icon

Dobrá psychologička pre matku, ktorej 18-ročná dcéra ušla z domu

teodozia
19. mar 2023

Dcéra 18-ročná ušla z domu za frajerom, ktorý jej vymýva rozum, je taká zamilovaná do neho, že nepozná otca-matku, nikoho....všetko čo on povie je sväté! Veľmi sa o ňu bojím, neviem to zvládnuť, sústavne plačem, som po onko liečbe, preto hľadám psychologičku, aby mi poradila, hlavne má nasmerovala, čo robiť. Dcéra určite nechá školu, to niet rady...vôbec nevieme kde je...na SMS-ku odpovedá ok, áno a pod.-takže vieme , že žije!!!!

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
sunflower109
19. mar 2023

Poznate toho jej frajera? Ja by som to riesila cez policiu lebo to nie je normalne ked ju tak ovplyvnuje aby v tom neboli nejake navykove latky alrbo nieco take. Velmi Vam drzim palce skuste psychologicku pri Astre manzel tam chodil velmi prijemna pani psychologicka Solarova sa vola.

a_adamcova
19. mar 2023

Verím, že ste sa skúšali a nou rozprávať. Ale ja by som na vašom mieste skúsila este raz. Najlepšie na nejakej neutrálnej pôde, aj s ňou aj s jej frajerom.
Bez kriku, bez zbytočných emócií. Výpočuť si ich, čo chcú, čo si predstavujú.
Toto je veľmi málo informácií. Prečo ušla? Zakazovali ste jej ho?
Lebo v tom prípade chápem, že ušla, ale neschvaľujem.
Ono zákazmi nič nevyriešite, práve naopak. Koľko má ten chalan rokov? Pracuje? Študuje? Chcú spolu bývať? Preto ušla? Ja by som sa snažila nájsť nejaký kompromis. Nech si dokončí školu, na oplátku za niečo čo majú v pláne, čo chcú.

teodozia
autor
19. mar 2023

@a_adamcova on 20 r, prerušil školu v druhom ročníku lebo bol na odvyk od drog, potom sa zaplietol do bitky mal súd, nepracuje nikde, ani nemá záujem a citovo ju vydiera, plače ked niečo zle...kde bývať, on nemá ani cent...vymýva jej mozog a najnovšie som sa dozvedela, že chcú zmajstrovať decko, aby ich nikto už nerozdelil...ved to nie na psychologa, ale na psychiatra....

sunflower109
19. mar 2023

@teodozia no predpokladala som ze tam nejaka navykova latka ako ste aj potvrdili. Jasne aj taki ludia sa mozu zmenit ale v tomto pripade pochybujem kedze ju vydiera placom a nie je ochotny ani pracovat. Nema motivaciu a zrejme skor ci neskor sa vrati k tomu comu holdoval.Tu zrejme len tazky pad pomoze co by bola strasna skoda lebo ruzove okuliare su v 18tke. No na vasom mieste t9 tak nenecham a so sebou zavolam aj policiu ked uz vas nechce pocuvat. Nech jej oni povedia aky je to "kvietok" a urcite ma take mlade dievca na viac ako sa nechat citovo vydierat chalanom co to ma pomylene a viac problemov so sebou. Vidno podla toho co pisete ze ani ona ani on nie su citovo zreli lebo ani dieta nie je zarukou nerozlucnosti a v ich pripade si myslim ze by to bolo len dalsou skuskou vztahu co by dopadla tragicky. Prosim nenechavajte to tak lebo ju stiahne tam kde on chce a znici jej zivot aj vam. Drzim vam palce a snad to dobre dopadne🙏🏻

fiafia
20. mar 2023

@teodozia bože môj, hrozne čo musia rodičia zažívať, taka bezmocnosť, zlosť, vidím,že sa mi dieťa rúti do záhuby a nemôžem nič 😐 tiež mám dcéru a desím sa niečoho takéhoto. Zákazy tu nepomôžu, ísť cestou vysvetľovania nasledkou, trvať na antikoncepcii. To,že sú mladí snáď neznamená,že nechápu čo treba na starostlivosť o dieťa 🤦🏼 teda dúfam,že to boli len plane vyhrážky... Snáď každý z nás spravil v mladosti zle rozhodnutie s malými, veľkými následkami kde sa musel človek poučiť sám a pochopiť,že mu všetci chceli dobre. Ostáva tu len dúfať,že kým sa dcéra spamätá tak nebude napáchané veľa škody 😒

janage
20. mar 2023

Taky čas začínam chápať tých stredovekých rodičov, čo zamkli zaľúbené poblaznené dcéry do izby a von len s dozorom. Ja by som sa strašne bála, že v tých drogách skončí aj dcéra. Plus dievčatá takýto partneri, aby bolo na drogy často nútia do prostitúcie.
Najlepšie by bolo keby ho za drogy zabásli a dcére by sa hádam rozsvietilo.
Skúste ešte rozhovor, že partner sa vám absolútne nepáči, ale rešpektujeme jej voľbu. Len nech berie antiku kým sa bližšie spoznajú a keby čokoľvek, dvere má doma otvorené.
Lebo týrané ženy často hovoria, že najhoršie bolo si priznať, že tá mama im to hovorila a mala pravdu a tá hanba potom. A tak hrali formu, ako je všetko v poriadku.

janage
20. mar 2023

On nepracuje, ona zatiaľ chodí do školy. Z čoho žijú? A kde. Vychádza mi len niečo nelegálne. Veľmi mi je to ľúto. Pre rodičov to musí byť hrôza.

kvetinka75
20. mar 2023

@teodozia skúsila by som sa poinformova na polícii. Z niečoho žiť musia a nebude to asi veľmi legálne. Možno mu niečo dokážu a pôjde sedieť a dcéra zostane ,,sama,, Zaľúbený človek je slepý, blbý, zbytočne budete vysvetľovať, tam len niečo rázne pomôže.

a_adamcova
20. mar 2023

@teodozia Och bože, toto sa aj zle číta :O

lily246
20. mar 2023

@teodozia ty si mala nedávno o svojej dcére aj dosť dlhú diskusiu tu na MK, to sa situácia až takto zhoršila? 😔 Ona už pre neho úplne stratila rozum?

alzbeta01
31. máj 2023

@teodozia moja sestra takto utiekla ked mala 18 rokov tiež zaľúbená neskoncila ani školu....riesili sme to aj s políciu ale mala uz 18 tak nemohli nič a tiež jej spravil dieťa aby ich nikto nerozdelil🙈 ak sme nieco na neho povedali zacala nám nadávať a vyhrážať sa ze radšej skočí pod vlak ako by bola bez neho....po 8 rokoch sa vratila s troma deťmi vsetci maju nasledky psychicke a ona aj fyzické pretože ju strašne bil.... momentálne sedi vo väzbe pretože vzala na seba jeho trestny čin lebo jej zacal plakať ze sa ide zabiť a bludy..... dcéra ak ma kus rozumu nech uteká čo najďalej nech si nezničí život aj keď to je veľmi ťažké