Je 6 dní veľa na dovolenku v Banskej Štiavnici?
Ahojte, uvažujeme nad letnou dovolenkou v Banskej Štiavnici a okoli. Nepoznáme to tam. Ideme s deťmi vek 7 - 14 rokov. Dokážeme tam vyskladať program na 6 dní? Máme radi (aj) technické muzeá, aj prirodu, hrady, jaskyne, bane, samozrejme aj prechádzku mestom.
Alebo budú stačiť 4 dni?
Poraďte, prosím.
Ďakujem krasne.
@simca06022011 dakujem. Ano, tlacenica je v lete vsade. Snad kvoli tomu mame sediet doma? Cez skolsky rok, ked je menej turistov, je nam tazsie cestovat, mame skolopovinne deti.
Popravde este som nezazila, zeby niekto tak neodporucal svoje mesto (alebo blizke mesto) ako Ty tuna. Chceme si pozriet a aj detom ukazat historické mesto Banská Štiavnica a technické pamiatky jeho okolia, ktoré su zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO a Ty sa tu vyjadrujes ako keby sme si chceli pozriet "3 kopky kamenov" za dedinou pri starom smetisku. Ze "nic tam nie je" ...
@zltalienka krásna odpoveď, takto odradiť niekoho, kto možno hľadá niečo nové. Pre ňu je to už okukané a nevie si nájsť už nič, čo by zaujalo, ale nového turistu tu záujme veľa vecí. Ja som rozobrala múzeá, keďže som si v nich odkrútila skoro 19 rokov. Taktiež tajchu a okolie, keďže som rodáčka a aj tu stále bývam. Reštaurácie hodnotím iba podľa toho denného menu, je možné a určite to tak je že cena jedla okrem menu je drahšia, ale kde v dnešnej dobe nie je?
Ak ku nám predsa len prídu na dovolenku, prajem im krásne počasie a príjemný pobyt.
@zltalienka Nenechaj sa znechutiť. Je pravda, že každý má iné skúsenosti a spomienky .Vytvoríš si so svojou rodinou vlastné. Keď je človek pozitívne naladený a vyjde trochu počasie, zažije krásnu dovolenku aj vo väčšej diere ako krásna Banská Štiavnica. Verím,že si to tu užijete. ❤️ Nie som rodák odtiaĺto, bývam tu len pár rokov, ale vždy je kam vybehnúť na peknú turistiku a to oceňujem.
@andrejka2424 "Keď je človek pozitívne naladený a vyjde trochu počasie, zažije krásnu dovolenku aj vo väčšej diere ako krásna Banská Štiavnica." Súhlasím s tým, že človek zažije krásnu dovolenku kdekoľvek okrem Banskej Štiavnice. Tam by som na dovolenku nešla, ani keby mi za to zaplatili. V tom meste je neskutočne temná, ťaživá energia, muselo sa tam v minulosti stať veľa zlých udalostí. Som človek senzitívny na takéto veci. Vždy ma tam rozbolí hlava a prepadne pocit úzkosti. To mesto mi nepríde pekné ani náhodou. Na žiadnom inom mieste kde som v živote bola sa necítim tak zle. Vidina dovolenky v tom meste je pre mňa ako nočná mora.
@andrejka2424 "Keď je človek pozitívne naladený a vyjde trochu počasie, zažije krásnu dovolenku aj vo väčšej diere ako krásna Banská Štiavnica." Súhlasím s tým, že človek zažije krásnu dovolenku kdekoľvek okrem Banskej Štiavnice. Tam by som na dovolenku nešla, ani keby mi za to zaplatili. V tom meste je neskutočne temná, ťaživá energia, muselo sa tam v minulosti stať veľa zlých udalostí. Som človek senzitívny na takéto veci. Vždy ma tam rozbolí hlava a prepadne pocit úzkosti. To mesto mi nepríde pekné ani náhodou. Na žiadnom inom mieste kde som v živote bola sa necítim tak zle. Vidina dovolenky v tom meste je pre mňa ako nočná mora.
@anonym_83d7a3 Sťahovala som sa asi 12x vo svojom živote. Nikde sa mi tak nepáčilo ako to v tomto meste. Je dobré, keď si každý sám vytvorí svoj názor a spomienky. To, čo popisuješ nespochybňujem. Niečo podobné cítim napr..v Bojnickom zámku, Betliari, či v tom Sv. Antone, ale viem,že tam pôjdeme opäť, lebo sa mi tam páči, aj keď dobrovoĺne by som tam noc nestrávila. Z dvoch miest som sa musela odsťahovať kvôli zlým zážitkom namä v noci, bala som sa už každý večer vôbec zaspať...Ale cìtim tú úzkosť v konkrétnych budovách, nie širokom okolí.
@anonym_83d7a3 Raz to bolo vo Vrchlabí na severe CZ potom , ako sa môj vtedajší priateĺ bol prejsť na cintoríne, kde boli rozpadnuté veĺké hrobky po nemcoch, ktorí tam pred vojnou žili a zdalo sa mu zábavné si detailne fotit otvorené rakvy . Bývali sme v poschodovom dome a odvtedy ,čo to urobil som zo spodu v noci počula akoby klepanie kladiva. Nemohla som tam už vydržať a druhý krát som sa odsťahovala z jednej obce pri Žiline. Neviem čo to bolo, ale už som sa nechcela v noci zobudiť s niečìmi rukami na krku.Pomohlo odísť, odvtedy sa mi to nestalo.
@anonym_83d7a3 Raz to bolo vo Vrchlabí na severe CZ potom , ako sa môj vtedajší priateĺ bol prejsť na cintoríne, kde boli rozpadnuté veĺké hrobky po nemcoch, ktorí tam pred vojnou žili a zdalo sa mu zábavné si detailne fotit otvorené rakvy . Bývali sme v poschodovom dome a odvtedy ,čo to urobil som zo spodu v noci počula akoby klepanie kladiva. Nemohla som tam už vydržať a druhý krát som sa odsťahovala z jednej obce pri Žiline. Neviem čo to bolo, ale už som sa nechcela v noci zobudiť s niečìmi rukami na krku.Pomohlo odísť, odvtedy sa mi to nestalo.
@andrejka2424 v Štiavici ma priamo nič "nemátalo", aj keď aj takéto zážitky mám, no nie odtiaľ. Ale presne z týchto dôvodov by som nešla napr. do Osvienčimu a nepustila tam ani svoje dieťa. Bývala mi tam sestra ( v Štiavnici) a tá takéto zážitky odtiaľ mala a aj jej svokrovci. Ja tam cítim celkovo ťaživú atmosféru. Uvažovala som, či to nie je aj kvôli tomu geologickému podložiu, že sú tam nejaké iné energie. V každom prípade, inštinkt mi vždy vraví, choď odtiaľ preč, niečo tam nie je v poriadku. Neraz som uvažovala, či to iní ľudia necítia, že to mesto toľko ospevujú. Pre mňa je na max. párhodinovú návštevu a rýchlo odtiaľ preč.
V stiavnici sme boli na 3dni v maji pred par rokmi a uplne stacilo, pobehali sme zamky,muzea, kalvariu, anton a ok, ciarka spravena, 2x sa tam isto nechystam , som z ke ale stiavnica je podla mna jedno predrazene a precenovane mestecko. Ist sa prejst OK ked si v okoli ale inak ma teda neocarilo, a personal v sluzbach bol teda tiez nieco cim sa neda chvalit. Celkovy moj dojem bol( aj spoluvyletnikov) ze sme len plnu penazenku mali poslat a ani tam neist
@andrejka2424 v Štiavici ma priamo nič "nemátalo", aj keď aj takéto zážitky mám, no nie odtiaľ. Ale presne z týchto dôvodov by som nešla napr. do Osvienčimu a nepustila tam ani svoje dieťa. Bývala mi tam sestra ( v Štiavnici) a tá takéto zážitky odtiaľ mala a aj jej svokrovci. Ja tam cítim celkovo ťaživú atmosféru. Uvažovala som, či to nie je aj kvôli tomu geologickému podložiu, že sú tam nejaké iné energie. V každom prípade, inštinkt mi vždy vraví, choď odtiaľ preč, niečo tam nie je v poriadku. Neraz som uvažovala, či to iní ľudia necítia, že to mesto toľko ospevujú. Pre mňa je na max. párhodinovú návštevu a rýchlo odtiaľ preč.
@anonym_83d7a3 Vidíš, ľudia sme rôzni. My tu bývame od r.2015 , kúpili sme si tu byt. Keď tu príde sestra s mužom, tak sa vždy radi motkajú mestom. Na kalváriu to máme pol hodinku prechádzku ,ona je úplne fascinovaná tými his. budovami, má rada atmosféru mesta a páčia sa im tajchy a prechádzky v prírode. Kamoška tiež príde , najviac ju kaštieľ uchvátil ,ale jej muž patrí k tým, čo nevedia , že čo tu ostatní vidia. Verím, že na každého to tu inak pôsobí. 🙂
V stiavnici sme boli na 3dni v maji pred par rokmi a uplne stacilo, pobehali sme zamky,muzea, kalvariu, anton a ok, ciarka spravena, 2x sa tam isto nechystam , som z ke ale stiavnica je podla mna jedno predrazene a precenovane mestecko. Ist sa prejst OK ked si v okoli ale inak ma teda neocarilo, a personal v sluzbach bol teda tiez nieco cim sa neda chvalit. Celkovy moj dojem bol( aj spoluvyletnikov) ze sme len plnu penazenku mali poslat a ani tam neist
@eeffka Ja som raz v živote bola v KE, asi naposledy tiež. Natrafili sme na aroganciu u ubytovateľa v centre mesta to bolo- taká piváreň a personál- okrem veľmi milého brigádnika na mňa pôsobili, ako holohlaví mafiáni z Ruska. Otrasné jednanie , keď som zaklopala , najprv asi 5 vulgarizmov a potom vošla gorila s umelým akože úsmevom, ktorý si už mohol niekam strčiť. Prvý krát v živote som riešila niečo také, ako vrátenie sumy za ubytovanie. Majiteľ nakoniec vrátil celú sumu. Nezaujalo ma tam okrem zoo nič. Čo sa týka dražoby v BS, nevidím rozdiel. Asi preto, že fungujem len na tých obedových menučkách a keď niekam ideme mimo na výlet , tak tiež väčšinou odchádzame vytrieskaní z peňazí.
Stiavnicu bud nenavidis alebo milujes..My sme to druhe.po 10.raze sme to prestali pocitat...pre nas top je tajch Bakomi, co sa kupania tyka...za navstevu stoja vsetky. Inak odporucam aj https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g... , zabava aj na pol dna....bana v Hodrusi je dost draha a plati sa len v hotovosti. dedicna stolna v meste na prvykrat mozno postaci...a este Cesta v case...pre mna je navsteva Ruin baru napr. samotnym zazikom. V lete su tam od stvrta do osboty vzdy koncerty, stol si treba rezervovat. prechadzka okolo Pocuvadla, vystup na Sitno...na Richnave sa daju pozicat vodne bicykle, clnky, paddelbordy...je toho fakt vela
a este mi napada..Klopacka a vankusova vojna tam a hranie Zetore, nezlob se...v dekach na terase, k tomu donaska pizze a exoticky caj...divadlo na vodnej hladine Klingeru a v Hodrusi okrem bane je aj krasna zrestaurovana zvonica, kde vam mlady chalan zanieteny vela porozprava...prispevok dobrovolny a v Hodrusi aj rodny dom symbilistickeho basnika
a samozber cucoriedok na Kopaniciach😎

Priamo z centra mesta sa dá napešo vybehnúť na tajch Veľká vodárenská, alebo na Klinger. Je to stále do kopca, ale s tým určite počítate.🙂 My tam chodíme aj mimo letnej sezony, proste sa prejsť . Na langoš a chytať bronz chodím najradšej k tajchu na Banský Studenec- Kolpachy .Najľahšia a pre mňa najkrajšia prechádzka je od Červenej studne na Rosniarky./Paradajs/ Je odtiaľ nádherný výhľad. Ten kto chce, si tu nájde to svoje . Mňa napr. najmenej zaujal Starý a Nový zámok, zato opakovane sa vraciame do kaštieľa v Sv. Antone.