icon

Kedy sa oplatí začať robiť vodičský preukaz?

17. apr 2026

Kto sa prosím vyzná do pripravovanej zmeny. Syn bude mať v maji 16 rokov. Oplati sa mu zacat robit vodicky tento rok? Kedy vlastne by isiel na teoriu? Lebo, ak by zacal, musel by "vedomosti" drzat v hlave cely rok? Do dovrsenia 17? Ci ako? alebo, teoreticky, mohol by vsetko odjazdit teraz? Ci ako to vlastne bude? Dakujem

anonym_54e475
17. apr 2026

@anonym_autor odjazdit moze ale na skusky bude pripusteny az ked dovrsi 17 rokov cize si odjazdi a musi vsetko vediet po cely cas a budes mu doplacat jazdy tesne pred skuskou alebo ho budu natahovat v autoskole a bude mat jednu jazdu za mesiac
Zbytocne
Nech si pocka

anonym_1e3ed0
17. apr 2026

Ehm, vedomosti v hlave bude musieť držať cely život ak chce byt aktívny šofér, teda bolo by to ideálne

anonym_e8485c
17. apr 2026

To je moc skoro,ved kurz trva 3m,tak ked tak prihlaste sa 3m pred 17r,to vydrzi.Aj syn tak isto robil vodicak a od 17r jazdi s nami kazducky den,este pol roka potom uz pekne sam.

patka06
17. apr 2026

Na sk.B je skoro, dcéra začala kurz, keď mala 16r.8m a skúšky mala v deň 17. narodenín aj to jej museli jazdy časovo "natiahnuť", aby nemala pauzu.

anonym_8e8cb2
17. apr 2026

Syn zacina v januári 2027, skusky bude mat hned ako skonci teória a jazdy, a hned bude mat aj 17 rokov.. Tak nam povedal inštruktor, ze to je najlepšie.. Cize zacat 16 rokov a 10 mesiacov

zmrzlinka8
17. apr 2026

@anonym_autor vedomosti musí držať v hlave celý život, nielen rok

dadis
17. apr 2026

U nas su tie autoskoly nejake dlhsie - dcera teraz zacala vo februari - do maja ma iba teoriu, potom trenazer a jazdy. V juli ma 17. Asi to dovtedy ani nestihne. Syn chodil do inej autoskoly, zacal v aprili a skusky mal koncom oktobra..(17 mal v auguste, takze mohol zacat skor). Tiez som si myslela, ze za 3 mesiace to stihnu, ale teda skutocnost bola ina 🤷‍♀️

autor
17. apr 2026

Ale no, zase nepíšte, že vedomosti (celú vyhlášku ) musí držať v hlave celý život. Určite, k aktívnemu a bezpečnému jazdeniu nepotrebuje celú vyhlášku. Starší syn, si vodicky robí teraz, takže viem, ako dlho to celé prebieha. Preto, ako som písala v úvodnom príspevku, zaujímalo ma to vzhľadom na pripravovanu zmenu zákona. Ale, už sa dnes syn zastavil v autoškole tak uz vieme vsetko..

anonym_404044
Včera o 16:29
@anonym_autor

Ale no, zase nepíšte, že vedomosti (celú vyhlášku ) musí držať v hlave celý život. Určite, k aktívnemu a bezpečnému jazdeniu nepotrebuje celú vyhlášku. Starší syn, si vodicky robí teraz, takže viem, ako dlho to celé prebieha. Preto, ako som písala v úvodnom príspevku, zaujímalo ma to vzhľadom na pripravovanu zmenu zákona. Ale, už sa dnes syn zastavil v autoškole tak uz vieme vsetko..

@anonym_autor zmena by mala byť od 2027.

autor
Dnes o 14:44
@anonym_404044

@anonym_autor zmena by mala byť od 2027.

@anonym_404044 ale to ja viem