icon

Ako ovplyvňuje rozkvapkanie očí šoférovanie?

12. aug 2026

Ahojte, este nikdy som nebola u ocneho, no uz budem musiet ist. Predpokladam, ze mi budu oci aj rozkvapkavat a mna zaujimaju vase SKUSENOSTI s rozkvapkanim a naslednym soferovanim. Pomozu tmave slnecne okuliare? Alebo ani s nimi nebudem vidiet? Ako dlho vam trva, kym mozete soferovat?

krasneleto
12. aug 2026

@anonym_autor zavolaj si predtym do ambulancie, ci budu oci rozkvapkavat... ak ano, zabezpec si odvoz... v dany den som nesoferovala vobec

simsalabim
12. aug 2026

Urcite nesoferuj... zabezpec si odvoz alebo chod MHD ci taxikom.

januska12323
12. aug 2026

Po rozkvapkaní sa nedá poriadne ani ísť po ulici nie ešte šoférovať.

mimachicha
12. aug 2026

s takymi očami sa zle soferuje. Je to ako keby ti nieco frnklo do oka a nevies ho pomaly udrzat otvorene, stale zmurkas ako keby si bola svetloplacha. Slnecne okuliare pomozu velmi. Ja som sice tak soferovala a povedala som si, ze uz nikdy viac nebudem takto riskovat. Takze ak mas moznost dohodnut si odvoz, tak by som tak urcite urobila.

autor
12. aug 2026

ak pojdem rano na 8, poobede okolo 16:00 stale nemozem?

anonym_197f95
12. aug 2026

Ja riadne soferujem po rozkvapkani - nevidim do blizka, do dialky vidim v pohode. Kedze na vysetrenie chodim pravidelne, uz som si to vychytala. Ale tiez po prvom raze som nevedela.

simsalabim
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mne ocna hovori, ze o 3-4 hod. je to uz OK. Ale ja som po rozkvapkani slepa cely den... neviem, ako to maju druhi.

anonym_6e7b56
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor poobede budes ok najhorsie su prve dve tri hodiny. Zrejnicky ako cucoriedky som mala do vecera

sissy27
12. aug 2026

@anonym_autor asi je to individuálne, ja som po rozkvapkaní nemala žiadny problém, normálne som sa odviezla do práce rovno od očného. Akurát som bola citlivejšia na svetlo / slnko.
Ak máš možnosť, tak si sprav nejaký plán B - napr. nechať auto tam a odviezť sa taxíkom, neskôr sa vrátiť, prípadne niekoho so sebou, kto by ťa vedel odviezť tvojim autom...

autor
12. aug 2026

dakujem velmi pekne

anonym_0586e4
12. aug 2026

o 2 hod. vidíš normálne. Nejdú ti kvapnúť kyselinu.
Manžel prišiel normálne domov, išiel pomaly, šoféroval 8 km.
Ja radšej nešoferujem, ale dalo by sa. Okuliare ti pomôžu .

anonym_5939bc
12. aug 2026

Po rozkvapkani oči som ako krtko, najhoršie to je, keď je ostré slnko, prípadne sneh alebo kombinácia slnka a snehu.Vacsinou aj keď už vidím normálne,ale ma stále bolí hlava

96barbora
12. aug 2026

Ja mam pronlem dojst domov pesi, nieto este soferovat 😀

vevesh
12. aug 2026

Teda neviem ako na sk, ale u nas je zakazane soferovat po rozkvapkani oci. Normalne sa aj podpisuje informovany suhlas. V pripade nehody, ak na to niekto pride, budes vinna automaticky (aj ked vinna nie si). A ja osobne mam problemy minimalne 7 hodin soferovat.

petulda333
12. aug 2026

Ja som po hodine soferovala a bez problemov

anonym_c7b3bc
12. aug 2026

@anonym_autor dost dlho to trva, kym vies ostrit, maly syn bol na vysetreni nedavno, no a este vecer mal rozsirene zrenicky, vyzeral ako plysacik zlaty. Tak ja by som to neriskovala. Odvoz alebo taxi, bus,...

eli43
12. aug 2026

@anonym_autor no moje prvé rozkvapkanie som musela auto nechať kde som aj zaparkovala a išla domov pešo a ledva som prišla. Točenie hlavy, rozmazané videnie a obrovská únava, veľké zreničky ešte v noci. Druhý raz už lepšie. Odporúčam niekoho so sebou, prípadne taxík a určite slnečné okuliare a zvyšok dňa kľud. Možno to budeš cítiť takto silno, možno vôbec nie.

anonym_555bb2
12. aug 2026

@anonym_autor neviem si predstaviť šoférovať po rozkvapkani. Oči su veľmi citlivé na svetlo a človek vidí rozmazane. Aj ambulancie odporúčajú vybaviť si odvoz domov po takom vyšetrení kde sa rozkvapkavaju oči

bielasovicka
12. aug 2026

Ja som ledva trafila aj na parkovisko, nie ešte ze šoférovať.

doux
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak ťa rozkvapká ráno o 8, tak o 16 už môžeš šoférovať, jasné..

maris5
12. aug 2026

Normalne sa odveziem domov so slnecnymi okuliarmi. Problem je palubny pocitac, na ten nepozeram. Vacsi problem su obrazovky ako mobil, PC - tam nevidim 2-4 hodiny.

hmarko
12. aug 2026
@anonym_autor

dakujem velmi pekne

@anonym_autor zober si slnečné okuliare,to ti pomôže.

anonym_a6d4d1
12. aug 2026

Minulý rok mi rozkvapkali.🫣 po kontrole mi dali aj kvapky na zmenšenie zreníc, ale nepomohlo mi to. Odsoferovala som sa s veľkými problémami domov sama (cca10km). Doma som si ľahla, pospala asi hodinu, až potom to bolo v pohode.

autor
Včera o 04:39

Dakujem vsetkym ❤️

petracandle
Včera o 05:39

@anonym_autor ono záleží od množstva kvapiek a koncentrácie roztoku. Bežne sa po 3-4h už dá šoférovať (hneď určite nie to je risk a nechápem, že ti to tu odporúčajú niektoré....) ale ja po jednom vyšetrení som ešte 18h po vyšetrení mala zreničky jak fetka a nemohla som

sense
Včera o 05:43

Mne rozkvapkavali raz a 2-3 hod som bola slepá ani dvere domov som si nevedela odomknúť.

taktotedanie
Včera o 17:37
@anonym_autor

@anonym_autor o 16:00 uz budes moct soferovat
Kup si umele slzy, kvapkaj viackrat/opakovane, rychlejsie sa “strati ucinok” mydriatik

autor
Včera o 18:23
@taktotedanie

@anonym_autor o 16:00 uz budes moct soferovat
Kup si umele slzy, kvapkaj viackrat/opakovane, rychlejsie sa “strati ucinok” mydriatik

@taktotedanie ❤️

taktotedanie
Včera o 18:55
@anonym_autor

@taktotedanie ❤️

@anonym_autor hlavne umele slzy bez konzervacnych latok
👍🏻 nech ti vysetrenie dopadne dobre