icon

Ako ovplyvňuje rozkvapkanie očí šoférovanie?

12. aug 2026

Ahojte, este nikdy som nebola u ocneho, no uz budem musiet ist. Predpokladam, ze mi budu oci aj rozkvapkavat a mna zaujimaju vase SKUSENOSTI s rozkvapkanim a naslednym soferovanim. Pomozu tmave slnecne okuliare? Alebo ani s nimi nebudem vidiet? Ako dlho vam trva, kym mozete soferovat?

krasneleto
•
12. aug 2026

@anonym_autor zavolaj si predtym do ambulancie, ci budu oci rozkvapkavat... ak ano, zabezpec si odvoz... v dany den som nesoferovala vobec

simsalabim
•
12. aug 2026

Urcite nesoferuj... zabezpec si odvoz alebo chod MHD ci taxikom.

januska12323
•
12. aug 2026

Po rozkvapkaní sa nedá poriadne ani ísť po ulici nie ešte šoférovať.

mimachicha
•
12. aug 2026

s takymi očami sa zle soferuje. Je to ako keby ti nieco frnklo do oka a nevies ho pomaly udrzat otvorene, stale zmurkas ako keby si bola svetloplacha. Slnecne okuliare pomozu velmi. Ja som sice tak soferovala a povedala som si, ze uz nikdy viac nebudem takto riskovat. Takze ak mas moznost dohodnut si odvoz, tak by som tak urcite urobila.

autor
•
12. aug 2026

ak pojdem rano na 8, poobede okolo 16:00 stale nemozem?

anonym_197f95
•
12. aug 2026

Ja riadne soferujem po rozkvapkani - nevidim do blizka, do dialky vidim v pohode. Kedze na vysetrenie chodim pravidelne, uz som si to vychytala. Ale tiez po prvom raze som nevedela.

simsalabim
•
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mne ocna hovori, ze o 3-4 hod. je to uz OK. Ale ja som po rozkvapkani slepa cely den... neviem, ako to maju druhi.

anonym_6e7b56
•
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor poobede budes ok najhorsie su prve dve tri hodiny. Zrejnicky ako cucoriedky som mala do vecera

sissy27
•
12. aug 2026

@anonym_autor asi je to individuálne, ja som po rozkvapkaní nemala žiadny problém, normálne som sa odviezla do práce rovno od očného. Akurát som bola citlivejšia na svetlo / slnko.
Ak máš možnosť, tak si sprav nejaký plán B - napr. nechať auto tam a odviezť sa taxíkom, neskôr sa vrátiť, prípadne niekoho so sebou, kto by ťa vedel odviezť tvojim autom...

autor
•
12. aug 2026

dakujem velmi pekne

anonym_0586e4
•
12. aug 2026

o 2 hod. vidíš normálne. Nejdú ti kvapnúť kyselinu.
Manžel prišiel normálne domov, išiel pomaly, šoféroval 8 km.
Ja radšej nešoferujem, ale dalo by sa. Okuliare ti pomôžu .

anonym_5939bc
•
12. aug 2026

Po rozkvapkani oči som ako krtko, najhoršie to je, keď je ostré slnko, prípadne sneh alebo kombinácia slnka a snehu.Vacsinou aj keď už vidím normálne,ale ma stále bolí hlava

96barbora
•
12. aug 2026

Ja mam pronlem dojst domov pesi, nieto este soferovat 😀

vevesh
•
12. aug 2026

Teda neviem ako na sk, ale u nas je zakazane soferovat po rozkvapkani oci. Normalne sa aj podpisuje informovany suhlas. V pripade nehody, ak na to niekto pride, budes vinna automaticky (aj ked vinna nie si). A ja osobne mam problemy minimalne 7 hodin soferovat.

petulda333
•
12. aug 2026

Ja som po hodine soferovala a bez problemov

anonym_c7b3bc
•
12. aug 2026

@anonym_autor dost dlho to trva, kym vies ostrit, maly syn bol na vysetreni nedavno, no a este vecer mal rozsirene zrenicky, vyzeral ako plysacik zlaty. Tak ja by som to neriskovala. Odvoz alebo taxi, bus,...

eli43
•
12. aug 2026

@anonym_autor no moje prvé rozkvapkanie som musela auto nechať kde som aj zaparkovala a išla domov pešo a ledva som prišla. Točenie hlavy, rozmazané videnie a obrovská únava, veľké zreničky ešte v noci. Druhý raz už lepšie. Odporúčam niekoho so sebou, prípadne taxík a určite slnečné okuliare a zvyšok dňa kľud. Možno to budeš cítiť takto silno, možno vôbec nie.

anonym_555bb2
•
12. aug 2026

@anonym_autor neviem si predstaviť šoférovať po rozkvapkani. Oči su veľmi citlivé na svetlo a človek vidí rozmazane. Aj ambulancie odporúčajú vybaviť si odvoz domov po takom vyšetrení kde sa rozkvapkavaju oči

bielasovicka
•
12. aug 2026

Ja som ledva trafila aj na parkovisko, nie ešte ze šoférovať.

doux
•
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak ťa rozkvapká ráno o 8, tak o 16 už môžeš šoférovať, jasné..

maris5
•
12. aug 2026

Normalne sa odveziem domov so slnecnymi okuliarmi. Problem je palubny pocitac, na ten nepozeram. Vacsi problem su obrazovky ako mobil, PC - tam nevidim 2-4 hodiny.

hmarko
•
12. aug 2026
@anonym_autor

dakujem velmi pekne

@anonym_autor zober si slnečné okuliare,to ti pomôže.

anonym_a6d4d1
•
12. aug 2026

Minulý rok mi rozkvapkali.🫣 po kontrole mi dali aj kvapky na zmenšenie zreníc, ale nepomohlo mi to. Odsoferovala som sa s veľkými problémami domov sama (cca10km). Doma som si ľahla, pospala asi hodinu, až potom to bolo v pohode.

autor
•
13. aug 2026

Dakujem vsetkym ❤️

petracandle
•
13. aug 2026

@anonym_autor ono záleží od množstva kvapiek a koncentrácie roztoku. Bežne sa po 3-4h už dá šoférovať (hneď určite nie to je risk a nechápem, že ti to tu odporúčajú niektoré....) ale ja po jednom vyšetrení som ešte 18h po vyšetrení mala zreničky jak fetka a nemohla som

sense
•
13. aug 2026

Mne rozkvapkavali raz a 2-3 hod som bola slepá ani dvere domov som si nevedela odomknúť.

taktotedanie
•
13. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor o 16:00 uz budes moct soferovat
Kup si umele slzy, kvapkaj viackrat/opakovane, rychlejsie sa “strati ucinok” mydriatik

autor
•
13. aug 2026
@taktotedanie

@anonym_autor o 16:00 uz budes moct soferovat
Kup si umele slzy, kvapkaj viackrat/opakovane, rychlejsie sa “strati ucinok” mydriatik

@taktotedanie ❤️

taktotedanie
•
13. aug 2026
@anonym_autor

@taktotedanie ❤️

@anonym_autor hlavne umele slzy bez konzervacnych latok
👍🏻 nech ti vysetrenie dopadne dobre