icon

Stres z rýchlokurzu: Manuál verzus automat?

Dnes o 08:33

Ahojte zienky, rozhodla som sa ísť robiť rýchlokurz z autoškoly, ktorý by mal byt do 1,5 mesiaca hotový. Bola som 45min na trenažéri, kde si inštruktor telefonoval, takže dokopy pri mne aji nebol. Na druhý deň sme išli hneď jazdiť, to bolo celkom fajn, keďže sme využívali nie moc frekventované cesty. Na druhu jazdu sme už išli po meste a do okolitých dedín, lenže robím si manuál a mám veľký problém s používaním toľkých veci v jeden čas, mám problém dávať blinkre zároveň spojku, zároveň dávať pozor. Mám problém na kruhacoch a križovatkách dávať správnu rýchlosť a dávať pozor na spojku. Môže to byt aj tým, že mám podozrenie na ADHD, a nerobím to dôsledne. Napadlo mi dve veci, skúsiť dokončiť kurz, a dúfať že sa to naučím za ten mesiac, alebo vyjsť z kurzu a dať si vodicak na automat, keďže to mi aj inštruktor povedal, že či si myslím že som na automate… cele ma to mrzí.

Strana
z2
luccija
Dnes o 11:03

@anonym_autor to chce len čas.Mas druhu jazdu za chvíľu to budeš robiť automaticky.Ziadny stres.Ak budeš jazdiť na automate prestup na automat.A inštruktora treba trocha uzemnit🙂
Čo chceš po druhej jazde?

astonka
Dnes o 11:05

@anonym_autor ak si urobiš vodičak iba na automat si si vedomá, že na manuál nebudeš mať opravnenie šoférovať?
A k tomu ostatnému hlavne si sama nič nediagnostikuj. A treba jednoducho trpezlivosť nevzdavať to ja a trenažer to bola katastrofa. Lenže to bolo ešte v minulom storoči tie trenažere.

anonym_255b5b
Dnes o 11:10
@lenka7477

@anonym_255b5b Pokojne dobre ? Dočítala si všetky moje komentáre ? Tak kľud .

@lenka7477 prosim ta neznervoznuj sa, urcite zase vymyslena tema.
napisala som jej ze nech sa skusi aj doma s niekym na letisku- parkovisku ... sama ucit aby nemala taky stres.
a ona napise odchadzam prec , a povedzme si narovinu instruktor je zvyknuty na ludi co nesedeli nikdy za volantom. na to tam predsa idu aby sa naucili soferovat

autor
Dnes o 11:17
@anonym_255b5b

napisala som jej ze nech sa skusi aj doma s niekym na letisku- parkovisku ... sama ucit aby nemala taky stres.
a ona napise odchadzam prec , a povedzme si narovinu instruktor je zvyknuty na ludi co nesedeli nikdy za volantom. na to tam predsa idu aby sa naucili soferovat

@anonym_255b5b to že odchádzam preč, je reakcia prečo som na Rýchlokurze. Nemôžem vodičak robiť 3-4mes.

anonym_6c789e
Dnes o 11:17
@anonym_255b5b

@anonym_255b5b no to by si sa čudovala aký kreténi vedia byť niektorí inštruktori.

anonym_6c789e
Dnes o 11:18
@anonym_autor

@anonym_255b5b to že odchádzam preč, je reakcia prečo som na Rýchlokurze. Nemôžem vodičak robiť 3-4mes.

@anonym_autor ja by som sa na tvojom mieste zaprela ak to tak velmi potrebujes. Nemas niekoho kto by s tebou isiel niekam na parkovisko?

anonym_255b5b
Dnes o 11:20
@anonym_6c789e

@anonym_255b5b no to by si sa čudovala aký kreténi vedia byť niektorí inštruktori.

@anonym_autor hladas vyhovorky, postav sa k tomu celom, pozri kolko ludi urobilo vodicak a ty ho urobis tiez.
chod niekde na parkovisku a cvic a cvic.
@anonym_6c789e ale viem akí su, od obtazovania, ponizovania,... a preto ako kazdeho v inom obore si treba preverit pokial investujem niekde prachy . je ejdno ci to je autoskola, cukrarka, psycholog, automechanik....

parvinka0001
Dnes o 11:26
@anonym_35e4e7

@parvinka0001 Moze si to nacvicit doma na nenastartovanom aute (radenie, aby si to nacvicila) plus sa povozi sama po velkom parkovisku.

@anonym_35e4e7 jasne jedno vozenie na parkovisku bez premávky jej pomôže.

luccija
Dnes o 11:26

@anonym_autor teraz je pre teba všetko nové.Zrkadlo, spojka, premávka všetko sledovať...tak po 7-8 jazde budeš v tom doma aj tak to bude chcieť prax a len jazdiť jazdiť.Mas na seba veľké nároky zvolni

anonym_35e4e7
Dnes o 11:28
@parvinka0001

@anonym_35e4e7 jasne jedno vozenie na parkovisku bez premávky jej pomôže.

@parvinka0001 tak nech si asi radsej pusti na pocitaci Need for speed. 🙂

parvinka0001
Dnes o 11:29
@anonym_35e4e7

@parvinka0001 tak nech si asi radsej pusti na pocitaci Need for speed. 🙂

@anonym_35e4e7 ďalšia super rada 🤦

777januska777
Dnes o 12:57

Autorka klud, mozno su nejake talenty co zvládajú po 2 jazdách komplet zajazdiť mesto, ale potom sme my normálni ludia co sa to učili dlhsie. Neboj sa zvladnes to, hlavne sa nenechaj vystresovat inštruktormi.

Strana
z2