icon

Horšie videnie pri večernom šoférovaní. Ako to riešiť?

19. júl 2026

Dobrý podvečer, idem sa k vám poradiť.
Cez deň šoférujem normálne, ale večer je to horšie.
Vadí mi tma, svetlá oprotiidúcich áut a celkovo mám pocit, že horšie zaostrujem. Okuliare nenosím, na bežné fungovanie ich nepotrebujem, ale pri šoférovaní v noci už nad tým rozmýšľam.
Riešili ste niečo také u očného?
Sú riešením okuliare len na šoférovanie?
Snažím sa obmedziť šoférovanie večer, ale neviem do odkladať dlhodobo. Ďakujem.

anonym_291d41
19. júl 2026

jednoducho nevidíš už dobre do diaľky. Ja kvôli tomu nosím okuliare

anonym_2b6819
19. júl 2026

Na večer radím žlté okuliare 👍

autor
19. júl 2026
@anonym_2b6819

Na večer radím žlté okuliare 👍

@anonym_2b6819 Žlté okuliare? Idem gúgliť, čo to je.

eeffka
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_2b6819 Žlté okuliare? Idem gúgliť, čo to je.

@anonym_autor somarina zajdi si na ocne, to co popisujes su okuliare na dialku.
Presne takto som na to prisla ja.

anonym_5b6cd7
19. júl 2026

Ano, presne toto su priznaky, ze potrebujes okuliare do dialky, za normalneho svetla denneho, este oci vedia preostrovat, ale v tme je to horsie. Eadim tiez ocne a poriadne vysetrenie.

euka210
19. júl 2026

@anonym_autor aj mne vadi soferovanie v tme a oproti svietiace auta ani nehovorim...aj preto nemam rada zimu. A ked k tomu este aj prsi, tak cele zle. Manzelovi to nevadi, mne strasne.
Keby idem v tme a nikto oproti, tak v pohode 😃

lilke
19. júl 2026

Manžel si chváli žlté okuliare, neoslnuju ho protiidúce autá, aj sa mu lepšie pozerá.

patrike
19. júl 2026

Kolko mas rokov a ake mas vysledky vysetrenia u ocneho ?

pletko325
19. júl 2026

Okuliare do diaľky, jednoznačne. Mal som podobný problém a neriešil som to. Raz som sedel u očnej, nie ako pacient, ale ako technik. Lež som čakal na doktorku, tak som si obzeral tie prístroje a sestrička mi len tak povedala, či so to nechcem vyskúšať. Ja som si myslel že vidím v pohode, no zistili že do diaľky je to horšie, jedno oko 0,5 a druhé 0,75. Akonáhle som mal okuliare večer pri šoférovaní, bol to ako iný svet, zrazu som všetko videl normálne.

martinka13
19. júl 2026

Áno riešila som. Na šoférovanie nosím okuliare. Nie silné. Tuším polky. Ale je to veľký rozdiel, najmä večer

andrea_82
19. júl 2026

Inak, ja odporucam aj kontrolu svetiel na aute. Ja som tiez myslela, ze problem je len v mojich ociach a potom mi technik odporucil vymenit svetla. Okuliare potrebujem aj tak, ale je to teraz ooooovela lepsie.

mimer
19. júl 2026

Tiez som si kvoli soferovaniu dala spravit okuliare,nevidela som ani na odpocet na semafore(z dialky)iba ked som prizmurila to bolo lepsie..ale vozim v aute 3 deti takze bolo jasne ze riskovat nechcem..

anonym_19629e
19. júl 2026

Určite si kúp okuliare proti oslneniu (presne tie so žltým sklom, ako písali vyššie), stoja pár eur a pomôžu...ja som na tom podobne ako ty pri šoférovaní v noci, odkedy používam tie okuliare je to oveľa - oveľa lepšie, nie 100% , ale rozdiel je vyrazný

anonym_7af956
20. júl 2026

Keď raz potrebuješ dioptri do diaľky,samotné zlte sklo ti nepomôže,ešte je kľudne možné,že máš problém ,kedy v noci je vyššia dioptria ako bežné cez deň,má to aj presný názov.
Baby,keď už radíte žlté akulisre ako spásu,uvedomte si,že auto je v rukách ako zbraň u ľudí,čo nevidia. Dúfam,že už aj u nás začnú vyššie postihy za nenosené okuliarov,koľko smrti je zbytočných. Nejde iba o vás,ale aj ľudí,kt.vy nevidíte.

anonym_31887d
20. júl 2026

@anonym_autor a nemáš šeroslepotu? Ja cez deň vidím normálne a večer šoférovať nie. Lekárka povedala, že šeroslepota u mňa.