Ktorý gynekológ mi zavedie vnútromaternicové teliesko, keď nemám deti?

nicolbee
22. sep 2023

Ahojte baby,
chcela som sa spýtať, vedeli by ste mi prosím odporučiť v BB kraji nejakého gynekológa, ktorý nemá problém so zavedením vnútromaternicového telieska aj keď som ešte nerodila? Deti mať neplánujem, no zaviazať ma nezaviaže žiadny doktor ak deti nemám, tak aspoň takto by som to chcela riešiť.
Ďakujem

rebrambora
22. sep 2023

Mas pravo na sterilizaciu, ak si sa tak rozhodla.
Telesko takisto. Je to len ista forma antikoncepcie, kt sa da vybrat, rovnako ako lieky.

nicolbee
autor
22. sep 2023

@rebrambora ano ano, to viem, len je málo gynekológov, ktorý to reálne aj urobia. Všetci sa vyhovárajú, že sa to až po pôrode dáva, no zákonom to dané nie je, je to čisto o tom, že ten priestor vnútri je menší a komplikovanejšie sa to tam údajné vkladá, no podľa mňa ide hlavne o konzervatívnosť... preto sa snažím nájsť niekoho, kto to robí, lebo môj gynekológ nechce.

tanyan
22. sep 2023

Mne to urobil pred 25 rokmi MUDr. Grom, ale ten je už na dôchodku.
Druhé mi už po pôrode zavádzal MUDr. Králik na Sliači (Gynpor). Skús zavolať či ti to zavedie aj keď si ešte nerodila.
Ja mám nehormonálne, lebo som nechcela brať tabletky ani užívať hormóny.

kiki68
22. sep 2023

@nicolbee ved chod do Viedne, napr moj Dr Lass to zavedie bez problemov. Zaplatis mozno 180eur navyse, ale nikto sa nebude pytat ci chces a mas deti. Tu to nema taketo odporucania.

nicolbee
autor
22. sep 2023

@kiki68 koľko to stálo dokopy prosím ťa a vieš odporučiť niekoho? Po nemecky neviem🙈

portret7
22. sep 2023

Vnutromaternicove teliesko v tvare T sa uz bezne zavadza zenam, ktore nerodili, existuje viacero vyrobcov na trhu (v minulisti sa odporucal iba zenam po porode). Ak nevies jazyk, zbytocne pijdes do AT, pretoze teliesko moze byt vypudene alebo nastane problem a budes potrebovat navstevu lekara a vysvetlit situaciu.Pripadne si prezisti, ktory gynekolog v okoli zavadza nitinolove teliesko. Nemam vlastnu skusenost, ale zatial, co som si nastudovala, tak nitinolove telieska maju viac benefitov. Ja som sice rodila, ale sekciou, preto uvazujem prave o nitinol.teliesku.

kiki68
23. sep 2023

@nicolbee no mozem sa opytatmojho Gyn tam co to vyjde u neho ( ja to nemam, ale mojho muza expriatelka to mala) a teda deti nemala a mala iba 23 rokov vtedy. Cize s tym problem nie je. Moj Gyn to robi ambulantne, co viem. Ale tak vysetrenie je u neho cca 140-180 eur a plus to zavedenie a teliesko vy kde urcite k tomu nejaku sumu. On hovori aj anglicky