Hľadáme dlhodobý podnájom v Banskej Bystrici do 500€
Dobrý deň prajem všetkým,
obraciam sa na vás s prosbou. Sme mladá rodina s 3 deťmi a hľadáme podnájom v Banskej Bystrici.
Sme slušní, pracujúci ľudia a hľadáme miesto kde budeme môcť ostať dlhodobo a deti to budú mať blízko do školy.
Nájomné si vieme dovoliť do 500€ + energie.
Budeme vďační za akúkoľvek ponuku alebo tip. Ďakujeme zo srdca.
Ste 2ja pracujuci ludia,treba zobrat hyppteku a byt kupit,ako takto platit niekomu cudziu hypo.
Do 500 eur bez šance a s deťmi už vôbec v BB, za to tu idú len garsónky a tam vezmú jedného človeka, nikdo si nedá zadarmo zničiť byť, len náklady na byt sú cez 300 euro, ak chcete vážne byť budete radi ak nájdete niekoho čo Vám prenajme za 700-800 eur
Ste 2ja pracujuci ludia,treba zobrat hyppteku a byt kupit,ako takto platit niekomu cudziu hypo.
@anonym_b93045 tak ty zrejme žiadnu hypotéku nemáš,že??? Pretože ak chcú byť tu v BB idú byty po 200 000 eur, hypotéku ti dajú ale musíš mat zakladne peniaze k tomu našetrené aspoň 40 000 a keď nemajú tak môžu o hypotéke snívať, a na takú hypotéku musia mať aj pekný príjem, nie minimálnu ktorú tu zarába teda dosť veľa ľudí, každý keby mal vezme radšej hypotéku a nebude vyhadzovať peniaze inym
Ináč , tak som sa zamyslela, že či v dnešnej dobe je vôbec bezpečne , založiť si rodinu, keď nemám na vlastné bývanie, lebo to je fakt extrém zháňať podnájom potom. Štátne lacné bytovky pre nízkopríjmových asi tiež nie sú. Ach Jaj.😞
@anonym_b93045 tak ty zrejme žiadnu hypotéku nemáš,že??? Pretože ak chcú byť tu v BB idú byty po 200 000 eur, hypotéku ti dajú ale musíš mat zakladne peniaze k tomu našetrené aspoň 40 000 a keď nemajú tak môžu o hypotéke snívať, a na takú hypotéku musia mať aj pekný príjem, nie minimálnu ktorú tu zarába teda dosť veľa ľudí, každý keby mal vezme radšej hypotéku a nebude vyhadzovať peniaze inym
@zuzubb007 co ja viem, hned ako som si klikla BB tak vidim mnoho dvojizbakov a aj par trojizbakov v cenach 120-170tis. Nemusi hned mat novostavbu za 200. Ci?
Za 500 eur v BB su ponuky na 1 izbovy byt. Vy ste piati. Cize 3 izbovy vam urcite treba. Rataj cez 800 eur mesacne v BB.
@zuzubb007 ty zrejme hypotéku nemáš, že? Nevyznáš sa. Sú dvaja. Môžu si zobrať menší byt na začiatok, predpokladám, že majú okolo 20 rokov. Ak majú detí a žiju kade, tade bez premyslenia
Plus banka im poskytne úver, to znamená, že nemusia mať našetrené. Úplne jednoduché, ak sú dvaja a pracujú.
@zuzubb007 ty zrejme hypotéku nemáš, že? Nevyznáš sa. Sú dvaja. Môžu si zobrať menší byt na začiatok, predpokladám, že majú okolo 20 rokov. Ak majú detí a žiju kade, tade bez premyslenia
Plus banka im poskytne úver, to znamená, že nemusia mať našetrené. Úplne jednoduché, ak sú dvaja a pracujú.
@anonym_a75e4b no moja kde dávajú 100% úver to má veľmi zaujíma??? Lebo ja mám úver roky a nikdo ti nikdy nedá 100%, navyše menší byt pre 5tich je čo jednoizbak? Lebo tie idú tiež po 130 000
@anonym_a75e4b no moja kde dávajú 100% úver to má veľmi zaujíma??? Lebo ja mám úver roky a nikdo ti nikdy nedá 100%, navyše menší byt pre 5tich je čo jednoizbak? Lebo tie idú tiež po 130 000
@zuzubb007 normalne sa to dofinancuje spotrebakom,o rok sa urobi refinanc a uver sa da do hypo.
Ale ano na to vsetko treba mat hlavne prijem,ak je nedostatocny,niekde je chyba a treba ju odstranit.
Ináč , tak som sa zamyslela, že či v dnešnej dobe je vôbec bezpečne , založiť si rodinu, keď nemám na vlastné bývanie, lebo to je fakt extrém zháňať podnájom potom. Štátne lacné bytovky pre nízkopríjmových asi tiež nie sú. Ach Jaj.😞
@annamalaga presne, syn je v Prahe v podnájme. Hovorí, že ešte minimálna 2 roky potrebuje aby našetril tých 20 percent na hypotéku. A moja svokra stále, teraz treba deti, kým ste mladí. Na otázku a ako a z čoho budeme žiť, keď podnájom mame 1300 eur? Svokrina odpoveď. Nejako bude. Ona nechápe dnešnú dobu.
@zuzubb007 aj ja mám hypotéku. Banka ím poskytne úver na vykrytie. To znamená, že nepotrebujú 100%. Jedine musia splniť príjem a sú predsa dvaja. Fungovalo to tak v minulosti a aj teraz.
@zuzubb007 normalne sa to dofinancuje spotrebakom,o rok sa urobi refinanc a uver sa da do hypo.
Ale ano na to vsetko treba mat hlavne prijem,ak je nedostatocny,niekde je chyba a treba ju odstranit.
@anonym_b93045 presne tak
@zuzubb007 aj ja mám hypotéku. Banka ím poskytne úver na vykrytie. To znamená, že nepotrebujú 100%. Jedine musia splniť príjem a sú predsa dvaja. Fungovalo to tak v minulosti a aj teraz.
@anonym_a75e4b áno lenže oni + 3 deti, aby im dali hypotéku 200 000 eur tak aký musia mať spoločný príjem minimálne 5000 mesačne, a to ma dnes kto, treba použiť logiku maximálne 500 euro má na podnájom, čiže viac na uver nebude mať a pri takej sume za byt jej splátka 500 eur nevyjde ani omylom na 30 rokov
@maaji
Dôležitá je celková suma za nájom a potom zloženie sumy nájmu na samotný "nájom" - čistý príjem majiteľa a "réžia bytu" - všetky náklady na byt. My aktuálne prenajímame 3i byt v BB za 660€ (nájom 430€ a réžia 230€), takže možno sa vám podarí nájsť niečo v podobnej hladine do 700€.
@annamalaga mohli mať byt a predali ho. My pomaly budeme tiež zvažovať predaj. Aj keď máme výhodnú splátku na hypo, hypo sme dostali 100% lebo sme zakladali aj iný byt (spotrebák je smrť), nemáme žiadne iné úvery ale spolu s energiami vychádzame len ťažko. Potom pôjdeme len do podnájmu, kam inam ? Čiže nesúďme keď nevieme pozadie prečo to hľadajú
@annamalaga mohli mať byt a predali ho. My pomaly budeme tiež zvažovať predaj. Aj keď máme výhodnú splátku na hypo, hypo sme dostali 100% lebo sme zakladali aj iný byt (spotrebák je smrť), nemáme žiadne iné úvery ale spolu s energiami vychádzame len ťažko. Potom pôjdeme len do podnájmu, kam inam ? Čiže nesúďme keď nevieme pozadie prečo to hľadajú
@anonym_7dd454 a co tak lepsie platenu pracu,vzdy sa da najst ine vychodisko ako toto.

s 3 detmi do 500 eur v BB je uplne nerealne.. skuste pozriet nejake dediny v okoli..
@maaji