Kedy sa oplatí začať robiť vodičský preukaz?
Kto sa prosím vyzná do pripravovanej zmeny. Syn bude mať v maji 16 rokov. Oplati sa mu zacat robit vodicky tento rok? Kedy vlastne by isiel na teoriu? Lebo, ak by zacal, musel by "vedomosti" drzat v hlave cely rok? Do dovrsenia 17? Ci ako? alebo, teoreticky, mohol by vsetko odjazdit teraz? Ci ako to vlastne bude? Dakujem
Ehm, vedomosti v hlave bude musieť držať cely život ak chce byt aktívny šofér, teda bolo by to ideálne
To je moc skoro,ved kurz trva 3m,tak ked tak prihlaste sa 3m pred 17r,to vydrzi.Aj syn tak isto robil vodicak a od 17r jazdi s nami kazducky den,este pol roka potom uz pekne sam.
Na sk.B je skoro, dcéra začala kurz, keď mala 16r.8m a skúšky mala v deň 17. narodenín aj to jej museli jazdy časovo "natiahnuť", aby nemala pauzu.
Syn zacina v januári 2027, skusky bude mat hned ako skonci teória a jazdy, a hned bude mat aj 17 rokov.. Tak nam povedal inštruktor, ze to je najlepšie.. Cize zacat 16 rokov a 10 mesiacov
U nas su tie autoskoly nejake dlhsie - dcera teraz zacala vo februari - do maja ma iba teoriu, potom trenazer a jazdy. V juli ma 17. Asi to dovtedy ani nestihne. Syn chodil do inej autoskoly, zacal v aprili a skusky mal koncom oktobra..(17 mal v auguste, takze mohol zacat skor). Tiez som si myslela, ze za 3 mesiace to stihnu, ale teda skutocnost bola ina 🤷♀️
Ale no, zase nepíšte, že vedomosti (celú vyhlášku ) musí držať v hlave celý život. Určite, k aktívnemu a bezpečnému jazdeniu nepotrebuje celú vyhlášku. Starší syn, si vodicky robí teraz, takže viem, ako dlho to celé prebieha. Preto, ako som písala v úvodnom príspevku, zaujímalo ma to vzhľadom na pripravovanu zmenu zákona. Ale, už sa dnes syn zastavil v autoškole tak uz vieme vsetko..
Ale no, zase nepíšte, že vedomosti (celú vyhlášku ) musí držať v hlave celý život. Určite, k aktívnemu a bezpečnému jazdeniu nepotrebuje celú vyhlášku. Starší syn, si vodicky robí teraz, takže viem, ako dlho to celé prebieha. Preto, ako som písala v úvodnom príspevku, zaujímalo ma to vzhľadom na pripravovanu zmenu zákona. Ale, už sa dnes syn zastavil v autoškole tak uz vieme vsetko..
@anonym_autor zmena by mala byť od 2027.
@anonym_autor zmena by mala byť od 2027.
@anonym_404044 ale to ja viem

@anonym_autor odjazdit moze ale na skusky bude pripusteny az ked dovrsi 17 rokov cize si odjazdi a musi vsetko vediet po cely cas a budes mu doplacat jazdy tesne pred skuskou alebo ho budu natahovat v autoskole a bude mat jednu jazdu za mesiac
Zbytocne
Nech si pocka