Vaše skúsenosti s vodičákom na A2
Ahojte 😊
Robím si vodičák na A2. Doteraz som nikdy nesedela na motorke a nemám ani vodičák na auto, takže premávku zažívam úplne prvýkrát. Čakajú ma už len posledné dve jazdy, ale úprimne mám pocit, že to so mnou vôbec nejde podľa predstáv.
Chcela by som sa vás spýtať na pár vecí.
Aké ste mali skúsenosti s inštruktorom? Nemali ste problém udržať motorku, keď mal inštruktor napríklad cez 100 kg?
Ďalší problém je stres. Pred každou jazdou mám obrovský stres, z ktorej mám tráviace problémy a celý deň mi nechutí jesť. Čo to bude na skúškach keď už teraz na jazdách mám s tým problém. Nechcem začať brať lieky na upokojenie, tak by ma zaujímalo, či vám niečo pomohlo zvládnuť stres. Motorky sa nebojím, mám pred ňou rešpekt sle nie strach. Preto si myslím, že môj strach prameni z inštruktora. Neustále ma uráža, má narážky na moju postavu a za každú chybu ma zhadzuje. Myslím si, že práve z toho pramení môj stres. Žiaľ, inštruktora zmeniť nemôžem, pretože je majiteľ autoškoly a na motorky tam iného nemajú. Vodičák si robím už 5 mesiacov, takže začínať odznova v inej autoškole by som naozaj nechcela.
A ešte jedna otázka. Vyžadovali u vás policajti na skúške rukavice? Ja som si ich naposledy dala prvýkrát, ale vôbec som nemala cit na plyne. Inštruktor mi povedal, nech si ich dám dole, takže celú autoškolu jazdím bez rukavíc. Ako to bolo u vás? Boli na skúške povinné?
Budem vďačná za akékoľvek rady a skúsenosti.
Ďakujem
V prvom rade by som si nerobila vodicak na moto skôr ako na auto. Jazdila som na moto roky a šoféri aut au nepredvídateľný a pre teba ako neskúseného jazdca to bude extrémne nebezpečne keďže nemas nič odjazdené ani na aute …..
A k odpovedi na otázku, inštruktor resp ktokoľvek na zadnom sedadle ovplyvňuje jazdné vlastnosti motorky, hlavne keď sa na nej príliš vrti, nekopíruje pohyby jazdca alebo sa ešte nedajbože nakláňa na druhu stranu. Ja som nenávidela jazdu s chlapom za sebou, autoškolu som pretrpela.
@lafamovamariana stres na skuskach je normalna vec,s tym asi nespravis nic.Rukavice si kup tenke,letne,ktore ti dobre sadnu.Nenachaj sa odradit negativnymi komentarmi.Ja som mal tiez prvy vodicak na motorku.Trochu divne je,ze ta instruktor uraza,bere ti sebavedomie,to nemas nikoho blizkeho, z muzskej populacie,co by mu vysvetlil,ako sa ma spravat k ziakom?
Moja dcera tiez ide robiť na motorku,na vodičak si počká do 18.Nauci sa.
U nas stoji len na A1 700e,cize by som to pretrpela a snažila sa co najskôr skoncit.
Na nedôstojne správanie by som podala sťažnosť,ak nemáš 18,tak rodicia,ak mas,tak snad máš ústa.
Urazanie za postavu?Prosiiiim?
@lafamovamariana nemas dobru kamaratku, kamarata motorkarov, alebo aspon skutristov (aj skuter, hoci sa vsetko ovlada rukami a ma "automaticku prevodovku" (variator), ta vie naucit viacerym moto zrucnostiam)? Niekde na neverejnej komunikacii resp. velkej opustenej ploche by ta, skor ci neskor, naucili vela zakladnych veci a potom by si v motoskole nemala take velke obavy.
Ide aj o to niektore veci dostat "pod kozu", do podvedomia, aby sa ti uvolnila kapacita na ostatne veci a najma sledovanie a vyhodnocovanie (rozhodovanie) premavky.
Rukavice si kup letne, presne na tvoje ruky v dobrej moto predajni. Aj tak motorkarovi treba dvojo rukavic - tenke letne aj jarne/jesenne hrubsie, teplejsie.

Nerob si ten vodicak. Najprv si mala ísť robiť ma auto, sadnúť do premávky na aute a až potom na motorku. Nemáš skúsenosti, nevieš predvídať. To je v dnešnej premávke veľmi nebezpečné na jazdu na motorke. Píšem ti to preto, lebo máme doma motorku, na motorke jazdí manžel aj Moj 19-ročný syn, ktorý teraz urobil vodicak. Rok mal na auto a videla som ako jazdí na aute. Takíto ľudia ako ty, s takýmto pocitom na motorku nepatria
Rukavice musíš mať, pevné nohavice, pevná obuv. Bez toho ani na jazdy nepustili. Pri skúške si dvaja nedali dole štít na prilbe a neurobili skúšky