Spôsobuje nálepka Z na aute viac škody ako úžitku?
Baby dávali ste si, keď ste boli čerstvé vodičky?
Počula som, že to Z na aute ešte viac dráždi nervákov na cestách.
Ja odporúčam. Kým som ho mávala tak ľudia odo mňa aspoň dodržiavali odstup. Po asi mesiaci som ho stratila a nové nekúpila a robilo mi veľmi dlho problém hlavne sa rozbehnúť do kopca a hlavne keď za mnou tesne stalo auto. Od nás z parkoviska sa rozbieham zo stopky rovno do kopca a takmer vždy sa za mňa postaví nejaký tupec, ktorý sa nacapí na mňa a ja stresujem, že pri rozbiehaní cuknem dozadu do neho a spôsobim nehodu. Takýchto miest je u nás viac, či už od obchodu, z práce, 3 prechody pre chodcov kým prejdem mesto a všetky hore kopcom atď. Jeden zbytočný stres.
Tiež som si zvykla, že ľudia pokiaľ sa dalo, parkovali ďalej odo mňa, ak si teda Z všimli. Toto ti pomôže na úzkych parkoviskách, keď budeš chcieť odísť. Toto je vec, ktorú si málokto uvedomí.
A celkovo aj na rovnej ceste budú mnohí držať väčší odstup a ty ak zazmetkuješ tak budú mať viac času reagovať. Ja som raz dupla na brzdu, keď mi vybehlo mača - nejaký reflex a vôbec som si nevšimla, že za mnou ide kamión naložený drevom - našťastie držal odostup, inak by bolo po mne, ale teda potom ma oprávnene vytrúbil...
Niekomu vadí, že ho ľudia veľa obiehajú keď ma Z. Ja som rada. Aspoň môžem ísť svojim tempom a nikoho svetlá ma neženú pred. To, že na teba bude niekto trúbiť a ukazovať ti môže byť jedno. Každý nejak začínal a väčšinou trúbia ľudia, ktorí keď začínali jazdiť tak jazdilo 1/4 áut oproti dnešku a na jednom semafore im to mohlo zdochnúť aj 5x a nikto si to nevšimol. Takých si netreba všímať. Držím palce.

Ja ako dlhoročný šofér si to nevšímam až do okamihu keď sa mi niečo nepozdáva, že ide buď príliš pomaly alebo robí chyby napríklad. Nenervuje ma to, skôr si urobím väčší odstup alebo dávam pozor aby do mna ešte dotyčný šofér nenabúral.