovarat, ze mam hrozny material a nie su naucitelni ten jazyk?

@zuzana76 tých 34 hodín výcviku niekomu stačí a niekomu nie. Decká, žiaľ, nemôžu sa doúčať doma, ako napr.cudzi jazyk, matiku...Ty keď učíš jazyk, vieš dať úlohy, vieš omieľať dookola ... Niekomu to ide ľahšie a skôr sa naučí, inému to trvá oveľa dlhšie. Preto to niekto dá na prvý pokus, niekto opakuje. V autoškole vysvetľujú všetkým rovnako.

anonym_cfd522
14. feb 2026
@zuzana76

@anonym_cfd522 v tom zakona na tej foto nie je ALEBO je tam spojka A

@zuzana76 lebo to bolo do 1994, potom bolo to ALEBO

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@zuzana76 tých 34 hodín výcviku niekomu stačí a niekomu nie. Decká, žiaľ, nemôžu sa doúčať doma, ako napr.cudzi jazyk, matiku...Ty keď učíš jazyk, vieš dať úlohy, vieš omieľať dookola ... Niekomu to ide ľahšie a skôr sa naučí, inému to trvá oveľa dlhšie. Preto to niekto dá na prvý pokus, niekto opakuje. V autoškole vysvetľujú všetkým rovnako.

@ika02 preto pisem, autoskola ma ziaka pripravit a dat mu viac hodin, aj na zaplatenie, ked som zacvakala 2400 eur za dva kurzy, tak by som mu hodiny asi priplatila, ale vsetky jazdy robil dobre. Bavili sme sa s majitelom aj instruktorom, nikdy nebol problem. Vraj stres, takze jeho neurobenie skusok bol vraj stres. Pritom viem, ze na tej stopke to bolo podla mna na uvazeni, niekto by ho nechal vtedy prejst a niekto nie. A este mal jednu taku blbu chybu, nezavaznu, uz si nepamatam aku. Samozrejme kazdym dalsim pokusom jeho stres rastol.

ika02
14. feb 2026
@vevesh

@ika02 ale tych 12.50 nie su naklady skusky! To je kolok, ktory sa nalepi na papier. Kde je auto, poistka, mzda policajta, skusajuceho, papierovacky, postovne. A k tomu este pripocitaj naklady autoskoly na extra hodiny jazd ci novy kurz...

@vevesh neviem, či si čítala všetky príspevky, lebo bavili sme sa o tom, že policajti vyhadzujú zo skúšky, lebo majú z toho peniaze. Náklady navyše má autoškola.

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@ika02 ale ani ziak sa tu anj sam nenauci, treba ho doucat, ulohy na samostatnu pracu nepomozu, sam sa to nedouci, je to moj volny cas, maximalne uhradeny nahradnym volnom. Cize toto u mna neobstoji, autoskola nema pripustit nepripraveneho ziaka ku skuske a ma zabezpecit, aby mal kazdy student tolko jazd, kolko potrebuje.

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@vevesh neviem, či si čítala všetky príspevky, lebo bavili sme sa o tom, že policajti vyhadzujú zo skúšky, lebo majú z toho peniaze. Náklady navyše má autoškola.

@ika02 tak keby mojho syna dobre pripravili a dali mu len niekolko jazd navyse, nemusela by som platit druhy kurz, takze urcite sa jedna o biznis. Keby som mu priplatila aj 10 jazd, vyslo by ma to 500 eur a to je menej ako 1200 dalsi kurz.

ika02
14. feb 2026
@zuzana76

@ika02 ale ani ziak sa tu anj sam nenauci, treba ho doucat, ulohy na samostatnu pracu nepomozu, sam sa to nedouci, je to moj volny cas, maximalne uhradeny nahradnym volnom. Cize toto u mna neobstoji, autoskola nema pripustit nepripraveneho ziaka ku skuske a ma zabezpecit, aby mal kazdy student tolko jazd, kolko potrebuje.

@zuzana76 s týmto ja súhlasím. Nikdy som netvrdila opak. Neverím, že tebe povedali, že jazdy navyše mu netreba, že nič nedoplácaj. Veď aj z toho má AŠ peniaze. Každá AŠ tlačí na tých slabých, aby ešte dali nejaké jazdy navyše.

zuzana76
14. feb 2026
@ika02

@zuzana76 s týmto ja súhlasím. Nikdy som netvrdila opak. Neverím, že tebe povedali, že jazdy navyše mu netreba, že nič nedoplácaj. Veď aj z toho má AŠ peniaze. Každá AŠ tlačí na tých slabých, aby ešte dali nejaké jazdy navyše.

@ika02 je to moj kamarat a povedal, ze jazdi dobre mlady. Ze je to v poriadku. Chapes? Nehnevam sa ani na kamosa, ale celkovo som sklamana, ze to nepodchytil.

anonym_cfd522
14. feb 2026

Možno si mala zmeniť autoškolu. Mala som žiačku, ktorá neurobila autocvičisko 3x v inej autoškole, prešla k nám a po polopatistickom vysvetlení, predvedení išla sama, bez chybičky. Keď som sa spýtala, čo robil predošlý inštruktor, odpovedala, že stál pri aute, fajčil a smial sa z nej, ako jej to nejde.

judar
14. feb 2026

Ja milujem takychto co robili vodicaky za Rakuska-Uhorska a idu sa vyjadrovat…teraz je vsetko o dost stazene a prisnejsie nez bolo “vtedy”

zuzana76
14. feb 2026
@judar

Ja milujem takychto co robili vodicaky za Rakuska-Uhorska a idu sa vyjadrovat…teraz je vsetko o dost stazene a prisnejsie nez bolo “vtedy”

@judar toto tu nikto nesudi, sudime pripravu v autoskolach, skola ma ziaka komplexne pripravit na skusky