Koľko inštruktorov ste mali v autoškole?
Dnes som mala poslednú jazdu pred skúškou s úplne novým inštruktorom, skúšky v utorok.
Som z toho dosť vedľa, pretože on tam videl zasa nejaké veci, ktoré by mohli byť ešte lepšie a povedali mi úplne nové veci, ktoré mi nikto predtým nepovedal. Počas jázd sa u mňa vystriedali 4 inštruktori, každý mal svoj štýl výučby, ja sa snažím od každého zobrať to najlepšie.
Teraz mám ešte väčší strach zo skúšok, ako som už mala a som zmätená.
Mali ste na každej jazde vždy toho istého inštruktora?
Striedali sa 3-4 a tesne pred skúškou som si dala este 2 kondične jazdy s inštruktorom s ktorým sa mi najlepšie jazdilo
@anonym_autor dvoch
Nie je dobre, instruktorov menit ako ponozky, lebo kazdy ma svoj postup, ako ta to nauci. Jedine, ze ti nevyhovuje jeho spravanie, by som menila. Neboj sa, vsetci po vycviku este robia nejake chyby. Dolezite je nespravit nejaku vaznu chybu na skuskach. Co ti nejde, ze mas obavy?
Nie je dobre, instruktorov menit ako ponozky, lebo kazdy ma svoj postup, ako ta to nauci. Jedine, ze ti nevyhovuje jeho spravanie, by som menila. Neboj sa, vsetci po vycviku este robia nejake chyby. Dolezite je nespravit nejaku vaznu chybu na skuskach. Co ti nejde, ze mas obavy?
@anonym_fe1cc7 Minulý týždeň mi iný inštruktor hovoril, že ovládanie vozidla je bezchybné. Dnes mi zasa tento iný hovoril, že jazda je taká neučesaná, ale že dobrá. Zarazilo ma to, že dnes ma to učil tak, že keď idem do križovatky, dávam prednosť, tak najprv si mám stlačiť spojku a až potom brzdu, celý čas som to robila naopak - jemne brzdila a až ku koncu stlačila spojku. Nikto z tých inštruktorov doposiaľ nepovedal, že je to nesprávne alebo nie až tak ideálne.
@anonym_fe1cc7 Minulý týždeň mi iný inštruktor hovoril, že ovládanie vozidla je bezchybné. Dnes mi zasa tento iný hovoril, že jazda je taká neučesaná, ale že dobrá. Zarazilo ma to, že dnes ma to učil tak, že keď idem do križovatky, dávam prednosť, tak najprv si mám stlačiť spojku a až potom brzdu, celý čas som to robila naopak - jemne brzdila a až ku koncu stlačila spojku. Nikto z tých inštruktorov doposiaľ nepovedal, že je to nesprávne alebo nie až tak ideálne.
@anonym_autor podla toho, aku mas rychlost, vzdialenost a rozhlad do krizovatky. Vo vseobecnosti. Z nizkej rychlosti (15-20km/h) brzdis spojka a potom brzda. Z vyssej rychlosti brzdis prv brzdou a tesne pred zastavenim stlacis spojku.
Nestresuj, kvoli tomu by ta policajt zo skusky nevyhodil. Tam musis ukazat, ze vozidlo ovladas, sledujes premavku, spravne vyriesis kazdu situaciu. Neboj, to das!
ja som mala 1, potom som bola na 1 jazde s druhým, ktorého ten môj (majiteľ) skúšal… jeho viac zdrbal ako mňa 🤭
ale ja by som to brala pozitívne, naučila si sa 2 rozne sposoby brzdenia… oba sú používané, aj keď o vhodnosti by sa dalo polemizovať…
brzda a potom spojka je rýchle brzdenie a spojka a potom brzda je pomalé brzdenie..
ako píše nado mnou, záleží na rýchlosti auta ale aj na dôvode prečo chceš spomaliť a zastat, keď dáš prv spojku, motor ide na voľnobeh, plynulo spomaľuje na dlhšej dráhe…
na tvojom mieste kombináciu spojka-brzda zabudnem, to je pre skúsenejších vodičov…
@anonym_autor jedneho na teorii, pocas jazd kazdy mal ine auto pridelene a vyskusala som vsetky auta takze dokopy 6 ak sa nemylim a na nikoho som nezabudla uz to bolo davno. V den skusky sa auto na ktorom sme mali robit pokazilo a vecer pred doniesli do vozoveho parku uplne nove a v tom sme roboli, urobila som na 1x. Podla mna to uplne najhorsie co moze byt je mat celu autoskolu az po skusky jedno auto a jedneho instruktora. A na skuskach ani s instruktorom nie si, na kuzelkach si sama v aute, pocas jazdy ti hovori policajt lde ist a instruktor je po cely cas ticho.
@anonym_autor jedneho na teorii, pocas jazd kazdy mal ine auto pridelene a vyskusala som vsetky auta takze dokopy 6 ak sa nemylim a na nikoho som nezabudla uz to bolo davno. V den skusky sa auto na ktorom sme mali robit pokazilo a vecer pred doniesli do vozoveho parku uplne nove a v tom sme roboli, urobila som na 1x. Podla mna to uplne najhorsie co moze byt je mat celu autoskolu az po skusky jedno auto a jedneho instruktora. A na skuskach ani s instruktorom nie si, na kuzelkach si sama v aute, pocas jazdy ti hovori policajt lde ist a instruktor je po cely cas ticho.
@anonym_864930 nesúhlasím. Keď si inštruktor poctivo pripraví žiakov, vidieť to na prepadovosti na skúškach. Je to spätná väzba pre šéfa autoškoly. Je rozdiel, keď má jeden 20% a druhý 70% prepadnutých. Výhodou je vyskúšať možno 2 autá, ale keď ti každý hučí do hlavy iný štýl jazdy, máš len chaos.
@anonym_864930 nesúhlasím. Keď si inštruktor poctivo pripraví žiakov, vidieť to na prepadovosti na skúškach. Je to spätná väzba pre šéfa autoškoly. Je rozdiel, keď má jeden 20% a druhý 70% prepadnutých. Výhodou je vyskúšať možno 2 autá, ale keď ti každý hučí do hlavy iný štýl jazdy, máš len chaos.
@anonym_fe1cc7 a potom clovek sadne do druheho auta a je vyhukany ze nevie jazdit, mne ziaden nic do ucha nehucal maximalne prve jazdy samozrejme ale zvysok nie. Takze asi je to aj o sikovnosti, ked vidia ze niekto vie soferovat tak nemaju co hucat. Ja som bola maximalne spokojna s tym aku autoskolu som mala, ze to umoznila.
A ododna odkedy mam vodicak som v kazdom aute odsoferovala bez stresu bez problemov, ze inak reaguje spojka, ze je dlhe/kratke a ja sa neviem vymerat atd
Iba jedného..
dvoch, jeden bol nervák upokojoval sa cigaretou a druhý bol úplný pohoďák
1 ho, raz bol chory tak isiel majitel autoskoly. Obidvaja super. Vynikajuca autoskola. Celej nasej triedy na 1 x iba jeden neurobil testy, jazdu vsetci a na konstrukciu sa bab nepytali a 2 odporucil policajt volat do servisu … ale aj tak spravili. Auta sa striedali .. na skusky sme mali moznost mat aj lepsie auto, ale odlrutili sme ich v znamych “srotoch”
@anonym_autor ja áno, toho istého po celý čas. Všetko prebehlo pri skúškach ako malo.

Ja som mala troch a toho tretieho som poprosila aby som len s ním mohla jazdiť. Vybavil a už len s ním som jazdila