Akadémia umení v Banskej Bystrici

nutellkaaa
20. feb 2023

Ahojte,
Rozmýšľam nad štúdiom filmovej scenaristky na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Popravde, nie som si veľmi istá, či tam chcem ísť. Odrádza ma, že daná škola nemá vybudované "veľké meno", ani o nejakých významnejších absolventoch som sa zatiaľ nedozvedela. Plus, konkrétne mi školu znechutil aj prístup jedného pedagóga na konzultáciach.
Ale možno sa mýlim a škola je to dobrá. Má niekto s ňou skúsenosti? Chodil/chodí tam niekto? A teraz ani nemyslím iba FDU,ale celú AKU všeobecne. Aké to tam je?
A ak by som tam isla, dalo by sa po roku prestúpiť na VŠMU?
Ďakujem za odpovede

lamonita
20. feb 2023

Ver tomu, že ti "bezvyznamni" absolventi sú súčasťou divadiel a mnohí dokonca aj hviezdia v slovenských seriáloch. Hrali vo filmoch, sú v rádiách, robia dabing. Jedna "bezvýznamná" absolventka sa vola Sima Martausova (magušinova)

lamonita
20. feb 2023

Prestúpiť asi nie... budeš musieť ísť znova na prijímačky a začať od 1. Ročníka. Inak AKU ma skvele vybavenie, je kompletne po rekonštrukcii. Je to nová pekná budova. Učebne kvalitne vybavené

etnatn
16. okt 2023

Ahojte, skupinovú diskusiu na tému Ako vnímajú mladí ľudia a ich rodičia kvalitu stredných odborných škôl hľadám študentov SOŠ a aj rodičov z BB a okolia. Jedná sa o prieskum, vyjadrovanie svojich názorov k tejto téme. Skupina sa bude konať v BB, v stredu - 18.10., skupina rodičov o 16:30 a následne skupina ich detí o 18:15, trvanie 60-90 minút. Odmena na ruku pre každého je 30 €. Rodičia nesmú byť učitelia! Miesto upresním.