Starostlivosť o pleť po 30tke

mimanr
17. feb 2016

Ahojte, mam 33 a 2,5 roka neprespanych noci so synom sa mi podpisalo vyrazne na tvari. Hlboke vrasky nadkorenom nosa, stredne hlboke na cele, okolo nosa, vejariky okolo oci... ☹ co pouzivate vy. maminy po 30? Vyskusala som par kremov, no nic moc. Mam zaujem o komplet.starostlivost, aj lifting. ucinok. Mam zmiesanu, teraz po druhom porode viac suchu pokozku, takze daco s vitaminmi, amino a bez parabenov. Narocna som 😀
O plet sa staram tak, ze pouzivam micel.vodu na cistenie, aloe masku a mandl.krem podla potreby na noc, hydrat. s vytazkom z hrozna na den, ale nic moc.
Dakujem za rady 😉

seahorse27
17. feb 2016

Tazko radit konkretne produkty. Ty si musis stanovit, co od kremu/sera/masky...ocakavas. Ci chces liftingovy ucinok, hydrataciu, vyzivu, UV ochranu...a podla toho vyberat, pricom musis brat do uvahy aj typ pleti. Je to cela veda 🙂 ja som mimochodom tiez stale nenasla ziadny zazrak v podobne kremu a pod. a to hladam a skusam uz niekolko rokov. Mam ale celkom dobru skusenost s osetrenim Dermalift u kozmeticky - je to neinvazivna aplikacia kyseliny hyaluronovej priamo do vrasok.

tenerifka
17. feb 2016

Vies, ono vela je aj v genetike a strave, na kremy by som sa moc nespoliehala. Ak si este taka mlada a mas uz vrasky, skus sa zamerat na spravnu zivotospravu, pit vela vody a mozno neskor podstupit nejaky zakrok, ktory ti tvar trocha "vyzehli" a doda ti sebavedomie.
Ja budem mat zanedlho 42, mam 3 deti, o plet sa moc nestaram (denny krem Eucerin 2 in 1-hnedy, vecer, ak nezabudnem tak Eucerin na noc), inak sa aj dost opalujem(byvam pri mori), a vrasky zatial nemam (klop klop), vlastne ani jednu.....mam velmi mastnu plet, zato stravu mam ukazkovu+tekutiny+pohar-dva kvalitneho vina/deñ

seahorse27
17. feb 2016

@tenerifka Mastna plet ma vyhodu, ze ostava dlho bez vrasok...samozrejme zdravy zivotny styl tomu len prospieva 😉

moniciatko9
17. feb 2016
Používateľ moniciatko9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moniciatko9.

ku kozmeticke si nerozmyslala ze zajdes?

miku1
17. feb 2016

@mimanr Na krémy veľmi neverím. Je to hlavne o genetike, o tvojom stravovaní, pitnom režime, spánku atď. Jednu vec čo robím vždy a pravidelne je, že 1x do mesiaca chodím na kozmetiku. To je niečo čo si doprajem a na čo sa každý mesiac teším 🙂

bosoriak
17. feb 2016

@mimanr Moja skusenost - po 30tke som prestala pouzivat uplne vsetky cistiace vody, gely a kremy. Jedine, co pouzivam je cista voda a vecer si dam to mlieko po opalovani z Lidlu za 2.50 co je take velke balenie. Plet mam zatial najkrajsiu v zivote. (Teraz nie, lebo som tehotna, ale ked som nebola, bolo to tak 🙂 ).
Takze za mna menej je niekedy viac.

katrinka8
17. feb 2016

@tenerifka - to je pravda, že na mastnej pleti sa moc vrásky nerobia 🙂 Moja stará mama mala 91 rokov takmer, a skoro žiadne vrásky - tiež mala mastnú pleť 🙂

deltaa
17. feb 2016

@mimanr tak to je velmi rozne ono vek niekedy nic neznamena, napriklad ja mam 30 a znova som sa teraz musela vratit ku kozmetike pre akne, teraz toto obdobie plne chripok sa na mna podpisalo tak ze som na celej tvari mala tolko zapalenych vyrazok co som ani pocas puberty vobec nemala. Ja konkretne som vyhodila vsetky kremy do kosa musela som si nakupit od cistiaceho gelu po zmatnujuce kremy a make up s kyselinou salicilovou ale rozdiel veru badat, ked si to vsetko dam rano tak mi staci si v praci iba raz prepudrovat tvar a mam minimum mastne a tym padom sa mi tvori menej vyrazok a menej zapalu, miesto prvych kremov na vrasky kupujem kozmetiku pre teenagerov

siska53
17. feb 2016

@mimanr ja mam 40, zvacsa sa zabudnem nakremovat... Ale my mame mladistvy vzhlad v rodine.
Ale ked mozem.povedat,tak moja o 4,5r.mladsia sestra ma viac vrasok ako ja a aj ich mala skor. Pripisujem to tomu,ze ona pouziva vela malovatok -sama chemia,plus viac zuruje (deti nema,nedari sa im).
Ja by som.na tvojom.mieste navstivila kozmeticku,ta by ti mala.poradit. Ja som.kedysi chodila pravidelne,aj pouzivam zvacsa ten krem nou odporucany(s ceramidmi), no pouzivam aj ine a uplne mi staci obycko mastna indulona (ale teda fakt,ja tak 2-3x do tyzdna,lebo zabuda.,nasledne zabudam).

mawka
17. feb 2016

osobne radsej navstevujem dobru dermatologicku. proste koznu lekarku, ktora robi aj do kozmetiky. aj tak mi najviac zaberie vzdy monoderma vitaminy. A15 a Ecko. cisty vitamin, nic ine. mala som strasnu plet aj mastnu T-zona, suchu na licach a citlivu /som atopik/, pouzivala som aj kremy drahe vselijake a akurat sa mi to zhorsilo. aj po micelarkach. najlepsie mi sedi odlicovacie mlieko z lidlu za 2 eura - nedam nan dopustit, micelarka sa moze volakam strcit oproti tomu. a teda som sa vratila k vitaminom od monodermy. lacne to neni, ale aspon viem, co si davam na plet. mozem len odporucat.
predava medaprex.sk tam nakupujem.

amairim
17. feb 2016

Ahoj, ja pouzivam kremy z Lidla aj na den aj na noc. Uz asi dva roky a nedam na ne dopustit. Makeup nepouzivam, sem-tam puder, alebo korektor pod oci. Aj makeup robi svoje, si pamatam, ked som mala omietku na svadbe, som sa citila ako stara zena, co vsetky vrasky a tie ktore nemas zvyrazni. Teda odporucam menej gebuzin na tvar a vela vody pit.

fixa_nova
7. apr 2016
Používateľ fixa_nova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fixa_nova.

Ahojte, ja som sa snazila riesit kremami, ale nepomahalo a nebolo to take ako by som chcela, ale moja kozmeticka mi poradila galvanicku zehlicku, hladala som a nakoniec som si ju objednala cez internet lebo to bolo cenovo vyhodnejsie myslim, ze ta stranka sa volala dixo alebo tak nejak... tak snad to este niekomu pomoze

stardust
7. apr 2016

@mawka inak, inspirovala som sa od teba a pouzivam na tvar a dekolt vitamin E. Teraz som si zadovazila najnovsie moringovy olej. Kremom som dala zbohom, plet mam po tom vitamine E v ovela lepsom stave.

googwife
7. apr 2016

Žienky a existuje aj niečo na červené žilky na tvári či len kozmetička?

martina772
7. apr 2016

Ja by som ti poradila tiež zdravu životosprávu a na tvár žiadnu chémiu v podobe krémov, ale čistý prírodný olej. Na trhu je ich mnoho. Len v krátkosti spomeniem, napríklad šípkovy či opunciovy. Veľký výber máš na stránke feelgood.sk ja používam šípkovy , ten je veľmi účinný aj na pigmentové škvrny. Oleje sa vmasiruju na vlhkú pleť aby sa lepšie vstrebali, pričom môžeš použiť cvičenie proti vráskam. Emma tekelyova či ako sa volá to cvičí , tusim že aj knihu predava a dvd.

fixa_nova
8. apr 2016
Používateľ fixa_nova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fixa_nova.

neorzumiem preco tu bol moj prispevok oznaceny za nedoveryhodny ked som dala len svoju radu, uz ma postupne prestava bavit chodit na toto forum, lebo nedajboze tu niekto spomenie nieco, tak je zle a hned ho oznacuju za nedoveryhodneho

nanuka
9. apr 2016

Ahoj, úprimne povedané okamžitú zmenu ti umožní len kyselina hyaluronová - injekčne 🙂, v krémoch nemá skoro žiadny účinok🙂, alebo botox. A samozrejme životospráva 😵 , ale to ti už písali... V každom prípade je nutné zmeniť ak každodennú starostlivosť o pleť. Vzhľadom k tomu, že som vyskúšala všetko možné vrátane veľmi drahej kozmetiky, som došla k záveru, že sú to vyhodené peniaze. Ak chcem mať krém s obsahom nejakého vzácneho oleja, alebo liečivej bylinky, tak si ho doma spravím. Nie je to lacné, kupujem len to nalepšie čo do krému dám a samozrejme 100% prírodné a v 90% BIO kvalite. Paradoxne som sa k tomu dostala vďaka dcérke a jej suchej pokožke a červeným škvrnám a nie kvôli sebe samej 😀. Pri nej som mala možnosť vidieť účinok aj napriek tomu, že u lekárov je v tomto prípade len výber z Excipialu alebo masťou s kortikoidmi...myslím, že to veľa mamičiek pozná. Pokiaľ by si mala záujem o krémik....ozvi sa. Momentálne mám s obsahom: nechtík lekársky, harmanček, ružová voda, aloe vera, kiwi olej, med, arganový olej, opunciový olej, šípkový olej, olej z pšeničných klíčkov, marulový olej, olej z japonskej kamélie, koloidné striebro. 30ml/12 EUR ....tento krém má svetlo béžovú farbu ... podľa použitých surovín s trvanlivosťou 6 mes. Vždy sa pobavím nad krémami s čisto bielou farbou 😵 ako to len dosiahli???

salko17
26. jan 2018

Ahojte v tejto dobe sa z nášho organizmu rýchlo stráca kolagén a kyselina hyalurónová preto sme v skorom veku vraskavi. Ja som tento problém riešila s jedným pánom, ktorý má vlastny produkt a ten obsahuje rybí hydrolyzovaný kolagén, kyselinu hyalurónovú a vitamín C. Kolagén a kyselina hyalurónová sú dôležité pre zdravie pokožky, spojivového tkania a pohybového aparátu. S pribúdajúcim vekom sa ich tvorba znižuje, preto je vhodné ich dopĺňať.
Tu je zloženie: 10 g rybieho kolagénu, 100 mg kyseliny hyalurónovej , 75 mg vitamínu C
V prípade záujmu ho môžete kontaktovať na tomto emaily: prirodne.antibiotika@gmail.com

ivkaa1
28. apr 2018

@martina772 pomáha šipkový olej na pigmentove škvrny? Ďakujem

sasa1983
28. apr 2018

Podľa mňa ide o to kolko času a financii si do svojej pleti a dekolktu môžeš dovoliť a chceš investovať. Potom sa môžme reálne od niecoho odraziť. .

martina772
29. apr 2018

@ivkaa1 Áno je na ne veľmi účinný

sofitel2111
2. okt 2019
Používateľ sofitel2111 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sofitel2111.

úprimne opunciový olej je úplná pecka na pleť a proti vráskam, používam už pár mesiacov a neviem si vynachváliť, samozrejme cena je vyššia ale stačí mi kvapka na večer takže je to ok, skúsila som viacero obchodov ale najlepší mi príde na tomto eshope: https://www.orienthouse.sk/produkty/opunciovy-olej super kvalita z Maroka, okrem toho u nich kupujem aj arganový olej, ktorý tiež výrazne hydratuje pleť, maximálna spokojnosť 🙂

akecheta
2. okt 2019

@mimanr Ja používam na tvár len detské mydlo a ricínový olej a to mám 35 rokov, lebo vidím ako kozmetika ničí pleť všeobecne.

liesik
29. jún 2021

Ahojte, hľadám radu, chcem vyskúšať novú kozmetiku už takú ktorá je vhodna pre ženy po 30tke, čo používate vy?

gertrudka222
30. jún 2021

@liesik a aku by si chcela? Prirodnu ci nieco z lekarne? A hlavne treba dobre vybrat vzhladom na typ pleti

liesik
20. júl 2021

@gertrudka222 ja mám takú normálnu pleť, len vidím, že už vrásky začínajú a chcem teda niečo k môjmu veku už. Neviem, ale či prírodnú či akú. V kozmetike sa veľmi nevyznám, doteraz som používala len klasickú niveu a stačilo mi to 🙂

gertrudka222
21. júl 2021

@liesik no moznosti je vela v takomto pripade, mas nejaky cenovy limit? Nie vsetky sme ochotne dat peniaze za dobru kozmetiku 🙂 Ja som taky stred, mam aj drahsiu aj lacnu, napriklad ja velmi neriesim dekorativnu kozmetiku, zato tu na starostlivost o plet si dam zalezat 🙂

liesik
25. júl 2021

@gertrudka222 pokiaľ tam bude nejaká ta istota, že pomáha redukovať vrásky a je dobrá na starostlivosť o pleť, tak nemám problém zaplatiť viac 🙂 Ja som si zvykla kupovať kozmetiku o niečo drahšiu, lebo sa mi osvedčila a čo sa týka špirál a make-up. Tak že o cenu mi až tak nejdem pokiaľ je to kvalita 🙂

nicoli02
26. júl 2021

pripojím sa k vám, ja už dlhšie hľadám kozmetika, ktorá je vhodná k mojej pleti. po deťoch ju mám akúsi bez života a dosť vysušenú, hoci pitný režim mám dostatočný. už som vyhodila toľko peňazí za kozmetika z reklamy, že až :( a aj tak mi nesedí

gertrudka222
27. júl 2021

@liesik @nicoli02 ono inak nie je vobec lahke najst tu pravu kozmetiku. Ja som si dlhe roky myslela, ze mam problematicku plet, no ked som bola u kozmeticky, tak ta mi vysvetlila, ze ja nemam problematicku ale velmi suchu ple. Preto sa mi robia supinky atd, tak isto mi vysvelila aky je rozdiel v dehydratovanej pleti a suchej pleti atd 🙂 Treba sa aj nad tymto zamysliet 🙂 Jasne, vekom sa ta plat meni a prve znamky starnutia robia starosti.