Očkovanie proti HPV v Banskej Bystrici
Ahojteee!!
Chcela by som ísť na očkovanie proti rakovine krčka maternice, ale mám 17 rokov a niekde som čítala, ze je možné očkovať aj od 15-17 rokov robia to u nás v Banskej Bystrici a ak máte niekto skúsenosť s týmto a máte VsZP, poraďte mi. Neviem či mám nárok na toto očkovanie aj keď mám 17 rokov a za dva mesiace idem mať 18 a bohužiaľ som na toto prišla až teraz. Ak ste niekto zdravotná sestra alebo podobne poraďte mi.
ĎAKUJEM
Môžeš sa dať očkovať hocikedy, ale poisťovňou je to plne hradené len od 12-14r.
Vszp ponúka ale benefit, že zaplatia 50% aj 15-17 ročným .
Najlepšie si zavolať do poisťovne, keďže si to úplne tesne lizla, že ako by to bolo v tvojom prípade, inak ta vakcina stojí okolo 100 eur 1 dávka
obrat sa na svojho pediatra vie podrobnosti. ja som davala ockovat 1 dcetu zadara v termine a druhu za hotovost v 18r. tam uz bolo viac vakcin nestacila 1davka.
Ved mal pediater ockovat toto, co zabudli? Hned by som volala pediatrovi, ze nech to doockuje, ak zabudli.
Jasne, že ťa zaockuju, ale musíš si to zaplatiť. Zadarmo už nárok nemas
@kiki68 a mozno aj lekar povedal, ale matke. A ak matka nesuhlasila, 12 rocne dieta o tom nerozhoduje, ze? A castokrat ani nepocuva co sa lekar rozprava s rodicom.
Takze tazko mozes 17 rocnej babe vycitat, preco sa svojho lekara ako 12 rocne dieta nepytalo na ockovanie. No preco asi? Lebo dieta take veci neriesi...
Trosku citania s porozumenim textu a situacie by neuskodilo.
@elanor no ved to mal ten rodic, ale tak mozno nema rodic mentalnu kapacitu. Jednoznacne blbe. Tak u nas to ponukaju, davaju k tomu brozury. Ked rodic odmietne, tak dieta do 18 nic nemoze. No bude platit zial ta dievcina, pytala by som pekne peniaze na to od toho neschopneho rodica
@kiki68
- možno nie je zrovna s týmto očkovanim stotžnený mudr
- nie je to povinné očkovanie , nemusí nič hovoriť, ked máme čas na socialne siete, fb a podobne tak máme čas si pozrieť aj čo ma na webe alebo prečitat info email od poistovne a zistit si informácie
- okolo tohto očkavnia je dostatočná reklama , prehliadnut je dosť tažké
pozri zaočkovat sa môžeš kedykolvek
zaplatíš, platíš za iné veci, zaplatíš aj za vakcinu ..
aký je na to názor rodičov ?

Každý sa môže dať zaočkovať.Bez ohľadu na vek.Len si to celé budeš hradiť sama.