Stresu pred skúškami v autoškole
Dobrý deň,
Robím si vodičák a 3. marca mám skúšky. Úprimne mám strašný stres, lebo z testov mám zatiaľ iba okolo 50 bodov a mám pocit, že vôbec nič neviem. Neviem, či sa to dá do toho termínu ešte zvládnuť. Rozmýšľala som aj nad tým, že by som vymeškala jazdy a išla na PN, aby som si termín predĺžila a mala viac času na učenie. Len neviem, či je to dobrý nápad. Stihli ste sa niektorá naučiť testy za krátky čas? Dá sa to ešte dobehnúť, keď teraz nemám dobré výsledky? Budem vďačná za každú skúsenosť a radu.
miesto vymýšľania sa radšej uč 😉
Nechápem tú špekuláciu. Čo si robila doteraz?
Dcéra robila pred pol rokom. Keď jej oznámil termín skúšok, povedala že to už máme zaplatenú dovolenku. Tak ju dali na ďalší termín
Vec vyriešená
@anonym_autor ja som robila vodičák mesiac a začínala som tak, že ani značku stop som nepoznala a spravila som ho na prvýkrát…. A ty máš ešte mesiac čas a stresuješ? 🫣
Kazdy deň urobiť pár testov a sedieť na kníhou a križovatkami. Veď to je ešte kopec času. Na nič sa nevyhovaraj a pracuj na tom
Veď testy je úplný základ. Ako chceš ísť do premávky? Lebo točiť volantom dokáže aj opica
Pri testoch stačí používat rozum. Je tam možno trochu nelogickosti, tie si treba poznacit a zapamatat. Nie je to ziadna veda.
Čo sa ty blázniš? Veď je len 15.2. Do termínu máš času habadej. Len nevysedávaj na MK a každú voľnú chvíľu venuj učeniu. Na štátnice som sa kratšie učila. Toto musíš dať ľavou zadnou. A ešte k tomu formou testu.
Však test je to najľahšie z celej skúšky. To vážne si nemala nad 50 bodov? My kým sme išli na prvé jazdy,tak sme robili test. Skoro každý ho už pred prvou jazdou spravil. Boli asi dvaja,čo nespravili,ale aj tí mali nad 80. Ako píšu, pri testoch musíš len používať rozum. Ak zaberieš,musíš to do konca mesiaca dať.
ešte máš 2 týždne do skúšok. Ja som sa učila na testy večer pred skúškou. Jasné že som urobila.
@anonym_autor tak ja neviem,ale ja som popri roč no on dieťati mala 100 bodov,pripravovala som sa poctivo,nie je to nič ,čo sa nedá zvládnuť,len sa poriadne uč,do 3.3 je ešte ďaleko
Ako môžeš vedieť, kedy máš skúšky, keď ešte nemáš ani odjazdené jazdy v AŠ? Toto nesedí. Nepoplietla si niečo? Kto ti povedal termín skúšok?
A doteraz si sa neucila alebo preco mas len tolko malo bodov?? Ved pokial si si citala tie okruhy otazok.. vyhlasku a davala pozor na teorii tak musis mat viac bodov.. a test ked si robis na mobile trva par minut.. takze sa den si ich vies zrobit aj niekolko a z roznych stranok, aby sa ti otazky obmienali... Teda test je podla mna to najsamlahsie na tom vsetkom.. 🤔🤔
Ja si robim vodicak v zahranici. Tu mas najprv skusky z teorie a az ked prejdes, mozes ist na jazdy s instruktorom. Teoriu som spravila na prvykrat 100%. Pri 2 detoch a plnom uvazku. Kazdy den som robila cca 15 testov. Kedy sa dalo.
27.2. ma skusky z jazdy. Nasledujuci tyzden 6h jazd, dalsi 4 a potom skusky. Vsetko sa da, ked sa chce. Mozno nespravim, ale idem s odhodlanim. Uz to chcem mat za sebou. Motivaciou mi je, ze ma vyvaza 74 rocna svokra 😂😂 ta ked parkuje, mam ju chut vyhodit z auta, ze to zaparkujem ja.
@anonym_autor myslim si že máš ešte dost času aby si to postihala. Hlavne nestresuj a nepanikár. a niektorých nepocuvaj. Je normálne že sa bojis aj ja som sa bala. Proste len si furt dookola rob testy a testy a testy. Vzdy keď budeš mať cas len rob testy. V autobuse, na prestávkach, víkend, týždeň. A chod na testy s takým nasadením, že máš furt viac pokusov, trosku to zober flegmaticky. Mne to pomohlo. Furt som si hovorila, že ved mam ešte veľa pokusov. A urobila som na prvýkrát 🙂 veľa šťastia prajem!
@ika02 Pokojne už môže mať termín skúšok.
Moja dcéra vedela termín skúšok mesiac dopredu, nemala ešte za sebou ani polovicu jázd.
@patka06 Na skúšku z odbornej spôsobilosti prihlasuje žiadateľa autoškola, v ktorej sa žiadateľ podrobil príprave na vedenie motorového vozidla; prihláška sa podáva orgánu Policajného zboru podľa sídla autoškoly alebo sídla jej prevádzky, v ktorej sa žiadateľ podrobil príprave na vedenie motorového vozidla, do šiestich mesiacov od vydania osvedčenia o absolvovaní kurzu v autoškole.
Termín, organizáciu a miesto vykonania skúšky z odbornej spôsobilosti určuje orgán Policajného zboru tak, aby sa spravidla vykonala do 30 pracovných dní odo dňa prihlásenia na skúšku.
@patka06 nechce sa mi teraz hľadať rok, ale je to už dllllho. Kým neboli tokeny v aute a žiaci sa nečipovali, písalo sa na papier (a papier znesie všetko). Vykázala sa jazda skôr a v skutočnosti sa odjazdila až pred skúškou. Teraz sa to nedá.
@ika02 Pred tým 2,5 rokom mala čip, skúška bola "po novom", termín mala tých 30 dní vopred určený, 2 dni po poslednej povinnej jazde.
Ale je možné, že teraz je to teda inak,
@ika02 Pred tým 2,5 rokom mala čip, skúška bola "po novom", termín mala tých 30 dní vopred určený, 2 dni po poslednej povinnej jazde.
Ale je možné, že teraz je to teda inak,
@patka06 čip mala u seba a každú jazdu sa čipla, či ho mal inštruktor? Tam už niekto "čaroval". Neexistuje, aby to tak mohlo byť. Ani pred 2 rokmi.
@patka06 čip mala u seba a každú jazdu sa čipla, či ho mal inštruktor? Tam už niekto "čaroval". Neexistuje, aby to tak mohlo byť. Ani pred 2 rokmi.
@ika02 Nikto nečaroval, mala ho u seba. Tak to malo všetci v kurze, len moja čakala dlhšie, lebo ešte nemala 17r,.
Ak si dobre spomínam, rovnako mali aj jej rovesníci v iných autoškolách termín vopred.
@ika02 Nikto nečaroval, mala ho u seba. Tak to malo všetci v kurze, len moja čakala dlhšie, lebo ešte nemala 17r,.
Ak si dobre spomínam, rovnako mali aj jej rovesníci v iných autoškolách termín vopred.
@patka06 počítač ani nevytlačí Osvedčenie o ukončení kurzu, keby žiakovi chýbalo hoci 5 minút. A bez toho na polícii ho neprihlásia na skúšku.

Jasné, že dá, Test je z celého najľahší. Chce to pokoj, Stačí sa sústrediť, pozorne čítať a rozmýšľať. Zameraj sa na to, čo ti robí problém, kontroluj správne odpovede, zapamätaj si ich, v ďalšom teste to už budeš vedieť.
Určite nerob pauzu v jazdách.
Držím palce