Ako nájsť prácu v Banskej Bystrici?
Caute chcem sa opytat. Som absolvent VS Mateja Bela v BB a hladam si pracu v BB. Snazim sa v BB najst pracu vyse roka a bez uspechu. Bral by som pracu v administrative a pod. Je realne sa zamestnat v BB na Tpp kedze poslednu dobu chcu len na dohodu alebo na zivnost alebo chcu nwm aku prax ?. Dakujem za rady a pripadne tipy.
@martinkatinka Aj to som skusal problem je v tom ze sa ti neozvu alebo ta vobec nezavolaju na pohovor. Ja chcem robit len v dnesnej dobe mi pride ze plati,, Nemas znamost nemas pracu". Kebyze mi tu dakto dohodi daco idem hned. A kde si vzala pracu ?
A prečo by nemohla byť práca aj na živnosť alebo dohodu (a pritom hľadať ďalej) treba aj využiť znalosť cudzích jazykov,
jedna známa, keď sa prisťahovala do nášho mesta chodila pozerať voľné miesta aj na Úrad práce a hneď tam aj volala, našla prácu v administratíve dosť rýchlo.
Keď bude nový zamestnávateľ vidieť, že rok nepracoval, tak neviem či ho to neodradí.
@david124245 Do statnej spravy v malych mestach je tazke sa dostat, vacsinou je to po znamosti a administrativnych prac vo firmach nie je v BB vela, ale urcite skusaj tie, co najdes na Profesii. Mas AJ a zrejme este 1 jazyk, tak niekto ti da sancu. Mozno by si mohol skusit pozriet aj admin pozicie v Bratislave s jazykmi. Niektore maju aj 100% home office alebo ze iba na 1 den v tyzdni sa chodi do kancelarie a to by sa dalo zvladnut aj z BB. Aspon zatial.
@david124245 normalne som po rodicaku sla robit do montaznej dielne za pas... Potom som sla na vyberko a na postu ma vybrali. Vzdy sa dalo najst robotu, aj ked nie v odbore.
@petronelag Tak no na zivnost ked ides ma viac vyhod zamestnavatel a platis si vsetko. Viac si chraneny ked mas TPP alebo zmluvu. Na zivnosti si rok safe potom platis cxa 389 eur odvody a pod. Tak ja nemam tpp len chodil som po brigadach. Teraz brigadujem v Gbur sport agency ale hladam stale Tpp.
@liliana8 Tak v Ba som pozeral aj take ale zatial som nenasiel taku co by bola home office a takto ako pises. Takych je malo. Ale snazim sa najst aj daco docasne kym nebude daco stabilne. Mam anj a nemcinu sa viem relativne dohovorit. Snad sa casom na mna usmeje stastie pri tom hladani
Skús na zaciatok do Orange na infolinku, je to veľká firma, ak máš potenciál, nebude problem sa postupne presunúť na iné oddelenie a získať dobrú pozíciu. Pracovali tam ľudia s PhD. titulom. Šikovní s potencialom si rýchlo presunuli na lepšie pozície.

@david124245 to su teple miesta, bez praxe a bez znamosti problem... Vsak vezmi aj nieco ine a hladaj dalej. Ja mam VS Dokumentacia kulturneho dedicstva a nepracujem uz v obore... Musela som vziat inu robotu, ked nie je to, co chcem...