Kde absolvovať diskrétnu interrupciu v Banskobystrickom kraji?
Ahojte, som krátko po 2 pôrode, ďalšie dieťa už nechceme. Chránili sme sa, nakoľko som si chcela nechat zaviesť teliesko (to som mohla až po vyšetrení z cytololgie, ktoré sa robi po 3 mesiacoch od pôrodu), no ochrana zlyhala :( kde môžem v BB kraji absolvovať interupciu? U nás to nemôžem absolvovať, poznáme sa tu všetci, neverím že by to bolo medzi sestričkami diskrétne. Ďakujem za odpoved
Vobec ta nejdem autorka odhovarat. Chapem ze chces byt zodpovedna k svojim 2.detom a k svojmu zivotu a ze to bolo neplanovane. My mame deti 3 a mali sme obrovske stastie a nikdy v zivote to nebudem lutovat, aj ked sme povodne 3 deti nikdy neplanovali, toto sme nakoniec planovali a aj cakali nan par rokov a ano sme v inej situacii, ze bolo planovane. Ale je to to najlepsie, co sa mi mohlo v zivote stat. Dcerka je tak uzasna a zlata, ze si neviem predstavit, ze by to bolo inak. Teraz, ked ich tak vidim spolu, je to uzasne a 2 by nam boli ozaj malo. Maximalne zapadla ako puzzle. Ked si predstavim ten pocit, tu skutocnost, ze som dala zivot tam, kde som to nikdy vlastne predtym neplanovala, naplni sa ma srdce neskutocnou vdacnostou, pychou a laskou. Premyslite si to este s manzelom. Vsetko sa v zivote pre nieco deje. Skus sa pozriet do buducna. Ta starostlivost a tazsie dni nebudu naveky. A ked mam ja osobne porovnat, nevidim extra vyrazny rozdiel ci su 2 alebo 3 co sa financii tyka. Ano, mozno niekde trosku uberiete, ale ak si urobite nejaky rozumny system, vsetko sa da. Je to zivot a dar, ktory vam ponuka sam zivot. Raz budete za to rozhodnutie 100% vdacni.
@kremlicka250 Tebe drbe? Porovnavat neporovnatelne? Veci, ktore nevie clovek ovplyvnit s vecami, ktore priamo vie? Teda ste tu riadne argumentacne hitparady, fakt. 😁
@anonym_efdfd6 tvoj slovnik hovori priamo o tvojej inteligentnej hitparade...si presne ukazka toho, kto si pred skutocnostou, co dokazu ovplyvnit zatvara oci, aby im neubudlo z comfortu...radsej pouzijes slovnik dlazdica, akoby si sa zamyslela....ale to sa tak nosi, ze si ludia myslia inteligenciu s nadavkamu, hlasitostou ,ci buchanim do stola....schvalne, nakupujes priamo u Slovenskych vyrobcov, ako casto menis telefon kolko posielas na charity mesacne, kolko deti si si adoptovala......toto vsetko vies ovplyvnit🙂 len nechces, preto sa radsej budes smiat....pokrytectvo.
Skor tu zlyhal niekto iny !!!!
@alenamihal u mna zlyhalo vnutromaternicove teliesko.Ty sa tu prezentujes ako uplna 🐄
Ja len k tomu teliesku ze poznam 3 baby co s nim otehotneli aj porodili staci ze sa teochu posunie alebo vychyli a prestane plnit svoju funkciu. aby si tam o rok-dva nesla znova.kazda sukromna klinika v okoli spravi jednodnovy zakrok UPT a ked sa pojdes objednat popytaj sa na sterilizaciu ak uz ozaj dalsie deti neplanujes.
@sissy27 Vsak ma moznost dat dieta aj na adopciu,Lepsie ako mat vycitky svedomia,to nie je zabit kura
@vorkola a preco by mala?? Deti v decakoch je dost, adoptovat je koho. Ale jasne, kazdy by chcel biele zdrave novorodeniatko, tak hura take poskytnut. Ked nebude koho adoptovat, potom nech sa rodia dalsie deti. Okrem toho preco by mala podstupovat rizika tehotenstva a porodu, poporodnej depresie a celozivotnymi myslienkami na to, ze niekde beha jej biologicke dieta? Co ak porodi postihnute dieta, ktore nebude nikto chciet adoptovat? Co ak by mala rizikove tehotenstvo, pri ktorom bude pol roka lezat s vyviazanymi nohamj, neschopna cokolvek robit? Ona sa rozhodla pre rizika spojene s upt a ty si dalsia v poradi, ktora to moze akurat tak akceptovat. Lebo este raz - akokolvek sa rozhodne, nasledky bude znasat v prvom rade ona sama, nie ty a ani nikto iny. Takze ak nie si pripravena zobrat na seba cast jej starosti, tak nemas absolutne ziadne pravo sa k jej rozhodnutiu vyjadrovat a mudrovat o tom, co by mala alebo nemala robit.
@morusha ty si napísala “čo na to vaše deti”. Nie o 10, 20, 30 rokov, ale dnes, keď autorka urobila rozhodnutie. Myslím, že 6 rocne dieťa jej do toho fakt nemá čo hovoriť (a 1-rocne tou jeho “klingončinou” asi tiež nie).
Rozumieme, ako to bolo s oznamovaním u vás, no u nich v rodine sa asi neoznamovalo, že rodicia splodili babatko, ale neplánujú ho mať…
A vobec nechápem, prečo by sa o tom raz mali deti dozvedieť. Ak to budú chciet s mužom zdieľať s rodinou, ved to je vec tych dvoch partnerov. Ja si napr myslím, že nikoho, kto bol na UPT osobne nepoznam, ale ktovie - zeny to nemajú vytetované na čele.
Ale aspoň sme sa aj v takejto tazkej téme vďaka tebe pobavili …
@anonym_65378e a ja zas poznam vela takych a je to cisto ich vec..dotieravemu okoliu ktore si to vsimlo skor povedali ze isli na cistenie lebo MA alebo pre nejake ine poruchy.. lebo keby povedia pravdu tak by ich nikto nepochopil presne ako tu v komentatoch. Take tie frazy
ale to das.. to bude v pohode.. to zvladnete..a potom tu mame prispevky ako zena uz nevladze lebo muz v kuse v robote a nevie jej s detmi pomoct ako doma chybaju peniaze na potraviny drogeriu ako nema na lyziarsky na skolu v prirode.. nedajboze ked ostane sama s 3 detmi..
@alenamihal u mna zlyhalo vnutromaternicove teliesko.Ty sa tu prezentujes ako uplna 🐄
@mamaaja82 ukludni svoje hormony/krava je ta ,co ta rano obuva/ skus citat prispevok aj medzi riadkami...ona pouzila ochranu a nie teliesko ... a este '''kratko po porode '''joj ,trosku si vazte svoje telo zeny ... len kvoli chlapskym hormonom si dodrbem telo..amen
Tak akoze, dovody co si uviedla autorka, su skor na smiech, nez na zamyslenie, ze nakup topanok, vylety.
Normalne mi ako tehotnej srdce stislo.
@anonym_autor no tak si potom na tych vyletoch spomente ze ste obetovali jedno babätko aj za ne, ked budete kupovat drahe topanky tak tiez ze ste nechali roztrhat vlastne dieta za ne, aj pri mesacnej hypo si chytte potom prazdne brucho a spomente na kusky roztrhaneho telicka v bioodpade z nemocnice.. och
@322sima123 kúsky roztrhaneho telíčka? Si v poriadku? Je to zhluk buniek, nie decko. Nejde na potrat v 8 mesiaci 🤦🏼♀️ niektoré ste tu fakt trafene. A otázka autorky znela inak. Ona nechcela tvoje jedovaté reči. Ani vedieť tvoj názor. Čo si to vôbec dovoľujes niekoho odsudzovať za to,že sa nerozhodol tak ako sa tebe páči? Kto si, že si tu dovoľujes niekoho sortovať?
Tak akoze, dovody co si uviedla autorka, su skor na smiech, nez na zamyslenie, ze nakup topanok, vylety.
Normalne mi ako tehotnej srdce stislo.
@drahomirrra a teba niekto núti ísť na potrat? Tak prečo ty chces niekoho nútiť decko vynosiť? A otázka autorky znela inak. Nepýtala sa na tvoj názor na potrat.
@sissy27 Vsak ma moznost dat dieta aj na adopciu,Lepsie ako mat vycitky svedomia,to nie je zabit kura
@vorkola kolo deti z decaku si si vzala ty ako náhradný rodič? Koľko si si ich adoptovala? Koľkým robíš buddyho? Bola si vôbec niekedy v decaku? Som si istá že nič z toho si nespravila. Len plujes na niekoho koho nepoznas
@anonym_autor FNDsP v BB, Gynpor Sliač...
@vorkola kolo deti z decaku si si vzala ty ako náhradný rodič? Koľko si si ich adoptovala? Koľkým robíš buddyho? Bola si vôbec niekedy v decaku? Som si istá že nič z toho si nespravila. Len plujes na niekoho koho nepoznas
@mizoko zbytočne sa jej pýtaš, pýtali sme sa viaceré už stokrát, povie ti ze tomu nerozumieš lebo nechceš a mne ako dodatok napísala ze charlie kirk je hrdina a dôjde na jeho slova či nejaká podobná fanatamagoria 🤮
@alenamihal mna by zaujimalo, ci sa ti po tomto tvojom vyleve ulavilo. Mas nejake mindraky, ktore si potrebujes ventilovat na tejto dotycnej? Nazor na take, ako si ty, mam len jeden. Tieto tupe zastankyne potratov. Precitaj si s porozumenim, co ti @sissy27 odpisala. 👌🏼
@anonym_00236e joooj tieto tupe zastankyne zhluki buniek;) šak platte tým deťom veci do dospelosti keď ste také múdre....
@anonym_e235d1
da sa to zvladnut? Sorry ako aj u nich zijes 24/7 ked tak pises??
Lebo klavesnica aj papier toho znesuu!
Da sa = musi sa a je to viac ako narocne. Hlavne taky sopel kase s teplotou u vsetkych je nadhera.
My mame 3 roky a potom 17 mesiacov rozdiely a teda nie je to vzdy med lizat. Tie 2 porody v 1 roku - ano neviem co povedat. Akurat ze si neuzije ano len to prve babo.
@svetlonos jasne,ze to nie je ľahké. Ale pokiaľ sú zdraví, verim ,ze by to zvládli.
Ja mam dcery rozdiel 20 mesiacov a veru to bolo ťažké, ale zasa teraz majú pekny vzťah.
Už je na nej ako sa rozhodne🙂 len som napísala,se verim,žeby to zvládli.
Pre vsetky, co nepochopili otazku autorky 🙈. Ona sa nepytala na vas nazor na upt, ani kolko deti ste porodili vy a ci sa to da /neda zvladnut a bla bla bla 😀. Ona sa pytala na kliniku v BB kraji, kde jej zakrok urobia! Co konkretne je pre vas na tejto otazke nezrozumitelne?? 😀🙈
@drahomirrra a teba niekto núti ísť na potrat? Tak prečo ty chces niekoho nútiť decko vynosiť? A otázka autorky znela inak. Nepýtala sa na tvoj názor na potrat.
@mizoko Ty sa co navazas? Autorka dala vlakno do diskusneho fora, kto chce sa moze vyjadrit. V kazdej tejto teme hviezdis, vsade pchas svoje drze nazory, tak co skaces, ked to robia ostatni? Sa tiez ukludni.
@anonym_00236e joooj tieto tupe zastankyne zhluki buniek;) šak platte tým deťom veci do dospelosti keď ste také múdre....
@anonym_b62f08 ty si tiež bola kedysi zhluk buniek. Z toho zhluku buniek vyrastie človek, je to normálne vývojové štádium. Tu čiaru, že zhluk buniek môžem zbaviť života, ale narodené dieťa už nie, si si nastavila iba ty, nikto iný. Ver mi, brat ľahkovážne potraty sa neoplatí. Tieto moderné ženy si myslia, že to majú v sebe vyriešené, kým nepríde na lámanie chleba. Falošné hrdinky.
@anonym_b62f08 ty si tiež bola kedysi zhluk buniek. Z toho zhluku buniek vyrastie človek, je to normálne vývojové štádium. Tu čiaru, že zhluk buniek môžem zbaviť života, ale narodené dieťa už nie, si si nastavila iba ty, nikto iný. Ver mi, brat ľahkovážne potraty sa neoplatí. Tieto moderné ženy si myslia, že to majú v sebe vyriešené, kým nepríde na lámanie chleba. Falošné hrdinky.
@anonym_063c54 🤦🏼♀️
@anonym_063c54 je to dieťa až keď sa to narodí...to akože keď ma to ohrozí na živote tak nemám ísť na potrat ale radšej umret hej? Alebo porodit kripla dik keď budem v takej situácii sa ti ozvem môžeš mi potom platiť 50oe mesačne za to že si to nechám
@anonym_063c54 je to dieťa až keď sa to narodí...to akože keď ma to ohrozí na živote tak nemám ísť na potrat ale radšej umret hej? Alebo porodit kripla dik keď budem v takej situácii sa ti ozvem môžeš mi potom platiť 50oe mesačne za to že si to nechám
@anonym_b62f08 hovorila som o lahkovaznych potratoch, aspoň vidím aká si zaujatá a neobjektívne. Autorka nemá zdravotné ani život ohrozujúce dôvody. A zhluk buniek si aj teraz. Z toho zhluku vyrastie človek s potenciálom, ale keď ho odstránis z lahkovaznych dôvodov, nikdy to nezistis. A nie je to ľahké potom spracovať, pretože každá matka to podvedome vie.
@anonym_b62f08 hovorila som o lahkovaznych potratoch, aspoň vidím aká si zaujatá a neobjektívne. Autorka nemá zdravotné ani život ohrozujúce dôvody. A zhluk buniek si aj teraz. Z toho zhluku vyrastie človek s potenciálom, ale keď ho odstránis z lahkovaznych dôvodov, nikdy to nezistis. A nie je to ľahké potom spracovať, pretože každá matka to podvedome vie.
@anonym_063c54 ty si každá matka? 🫣 kks hrdiniek je vás tu vždy jak nasratých a decakov furt plno, no nejak mi to nevychádza …
@anonym_063c54 ty si každá matka? 🫣 kks hrdiniek je vás tu vždy jak nasratých a decakov furt plno, no nejak mi to nevychádza …
@bonboniera pozri ona prišla moralizovať nie odpovedať na otázky. Tento anonym xyzksj si to tu pomýlil s kostolom. Poradiť ohľadom toho na čo sa autorka pýta nevie ako srat sa jej do života,to jej ide skvelo. Ďalšia ktorá má potrebu iným vravieť ako majú žiť 🤦🏼♀️
@mamaaja82 ukludni svoje hormony/krava je ta ,co ta rano obuva/ skus citat prispevok aj medzi riadkami...ona pouzila ochranu a nie teliesko ... a este '''kratko po porode '''joj ,trosku si vazte svoje telo zeny ... len kvoli chlapskym hormonom si dodrbem telo..amen
@alenamihal 🤦♀️
@anonym_063c54 koľko máš doma detí z domova? Myslím že 0 takže nič nič moc tie tvoje kecy
@anonym_autor Ahoj, presne takú istú situáciu som prežívala pred 11 rokmi. Bola som na Sliači, ale nemala som dobrú skúsenosť.
Dnes už dávno neplatí, že popri jednom aj 3 vychováš. Ak chcem, aby deti nesedeli doma na mobiloch alebo sa neflákali vonku, musia zmysluplne vyplniť čas. A za ten sa platia nemalé peniaze. Či už šport, umenie alebo hocičo iné. A nedajbože budú mať deti talent, tak potom sú to také výdavky, čo si niektoré neviete ani predstaviť. Nikdy sme s manželom rozhodnutie neoľutovali.
Držím ti palce a správy typu vynos dieťa a daj ho na adopciu ani nečitaj. Neviem, ktorá normálna žena by to dokázala….
@vorkola ty si to akože vieš predstaviť? 9 mesiacov nosíš dieťa pod srdcom, rozprávaš sa s ním a potom, keď ho porodiš, tak ho dáš len tak preč? Potom už nebudeš mať výčitky ?????

@anonym_65378e Hlasovať?🙈 Neviem ako inde, ale keď sa napr u nás v rodine oznámilo, že príde na svet bábätko, deti boli prvé čo prejavili nadšenie a radosť.A raz na to príde, že sa deti dozvedia, že mohli a mali mať súrodenca...
@morusha ty si napísala “čo na to vaše deti”. Nie o 10, 20, 30 rokov, ale dnes, keď autorka urobila rozhodnutie. Myslím, že 6 rocne dieťa jej do toho fakt nemá čo hovoriť (a 1-rocne tou jeho “klingončinou” asi tiež nie).
Rozumieme, ako to bolo s oznamovaním u vás, no u nich v rodine sa asi neoznamovalo, že rodicia splodili babatko, ale neplánujú ho mať…
A vobec nechápem, prečo by sa o tom raz mali deti dozvedieť. Ak to budú chciet s mužom zdieľať s rodinou, ved to je vec tych dvoch partnerov. Ja si napr myslím, že nikoho, kto bol na UPT osobne nepoznam, ale ktovie - zeny to nemajú vytetované na čele.
Ale aspoň sme sa aj v takejto tazkej téme vďaka tebe pobavili …