icon

Očkovanie proti HPV v Banskej Bystrici

bambi3310
15. feb 2025

Ahojteee!!

Chcela by som ísť na očkovanie proti rakovine krčka maternice, ale mám 17 rokov a niekde som čítala, ze je možné očkovať aj od 15-17 rokov robia to u nás v Banskej Bystrici a ak máte niekto skúsenosť s týmto a máte VsZP, poraďte mi. Neviem či mám nárok na toto očkovanie aj keď mám 17 rokov a za dva mesiace idem mať 18 a bohužiaľ som na toto prišla až teraz. Ak ste niekto zdravotná sestra alebo podobne poraďte mi.

ĎAKUJEM

Strana
z2
doriiis
15. feb 2025

Každý sa môže dať zaočkovať.Bez ohľadu na vek.Len si to celé budeš hradiť sama.

glade22
15. feb 2025

Môžeš sa dať očkovať hocikedy, ale poisťovňou je to plne hradené len od 12-14r.
Vszp ponúka ale benefit, že zaplatia 50% aj 15-17 ročným .
Najlepšie si zavolať do poisťovne, keďže si to úplne tesne lizla, že ako by to bolo v tvojom prípade, inak ta vakcina stojí okolo 100 eur 1 dávka

kacena4
15. feb 2025

obrat sa na svojho pediatra vie podrobnosti. ja som davala ockovat 1 dcetu zadara v termine a druhu za hotovost v 18r. tam uz bolo viac vakcin nestacila 1davka.

kiki68
15. feb 2025

Ved mal pediater ockovat toto, co zabudli? Hned by som volala pediatrovi, ze nech to doockuje, ak zabudli.

doriiis
15. feb 2025

@kiki68 ....to nie je povinné očkovanie.Ty sa musia ozvať,keď chces ,aby ťa zaockoval

kiki68
15. feb 2025

@doriiis ale je predpokladam odporucanev danom veku ( ked je aj hradene) a pediater by mal informovat o tejto moznosti. Velmi divne, ale na Slovensku asi mate minimum zaujmu zo strany lekara v tomto smere.

luliu
15. feb 2025

Jasne, že ťa zaockuju, ale musíš si to zaplatiť. Zadarmo už nárok nemas

doriiis
15. feb 2025

@kiki68 ...tak myslím,že osveta v tomto smere je veľká a dostupná úplne všade.Keby mal pediater obvolavat každého pacienta medzi 9-13 rokom každý rok,či sa nezaockuje,tak nerobí nič iné.
To je nonsens.Nato sú rodičia,aby čítali,študovali,rozprávali sa a hodnotili

elanor
15. feb 2025

@kiki68 a mozno aj lekar povedal, ale matke. A ak matka nesuhlasila, 12 rocne dieta o tom nerozhoduje, ze? A castokrat ani nepocuva co sa lekar rozprava s rodicom.
Takze tazko mozes 17 rocnej babe vycitat, preco sa svojho lekara ako 12 rocne dieta nepytalo na ockovanie. No preco asi? Lebo dieta take veci neriesi...
Trosku citania s porozumenim textu a situacie by neuskodilo.

kiki68
15. feb 2025

@elanor no ved to mal ten rodic, ale tak mozno nema rodic mentalnu kapacitu. Jednoznacne blbe. Tak u nas to ponukaju, davaju k tomu brozury. Ked rodic odmietne, tak dieta do 18 nic nemoze. No bude platit zial ta dievcina, pytala by som pekne peniaze na to od toho neschopneho rodica

doriiis
15. feb 2025

@kiki68 ....Tu na Slovensku je žiaľ stále veľká časť rodicov antivax.Ockovanie je zadarmo ale oni svoje deti nezaockuju,lebo medveď,lebo antivax,lebo nejaký trápny dokument.

kiki68
15. feb 2025

@doriiis chudata deti, otrasne. Potom deti budu v dospelosti vsetko musiet ockovat

elanor
15. feb 2025

@kiki68 v kazdom pripade autorka nemoze zato, ze nieje zaockova skor.
Ako dieta to jednoducho ovplvyniz nevedela ani nemohla.
Tazko hodnotit kto je na "vine".

ahhola
15. feb 2025
belllinka
15. feb 2025

@kiki68 a mozno ju matka nedala zaockovat preto lebo tu mentalnu kapacitu praveze ma A ked sa mlada rozhodla teraz sama, tak sa da zockovat teraz, nic jej neujde.

conta22
15. feb 2025

@ahhola nerozširujte tu hoaxy toto milujem choďte sa vzdelávať radšej a naučiť sa rozširovať fakty a vedecké dáta!

sara07
15. feb 2025

@kiki68
- možno nie je zrovna s týmto očkovanim stotžnený mudr
- nie je to povinné očkovanie , nemusí nič hovoriť, ked máme čas na socialne siete, fb a podobne tak máme čas si pozrieť aj čo ma na webe alebo prečitat info email od poistovne a zistit si informácie
- okolo tohto očkavnia je dostatočná reklama , prehliadnut je dosť tažké

sara07
15. feb 2025

@elanor ako 15 ročná mala priestor si zistit / prečitat , informacii je dost len to treba aj občas obmedzi tik tok a podobné a pozriet si aj informacie pre seba ale ano k tomu táto mladež nie je vedena, všetko mi zistite všetko mi povedzte,

sara07
15. feb 2025

pozri zaočkovat sa môžeš kedykolvek
zaplatíš, platíš za iné veci, zaplatíš aj za vakcinu ..
aký je na to názor rodičov ?

bambi3310
autor
15. feb 2025

@sara07 noo že ano ale vravela som im to už minulý rok a oni stále že ano ano a nič tak sa musím toho chopiť sama

doriiis
15. feb 2025

@sara07 ...o dva mesiace má 18.Ak počká,nemusí nikomu nič oznamovať a pýtať sa na ich nazor

elanor
15. feb 2025

@sara07 ako 15 rocna sa sama ockovat neda, ani si to nezaplati. Do 18 rokov, cokolvek lekar urobi, potrebuje suhlas rodica. Dokonca aj teraz, potrebuje suhlas rodica.
A ocividne si autorka nieco zistovala uz v tom veku, 15-16. Takzeeeee.... Zbytocne na nu nepriamo utocis...

sara07
15. feb 2025

@elanor za mna umelo vytvorená téma
rozmyšlaj , teraz si to nezaplatí ale za dva mesiace áno ? načo rieši niečo čo je vyriešené
len som chcela vediet ako sa zamotá

ahhola
15. feb 2025

@conta22 ake hoaxy? Ti ludia od dokumentu si dali tu pracu natocit dokument o paralizovanych zaockovanych teenegerkach,to myslis, ze sa da nejako zmanipulovat??? Pouc ma, prossim🙏

sara07
16. feb 2025

@ahhola každý tyžden je tu téma o očkovaní hp , celé toto také vymyslené aby to ludia riešili a dávali .. toto je dost ale už cez čiaru , hnusaci rodičia nedali

janka.l
Autor odpoveď zmazal
janka.l
16. feb 2025

@kiki68 má vysoký vek, nebola by to stihla zadarmo vrámci očkovania. Mám o rok mladšiu a všetko som jej musela platiť. Poisťovňa preplatila len časť. Stihla som ale 2 dávky. Po 15 roku treba 3.

janka.l
16. feb 2025

@ahhola moja gynekologička povedala, že lekári zo Švédska sa sem chodia učiť, čo je to rakovina krčka maternice. Oni to už nepoznajú vďaka očkovaniu.

bambi3310
autor
17. feb 2025

@janka.l a koľko ste platili ak sa môžem opýtať ?

janka.l
17. feb 2025

@bambi3310 123 Eur stala vakcína Gardasil,15 Eur preplatila poisťovňa Dôvera.

Strana
z2