icon

Ako nájsť prácu v náročnej konkurencii?

Včera o 10:34

Ahojte, už som naozaj zúfalá z toho ako si nemôžem nájsť prácu. Od júla hľadám a stále nič, pár pohovorov ale hotovo. Hľadám prácu v menšom meste, rozumiem že je menej možností ale aby som ozaj nič nenašla? Vyštudovala som obchodnú akadémiu, počas školy som 3r. brigádovala v notára, triedenie pošty a ľahká administratíva, po škole som bola 6 mesiacov na absolventskej praxi na okresnom úrade na oddelení dokladov, potom som 2 roky pracovala v účtovníckej spoločnosti ako Junior účtovník. Potom som šla na materskú, čo bol dôvod pre bývalého šéfa na ukončenie pracovného pomeru. počas materskej som 6 mesiacov pracovala na dohodu, zastupovala som účtovníčku počas PN.
Počas materskej som absolvovala 3x školenie zmeny v podvojnom účtovníctve a 1x trojmesačný kurz mzdového účtovníctva.
Napriek tomu neviem nájsť prácu, všade ma buď odbijú že mám dieťa, alebo moja prax je stará takže nemám nové znalosti o účtovníctve, nezobrali má ani na pozície ako administratívny pomocník, ani sa neozvali. Už som si zo zúfalstva posielala životopis aj na predavačku, upratovačku, operátor call centra a nikde nič...
Dcéra je v škôlke, ja by som už veľmi chcela pracovať ale to je ozaj také náročné nájsť prácu? Nie som ani absolvent bez praxe...alebo to ide všade len cez známosti?
V podstate som sa len potrebovala niekde posťažovať lebo ma to veľmi trápi, neviem či si mám spraviť ďalšie kurzy alebo čo by mohlo ešte pomôcť?

Strana
z4
anonym_d4d8b0
•
Včera o 10:43

@anonym_autor skús napísať aj mesto. Možno niekto bude s okolia a bude vedieť ti pomôcť. Ja som tu našla ku sebe do kancelárie mamičku po rodičovskej. To čo mne chodilo na pohovor bolo des a hrúza. Ona sa ozvala v pravej chvíli.

1xenia1
•
Včera o 10:44

To mi je ľúto, viem si predstaviť že je to frustrujúce. Cez aké portály prácu hľadáš poprípade v akom formáte máš životopis? Niekedy firmy už životopisy poriadne neštudujú, preženaú to cez AI a vybavené a na základe toho výberu najvhodnejšieho kandidáta

anonym_372290
•
Včera o 10:49

@anonym_autor moja zlatá, ja som právnik s 13 ročnou praxou a neviem nájsť robotu podstatne dlhšie. Už by som išla robiť hoci čo, ale do predaja ( predavačky Lidl, Kaufland, ...) ma absolútne nevezmú, aj na UP mi to povedali rovno do očí. Veď si len pozri na Kariére, koľko ľudí ponuku videlo a koľko ľudí poslalo žiadosti . Na administratívne pozície, bez špecifického vzdelania od 100 až do nekonečna vzhliadnutí a žiadosť koľko krát pošle aj 50,.70, 80 ľudí na jedno miesto. Zaregistrovala som ponuku na pol úväzku upratovačku a 128 žiadosti odoslaných !!!!!! To už kde sme .

obrazkova
•
Včera o 10:49

@anonym_autor ahoj, ja som účtovníčka a ak sa chceš venovať uctovnictvu, tak tej praxe máš veru malo. Ak chceš, napíš mi správu, rozpisem ti neskôr poobede, na čo sa zamerať v tom účtovníctve (referencie, prax, samostudium).. Nezufaj, len hľadaj a snaž sa ďalej!

autor
•
Včera o 10:59
@obrazkova

@anonym_autor ahoj, ja som účtovníčka a ak sa chceš venovať uctovnictvu, tak tej praxe máš veru malo. Ak chceš, napíš mi správu, rozpisem ti neskôr poobede, na čo sa zamerať v tom účtovníctve (referencie, prax, samostudium).. Nezufaj, len hľadaj a snaž sa ďalej!

@anonym_d4d8b0 hľadám v okrese Topoľčany

@1xenia1 pozerám všetko kariéra, profesia, služby zamestnanosti, bazoš, facebookove skupiny mesta, worki a životopis normálne v pdfku, plus referencie z predošlej práce

@anonym_372290 áno videla som to, pozerala som že na pozíciu predavačky je odoslaných cez 120 žiadosti...ale tak hľadám kde sa dá, skúšam všetko...mne už je to jedno pôjdem robit ozaj hocičo
@obrazkova áno viem že to nie je moc, ale v podstate hneď od školy som pracovala, mám tam 2,5 roka prestávku cez materskú...aj to som sa snažila vykryť aspoň tým samovzdelavanim ale teda asi nič moc mi to nepomôže

anonym_1e2d30
•
Včera o 11:15

@anonym_autor niekedy človek nájde prácu aj cez rozhodenie sietí v okruhu svojich známych, ktorí dobre poznajú, aký je, alebo osobným popýtaním sa po prevádzkach resp. miestach, kam chodí...
Niečo za volantom vylučuješ? Na veľké volanty (MHD, regionalna autobusová doprava, nákladné autá...) často zaplatia vodičák, kurzy...

anonym_eddc14
•
Včera o 11:22

Úprimne, kurzy nie sú relevantné. Je to len teória, dnes ťa nemôžem samostatne posadiť a nechať robiť mzdy. Asi ani ti dať dve firmy, a zveriť ti samostatné účtovníctvo. Nepíšeš jazyky, to je veľmi podstatné, všade na admin pozície potrebuješ fluent angličtinu, výborný Excel a celý balík MS office, veľkým plusom je Canva, nejaký grafický program, hromadná korešpondencia, pokročilé AI využívanie, vodičský preukaz a hlavne - časová flexibilita. Ak si mám vybrať medzi babou po škole, ktorá má vybornú angličtinu a je ešte nadupaná vedomosťami a je časovo flexi a tebou, tak úprimne, vyberiem si mladú žabu, alebo pani po 40tke.

patrike
•
Včera o 11:27

Z hladiska trhu prace nevies ponuknut nic zaujimave a k tomu dieta, smrtelna kombinacia.

lubka474
•
Včera o 11:43

mam dcéru ktorá má 28, nemá manžela (žije s priateľom) a ani dieťa. A tiež od mája hľadá prácu. Je VŠ ale v odbore ktorý bohužiaľ nemá šancu využiť. Posiela životopisy, rieši pohovory ale to je tak všetko.... na veľa pozícii je prekvalifikovaná ako jej bolo povedané

patrike
•
Včera o 11:48
@lubka474

mam dcéru ktorá má 28, nemá manžela (žije s priateľom) a ani dieťa. A tiež od mája hľadá prácu. Je VŠ ale v odbore ktorý bohužiaľ nemá šancu využiť. Posiela životopisy, rieši pohovory ale to je tak všetko.... na veľa pozícii je prekvalifikovaná ako jej bolo povedané

@lubka474 To je tak, ked ludia vystuduju VS len kvoli titulu a studiu ako takemu. Predist sa tomu da hned po maturite, spravnym vyberom VS.

anonym_0fdef8
•
Včera o 11:50
@anonym_eddc14

Úprimne, kurzy nie sú relevantné. Je to len teória, dnes ťa nemôžem samostatne posadiť a nechať robiť mzdy. Asi ani ti dať dve firmy, a zveriť ti samostatné účtovníctvo. Nepíšeš jazyky, to je veľmi podstatné, všade na admin pozície potrebuješ fluent angličtinu, výborný Excel a celý balík MS office, veľkým plusom je Canva, nejaký grafický program, hromadná korešpondencia, pokročilé AI využívanie, vodičský preukaz a hlavne - časová flexibilita. Ak si mám vybrať medzi babou po škole, ktorá má vybornú angličtinu a je ešte nadupaná vedomosťami a je časovo flexi a tebou, tak úprimne, vyberiem si mladú žabu, alebo pani po 40tke.

@anonym_eddc14 v dnešnej dobe je asi fakt lepšie deti nemať. Diskriminácia jak sviňa

anonym_372290
•
Včera o 11:52
@patrike

@lubka474 To je tak, ked ludia vystuduju VS len kvoli titulu a studiu ako takemu. Predist sa tomu da hned po maturite, spravnym vyberom VS.

@patrike to nemyslíš vážne, ako píšem som právnik s 13 ročnou praxou a plynulou angličtinou na úrovni C1, plus ďalšími certifikátmi v obore. Školu som študovala nie kvôli titulu, pracovala v odbore 12 rokov. Akú lepšiu školu ako Právnickú fakultu UPJŠ v KE, odbor právo, s doktorátom v odbore by si mi odporučil?

anonym_f8c00e
•
Včera o 11:56

Ešte by som ti možno poradila spraviť si opatrovateľský kurz - opatrovateľky chýbajú hlavne v zariadeniach, ak ti teda nevadí minimálna mzda a maximálna zodpovenosť..
A ano je to dnes ťažké s prácou. Ešte možno Bratislava nemá až taký problém ale od BA všetko na podobnej úrovni…

midka
•
Včera o 11:57
@anonym_372290

@patrike to nemyslíš vážne, ako píšem som právnik s 13 ročnou praxou a plynulou angličtinou na úrovni C1, plus ďalšími certifikátmi v obore. Školu som študovala nie kvôli titulu, pracovala v odbore 12 rokov. Akú lepšiu školu ako Právnickú fakultu UPJŠ v KE, odbor právo, s doktorátom v odbore by si mi odporučil?

@anonym_372290 a nerozmyslala si nad vlastnou praxou,, lebo ludi s prav. vzdelanim zamestna tak max statna sprava, alebo ina prav. kancelaria,, ani obrovske korporaty/ nehovoriac o malych firmach/ nemaju prav. odddelenia, ale len spolupracuju s ext. prav. firmami, ....pytam sa preto, lebo syn tiez uvazuje o prave....

billy_jean
•
Včera o 12:06
@anonym_372290

@anonym_372290 vidíš a ja už dosť dlho hľadám firemného právnika s fluent angličtinou v KE.

autor
•
Včera o 12:17
@anonym_f8c00e

Ešte by som ti možno poradila spraviť si opatrovateľský kurz - opatrovateľky chýbajú hlavne v zariadeniach, ak ti teda nevadí minimálna mzda a maximálna zodpovenosť..
A ano je to dnes ťažké s prácou. Ešte možno Bratislava nemá až taký problém ale od BA všetko na podobnej úrovni…

@anonym_1e2d30 mám vodičák C ale neviem či by to zrovna bolo pre mňa, tam som si nie úplne istá za volantom
@anonym_eddc14 Angličtina, nemčina B2, vodičský preukaz B,C, Excel a MS balíky ovládam, z účtovných programov mám skúsenosti v Krose a MRP. Nie som žiadna pani po 40tke 🙂 mám 24 zachvilu 25 rokov.

@patrike preto som už ochotná ísť na akúkoľvek pozíciu...ozaj som si životopis posielala aj na vykladanie tovaru do Tesca...neozvali sa ani odtiaľ
@anonym_f8c00e väčšina zariadení hľadá ale opatrovateľky na 3 zmeny...akože ja som časovo flexibilná denne od 6:30 do 20:00 ale tie nočné by som nemala ako vykryť

anonym_b60907
•
Včera o 12:27
@anonym_0fdef8

@anonym_eddc14 v dnešnej dobe je asi fakt lepšie deti nemať. Diskriminácia jak sviňa

@anonym_0fdef8 aká diskriminácia? A to že matky diskriminují v práci slobodne ženy tak to je už ok?

modrykolibrik
•
Včera o 12:28
@anonym_autor

@anonym_1e2d30 mám vodičák C ale neviem či by to zrovna bolo pre mňa, tam som si nie úplne istá za volantom
@anonym_eddc14 Angličtina, nemčina B2, vodičský preukaz B,C, Excel a MS balíky ovládam, z účtovných programov mám skúsenosti v Krose a MRP. Nie som žiadna pani po 40tke 🙂 mám 24 zachvilu 25 rokov.

@patrike preto som už ochotná ísť na akúkoľvek pozíciu...ozaj som si životopis posielala aj na vykladanie tovaru do Tesca...neozvali sa ani odtiaľ
@anonym_f8c00e väčšina zariadení hľadá ale opatrovateľky na 3 zmeny...akože ja som časovo flexibilná denne od 6:30 do 20:00 ale tie nočné by som nemala ako vykryť

@anonym_autor je to v zariadení len o dohode. Treba ísť popýtať sa. Môžeš robiť v nemocnici ako pomocník pracovník. Ty nočné nerobia

aurelia2000
•
Včera o 12:33
@anonym_eddc14

@anonym_eddc14 nie je pravda, hospodarka, sekretárka a mzdova v každej škole nič z toho nepotrebuju, nepouzivaju, ani len ten vodičák. Neceknu ani slovo v žiadnom cudzom jazyku. Každá má svoj soft, ktorý musí ovládať, kopirky, kávovar a to je tak všetko. Novinky z účtovníctva si dopĺňajú priebežne na školeniach neustále.
Takže toto je normalna zaujemkyna o prácu, primerane kvalifikovana, po zauceni by sa určite chytila, nehlási sa do jadrového výskumu.

patrike
•
Včera o 12:39
@anonym_372290

@anonym_372290 Nemyslim teba, myslim tu 28 rocnu. Vseobecne myslim odbory ako politologia, ucitelstvo obcianskej nauky, bezpecnostny manazment, ekoturizmus na banickej a pod
Co sa pravnikov tyka, tak uz pred 10 rokmi robili junior adminov a kvalitarov v korporate. Proste ich bolo privela a do advokacie si komora nastavila prisne pravidla.

anonym_0fdef8
•
Včera o 12:47
@anonym_b60907

@anonym_0fdef8 aká diskriminácia? A to že matky diskriminují v práci slobodne ženy tak to je už ok?

@anonym_b60907 aká diskriminácia? Že odmietajú zamestnať ženu kvôli dieťaťu ti nepríde ako diskriminácia? Lebo je.
Kolegyne čo majú a nemajú deti si problémy medzi sebou môžu vyriešiť. To nemá nič spoločné so zamestnávaním.

anonym_0e5ff4
•
Včera o 13:10
@anonym_b60907

@anonym_b60907 ako ich diskriminujú? :D potom nezabudni nadávať, keď ti nebude mať kto robiť na dôchodok, keďže pôrodnosť stále klesá a budú sem voziť Indov.

anonym_b60907
•
Včera o 13:27
@anonym_0fdef8

@anonym_b60907 aká diskriminácia? Že odmietajú zamestnať ženu kvôli dieťaťu ti nepríde ako diskriminácia? Lebo je.
Kolegyne čo majú a nemajú deti si problémy medzi sebou môžu vyriešiť. To nemá nič spoločné so zamestnávaním.

@anonym_0fdef8 je to diskriminačné lebo slobodne ženy musia robiť viac za tie čo majú deti lebo ocr,dieťa je choré, v lete musí byť upřednostněna lebo nemá kde dať dieťa. Ale človek čo je slobodný voľno cez prázdniny nepotrebuje? Matky s deťmi sú viac uprednostovane

anonym_b60907
•
Včera o 13:29
@anonym_0e5ff4

@anonym_b60907 ako ich diskriminujú? :D potom nezabudni nadávať, keď ti nebude mať kto robiť na dôchodok, keďže pôrodnosť stále klesá a budú sem voziť Indov.

@anonym_0e5ff4 lebo slobodne ženy musia robiť viac za tie čo majú deti lebo ocr,dieťa je choré, v lete musí byť upřednostněna lebo nemá kde dať dieťa. Ale človek čo je slobodný voľno cez prázdniny nepotrebuje? Matky s deťmi sú viac uprednostovane. Zamestnávateľ vám dá dovolenku v zime čo je mimo? A čo ten človek má v zime robiť?

anonym_b46716
•
Včera o 13:44

24 ročná s dieťaťom? Nie, nezamestnaná by som tá a nie kvôli dieťaťu, to je v tom nevinne

Nepôsobila by si na mna zodpovedne.

anonym_0e5ff4
•
Včera o 13:46
@anonym_b46716

24 ročná s dieťaťom? Nie, nezamestnaná by som tá a nie kvôli dieťaťu, to je v tom nevinne

@anonym_b60907 a načo ti je voľno cez prázdniny? Jed všetky dovolenky sú lacnejšie mimo prázdnin.
@anonym_b46716 a kedy ma rodiť? V 40ke? Okej postavme spoločnosť bez deti, uvidíš čo bude za 20 rokov.

Fakt ste strašne mimo.

autor
•
Včera o 13:47
@anonym_b46716

@anonym_b46716 a konkrétne z akého dôvodu? Dieťa bolo plánované, mám manžela, mám bývanie, nie som nejaký sociálny prípad. Lenže okrem toho mám zdravotný problém kvôli ktorému by som v neskoršom veku nemohla mať dieťa a kvôli ktorému mať ďalšie dieťa už ani nemôžem.

hiro
•
Včera o 13:47
@anonym_372290

@anonym_372290 Len tak pre zaujímavosť, ako to je možné? Však po internete hromady ľudí hľadajú právnikov, dostaneš od nich 50-100€ na hodinu podľa toho aké ťažké veci potrebujú riešiť a máš zarobené...

anonym_b46716
•
Včera o 13:52
@anonym_autor

@anonym_b46716 a konkrétne z akého dôvodu? Dieťa bolo plánované, mám manžela, mám bývanie, nie som nejaký sociálny prípad. Lenže okrem toho mám zdravotný problém kvôli ktorému by som v neskoršom veku nemohla mať dieťa a kvôli ktorému mať ďalšie dieťa už ani nemôžem.

@anonym_autor to nikto nevie. Nemáš to napísané na čele.

Ja netvrdím, že si nezodpovedná, píšem, že posobis nezodpovedne.

autor
•
Včera o 13:57
@anonym_b46716

@anonym_autor to nikto nevie. Nemáš to napísané na čele.

Ja netvrdím, že si nezodpovedná, píšem, že posobis nezodpovedne.

@anonym_b46716 veď preto sa pýtam že prečo to na teba tak pôsobí že by to bol až dôvod aby si ma nezamestnaná.
Ja chápem že to nikto nevie, není to vec čo sa uvádza do životopisu alebo hlási ako prvé na pohovore.
Predsa súkromný život nie sú moje pracovné znalosti a skúsenosti nie?
Či lepšie pre zamestnávateľa znie 30 ročná s dieťaťom?

Strana
z4