Detský psychológ v Banskej Bystrici

evme0301
9. mar 2023

Ahojte, súrne potrebujem pre päť ročného syna výborného detského psychológa/psychologička v Banskej Bystrici😢. Prosím vás ak máte s niekým skúsenosti a viete mi poradiť budem veľmi vďačná🙏. Vopred všetkým ďakujem.

xsuzannex
9. mar 2023

@evme0301 mam pocit ze je tu len jedna, kubaskova v nemocnici

evme0301
autor
10. mar 2023

Ďakujem. To fakt, len jedna? Mne je jedno, či to bude aj súkromná. Len nech je dobrá. Máte s ňou aj nejaké skúsenosti? Skôr by som uvítala možno niekde mimo nemocnice. Často sa hovorí, že psychológ v nemocnici hneď pošle k psychiatrovi aby dal lieky.

xsuzannex
10. mar 2023

@evme0301 no takto, k psychiatrovi vas len tak neposle a to z jedineho titulu. Siroko daleko ziadny pedopsychiater neberie novych pacientov.. my sme potrebovali len peciatku na potvrdenie diagnozy a vcera sa mi po polroku telefonovania podarilo jednu (az v rimavskej sobote) uprosit aby nas zobrala lebo syn uz ide v sept do skoly a proste tu peciatku potrebujeme.. no ale naspat k tej psychologicke. Ona je mila, najprv tam pojdete bez dietata, na druhy krat aj s nim.. napozoruje si ho, povenuje sa mu a uz da nejake stanovisko. Neviem co konkretne mu je ale moj mal podozrenie na autizmus.. bolo to v pohode. Ved vyskusajte

evme0301
autor
10. mar 2023

No čo už. U tak malého dieťaťa sú aj dva mesiace dlhý čas. Ja práveže sama neviem, čo by mohlo malému byť. Všade okrem škôlky je podľa mňa v pohode (Taká bežná detská, súrodenecká výmena názorov a doťahovanie je podľa mňa v norme) Len v škôlke mi vravia, že nemá rád hluk, často mení nálady kde je veľa ľudí, máva výbuchy smiechu, dookola si recituje alebo spieva to isté až niekoho vytočí. Nevie akoby zhodnotiť, čo je nebezpečné keď napr. do niekoho strčí... Tam ho nezvládajú, lebo je v kolektíve obľúbený a keď začne blbnúť všetci sa pridajú. Strašia ma že mám mať obavy, nie je v norme atď. Hrozne sa bojím. Takže ja ani neviem, čo psychologičke povedať. Len čo mi vraveli a videla ho v škôlke psychologička 2x, tá povedala že nič nepozorovala a práveže vo veľa veciach prevyšuje rovesníkov. Nikdy s ním nebol nejaký extrémny problém a starí rodičia alebo známy by niečomu takému ani neverili. Nik ho tak nepozná.

heln
10. mar 2023

@evme0301 v skolke ti neporadili kam za psychologom?
skus sa najskor obratit na centrum poradenstva a prevencie, ci ako sa to teraz volaju na mladeznickej.

evme0301
autor
10. mar 2023

V škôlke mi neporadili nič, len chodiť s ním po doktoroch. Už sme boli u detskej, ideme na očné aj neuro. Psychologička bola kvôli nemu len tá čo je v škôlke 2x a nezbadal nič zvláštne. Teraz začali učiteľky, že mám predsa ešte nejakého iného zháňať. Na jedlo alebo niečo nemá alergie, reakcie. Brali mu všemožné odbery a ok. Už aj ja s manželom sme sa objednali. Boli sme minulý rok, tiež z vlastnej iniciatívy, keď nás ešte neposielali zo škôlky. Vraj vtedy sa to s ním ešte dalo...

evme0301
autor
10. mar 2023

Aha. Viem čo myslíte na mládežníckej. CPP, Centrum Pedagogicko-psychologického Poradenstva a Prevencie, to si ešte musím overiť a kto tam je. Tam by som radšej nešla, lebo viem z vlastných skúseností ako to funguje.

evme0301
autor
10. mar 2023

Skúsim asi tú Kubaškovú, keď ste pri nej boli. Tam treba výmenný lístok, však?

xsuzannex
10. mar 2023

@evme0301 za psychologom asi netreba ale skuste sa pre istotu opytat

xsuzannex
10. mar 2023

Pripadne skuste sa nakontaktovat este na centrum vcasnej intervencie

evme0301
autor
10. mar 2023

Ďakujem. Ešte som dostala tip na p. Stanislavovú. Popravde nepoznám ju, ale vraj patrí k najlepším detským psychológom v BB. Som zúfalá a bojím sa. Učiteľky v škôlke by mu už veštili kadejaké diagnózy, čo ma desí počúvať.

monka7
10. mar 2023

@evme0301 nebojte sa, ak psychologička v škôlke nič nespozorovala, a všade inde je syn oki, nechcem byť zlá ale aby nepotrebovali odborné vyšetrenie skôr tie panie učiteľky.... hold ako ja hovorím veľa je povolaných ale málo vyvolených.... už som zažila aj strašenie detí zatváraním do pivnice v jednej mš... deti onálepkované prišli do školy a v škole s nimi s ľudským prístupom a pevnými pravidlami nebol skoro žiadny problém... deti sú deti a kto neráta s občasnými šarvátkami či vystrkovaním rožkov, nech ide predávať šunku do jednoty.... my sme boli u súkromnej psychologičky v starej sásovej Gotierová sa volá myslím ale vraj tá každému dá na papier len adhd lebo pod to sa všetko zmestí... dajte určite vedieť ako ste pochodili z odborného hladiska som zvedavá lebo mne z toho opisu to správanie príde veselé chlapča skôr ako nejaká porucha....

evme0301
autor
10. mar 2023

Monka7 Boooože, ďakujem za toto povzbudenie 🙏. Ja som asi potrebovala niečo také počuť. Hrozne som z toho vystresovaná a sa snažím čo najmenej sa s učiteľkami o tom baviť. Lebo vždy je to dookola strašenie, nafukovanie a to mi nič nerieši . Ja som vďačná, že mi povedia svoj názor ak niečo nemá byť ako je, či sa javí cez... ale to ich: a môže byť že mu je toto, hento a bojte sa o neho, s veľkými starosťami by som mala byť atď. Malý je krásny, múdry, veselý, v kolektíve obľúbený, fyzicky zdravý no tiež je veľký beťár, čiperný niekedy až veľmi a pravdaže vie byť aj tak detsky neposlušný, tvrdohlavý. Hovorím, že keby nebol taký živý a nezbedný skôr by som sa obávala. Ja nič nezľahčujem. Všetko riešim. Keď s tým začali, hneď som s ním po doktoroch behala. Ja s mužom sme sa tiež k psychológovi objednali. Vravím že keby bol taký zlý na deti, alebo neobľúbený nevolajú ho po oslavách, nekamarátia sa s ním, nevítajú ráno a nestískajú pri odchode. Dokonca dnes sa ho jedno dievčatko, ktoré tiež označili za problémové( lebo je vraj emotívne a neprirodzene naviazané na maminku) zastávalo nech ho nechajú veď on je dobrý a nerobí nič zlé. "Tak že im kazila výchovný moment" . Teda neviem kde je pravda celkom. Povedal mi ráno, že mu vadia niektoré deti z inej triedy , keď sú hlučné a robia im zle, aj jeho kamarátom. On sa vždy zastane. Potom vie byť aj zlý si myslím. Ale to je normálne a je to tak všade. Tiež ešte nie je predškolák, ale už vie písať, čítať, počítať na ich úrovni, bezchybne rozpráva od tri a pol roka. Robí s predškolákmi ich úlohy a pracovné zošity. Povedal že všetci jeho kamaráti, aj menší ako on čo sú menej šikovní už pôjdu do školy a to ho mrzí. My nie sme rodičia, čo sa stále sťažujú a len svoje dieťa obhajujú ... Pravdaže aj výstraha alebo výchovná (len ako náznak bola už). Na neho pri jeho čipernosti zase treba pevnú ruku, to si priznám. To zase buďme realisti. Popravde sa tam možno skôr nudí ale ešte nie je predškolák. Ľudia v okolí vravia, že sa s ním dá krásne pokecať ako s dospelým.
No prepáčte všetci, nechcela som sa až tak sťažovať a vykecávať. Ale monka7 ja vám veľmi ďakujeeem za podporu. Nemá mi ju kto dať. Aj manžel je nešťastý a kým nič neviem, nemám na papieri s nikým to nepreberám. Som z toho na prášky😢.Dám určite vedieť ako sme dopadli a pri kom sme boli.

evme0301
autor
10. mar 2023

@monka7 Ešte raz vďaka za podporu. Potrebujem ju.

evme0301
autor
13. mar 2023

Takže zatiaľ to vyzerá, že pôjdem buď k tej T. Stanislavovej ak by sa nedalo, ku Kochaníkovej. Tú poznám a viem aký má prístup,ale radšej chcem Stanislavovú, lebo tú mi odporučila psychologička z MŠ.

tomcimka
13. mar 2023

@evme0301 odporúčam ešte aj psychológa Matúš Kucbel https://psychologin.sk/

evme0301
autor
14. mar 2023

Skúsim ho asi, lebo p. Stanislavová má najbližší termín o dva mesiace. Neviete aký je? Máte skúsenosť?

evme0301
autor
15. máj 2023

Ahojky, bola som dnes so synčekom u p. Stanislavovej. Bola veľmi milá, príjemná. Malý s ňou pekne komunikoval, vôbec sa jej nebál, nehambil. Dokonca sa pýtal, kedy tam opäť pôjdeme. Ideme ešte na jedno sedenie, také pozorovanie skôr. Nepotvrdilo sa nič čo veštili učiteľky. Akurát skôr nevyzretá emočná stránka a naopak vysoká inteligencia. To je nevyvážené a môže sa to v ňom biť. Treba s tým len pracovať a preklenúť. Skôr aby sa učiteľky zamerali na správnu vec a čo treba rozvíjať. Tak ešte na také, skôr ako pozorovanie tam ideme. Odporúčam.

sijana
21. máj 2023

Možno by bolo dobré vymeniť škôlku za súkromnú, kde by ho trošku usmernili a vysvetlili, čo sa patrí a a čo nie a hlavne ho rozvinuli pre nástup do školy. Skôr mi pripadá, že synček je nezrelý a potrebuje rozvíjať od učiteliek, aby to potom mal ľahšie v škole. Rozvíjať sluchovú pamäť, vizualizáciu, krátkodobú pamäť a to sa učiteľkám v štátnych škôlkach bohužiaľ nechce, ale je to dôležité mať rozvinuté pred nástupom do školy. Dlhodobú pamäť bude používať neskôr, keď sa naučí čítať. Pokiaľ nie je dieťa rozvinuté zo škôlky, tak má problém potom v škole a rodič sa s ním natrápi v 1.ročníku.

evme0301
autor
15. jún 2023

No veď práve... Učiteľky si s ním nevedia rady. Keď vystrája začnú s ním aj ostatné deti, keď nespí... rehocú a nespia s ním ani iné deti.... Aj pani psychologička mi povedala, že je nadpriemerne inteligentný ale skôr emocionálne nevyzretý. A s disciplínou, sebakontrolou a pod. ako tvrdili učiteľky to nemá nič spoločné. Tiež povedala, že šikovná pani učiteľka nemá s tým problém. Kvôli finančnej situácii, komplikovanej práci... pre nás sa súkromná nedá. Už som u psychologičky bola s ním 2krát, ale ešte pôjdem kvôli tomu aby zistila na čo sa majú učiteľky zamerať, čo a ako rozvíjať. Keby ho nemali deti radi a ubližovať im, rušil ich... tak ho vylúčia z partie, nehrajú sa s ním, nevolajú na oslavy, nelúčia sa s ním ako z telenovely 🙂)) Je taký vodca svorky... a učiteľkám vadí aj to. Vraj im narúša pravidlá a sťažuje prácu s deťmi. Všetko od neurológia, pediatra, očiara... som s ním prešla a fyzycky je všetko OK.

sijana
15. jún 2023

Môj malý bol v troch škôlkach. V prvých dvoch štátnych, kde sa platilo celkom so stravou 45,- - 50,-Eur. Potom v tretej sme platili 100,-Eur bol tam iba polroka. Viac sa naučil v tej súkromnej ako v tých dvoch štátnych za 3roky. Boli súkromné školky aj za 180Eur tiež za 350 Eur a 480 Eur. Obehala som si všetky - najlepšia sa mi zdala tá za 100 Eur, lebo sa aj hral aj najviac rozvíjali deti, keď som si to porovnala.

evme0301
autor
17. jún 2023

Kde je tá škôlka? 100 ste asi platili pred koronou. Teraz ma štátna vyjde mesačne so stravou 200 za dvoch.

xsuzannex
17. jún 2023

@sijana ktoru sukr.skolku prosim myslite?

akvi
17. jún 2023

@evme0301 toto mi pripomína moje dieťa, nadpriemerný intelekt, u nás ešte aj Asperger. Klasické školy a škôlky nedokážu takýmto deťom ponúknuť to, čo potrebujú, bohužiaľ. Často sú vyhlásené za problémové a rodičia zúfalí, pretože hlavný problém je škôlka/škola, nie dieťa. To keď má svoj kľud a dostatok podnetov, tak je to skvelé dieťa. Treba nájsť súkromnú škôlku, neskôr aj školu, ideálne komunitnú, kde sa prihliada na potreby dieťaťa.

evme0301
autor
18. jún 2023

Myslela som škôlku čo mi odporučila šikana. Malý ale aj tak tvrdí, že on už tam kamarátov má a inde nechce ísť. Tak teraz neviem.

evme0301
autor
18. jún 2023

Opravujem a ospravedlňujem sa. Toto čudo si píše ako chce. Teda súkromnú, čo odporučila sijana.

hylary
18. jún 2023

@evme0301 to vyzerá na aspergerov syndrom... Viem o čom píšem..

evme0301
autor
20. jún 2023

A ty čo si lekár, či čo?

evme0301
autor
20. jún 2023

Už veštili kadečo a nič sa nepotvrdilo. Ja s ním chodím k psychologičke z vlastnej iniciatívy.

hylary
20. jún 2023

@evme0301 agresivita a odmietanie reality ti nepomôže. Obyčajná psychologická je nič. Toto urci len klinicky psychológ na základe testov, dotazníkov a že sa s ním zahrá. Napr. pani Lazikova v Trnave.