icon

Horšie videnie pri večernom šoférovaní. Ako to riešiť?

19. júl 2026

Dobrý podvečer, idem sa k vám poradiť.
Cez deň šoférujem normálne, ale večer je to horšie.
Vadí mi tma, svetlá oprotiidúcich áut a celkovo mám pocit, že horšie zaostrujem. Okuliare nenosím, na bežné fungovanie ich nepotrebujem, ale pri šoférovaní v noci už nad tým rozmýšľam.
Riešili ste niečo také u očného?
Sú riešením okuliare len na šoférovanie?
Snažím sa obmedziť šoférovanie večer, ale neviem do odkladať dlhodobo. Ďakujem.

anonym_291d41
•
19. júl 2026

jednoducho nevidíš už dobre do diaľky. Ja kvôli tomu nosím okuliare

anonym_2b6819
•
19. júl 2026

Na večer radím žlté okuliare 👍

autor
•
19. júl 2026
@anonym_2b6819

Na večer radím žlté okuliare 👍

@anonym_2b6819 Žlté okuliare? Idem gúgliť, čo to je.

eeffka
•
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_2b6819 Žlté okuliare? Idem gúgliť, čo to je.

@anonym_autor somarina zajdi si na ocne, to co popisujes su okuliare na dialku.
Presne takto som na to prisla ja.

anonym_5b6cd7
•
19. júl 2026

Ano, presne toto su priznaky, ze potrebujes okuliare do dialky, za normalneho svetla denneho, este oci vedia preostrovat, ale v tme je to horsie. Eadim tiez ocne a poriadne vysetrenie.

euka210
•
19. júl 2026

@anonym_autor aj mne vadi soferovanie v tme a oproti svietiace auta ani nehovorim...aj preto nemam rada zimu. A ked k tomu este aj prsi, tak cele zle. Manzelovi to nevadi, mne strasne.
Keby idem v tme a nikto oproti, tak v pohode 😃

lilke
•
19. júl 2026

Manžel si chváli žlté okuliare, neoslnuju ho protiidúce autá, aj sa mu lepšie pozerá.

patrike
•
19. júl 2026

Kolko mas rokov a ake mas vysledky vysetrenia u ocneho ?

pletko325
•
19. júl 2026

Okuliare do diaľky, jednoznačne. Mal som podobný problém a neriešil som to. Raz som sedel u očnej, nie ako pacient, ale ako technik. Lež som čakal na doktorku, tak som si obzeral tie prístroje a sestrička mi len tak povedala, či so to nechcem vyskúšať. Ja som si myslel že vidím v pohode, no zistili že do diaľky je to horšie, jedno oko 0,5 a druhé 0,75. Akonáhle som mal okuliare večer pri šoférovaní, bol to ako iný svet, zrazu som všetko videl normálne.

martinka13
•
19. júl 2026

Áno riešila som. Na šoférovanie nosím okuliare. Nie silné. Tuším polky. Ale je to veľký rozdiel, najmä večer

andrea_82
•
19. júl 2026

Inak, ja odporucam aj kontrolu svetiel na aute. Ja som tiez myslela, ze problem je len v mojich ociach a potom mi technik odporucil vymenit svetla. Okuliare potrebujem aj tak, ale je to teraz ooooovela lepsie.

mimer
•
19. júl 2026

Tiez som si kvoli soferovaniu dala spravit okuliare,nevidela som ani na odpocet na semafore(z dialky)iba ked som prizmurila to bolo lepsie..ale vozim v aute 3 deti takze bolo jasne ze riskovat nechcem..

anonym_19629e
•
19. júl 2026

Určite si kúp okuliare proti oslneniu (presne tie so žltým sklom, ako písali vyššie), stoja pár eur a pomôžu...ja som na tom podobne ako ty pri šoférovaní v noci, odkedy používam tie okuliare je to oveľa - oveľa lepšie, nie 100% , ale rozdiel je vyrazný

anonym_7af956
•
20. júl 2026

Keď raz potrebuješ dioptri do diaľky,samotné zlte sklo ti nepomôže,ešte je kľudne možné,že máš problém ,kedy v noci je vyššia dioptria ako bežné cez deň,má to aj presný názov.
Baby,keď už radíte žlté akulisre ako spásu,uvedomte si,že auto je v rukách ako zbraň u ľudí,čo nevidia. Dúfam,že už aj u nás začnú vyššie postihy za nenosené okuliarov,koľko smrti je zbytočných. Nejde iba o vás,ale aj ľudí,kt.vy nevidíte.

anonym_31887d
•
20. júl 2026

@anonym_autor a nemáš šeroslepotu? Ja cez deň vidím normálne a večer šoférovať nie. Lekárka povedala, že šeroslepota u mňa.