Odporúčania na dobrého zubára pre ročné dieťa
Dobrý deň,
Vie mi niekto poradiť dobrého zubára/zubárku pre ročne dieťa?
Ďakujem za každú radu.
Tvj zubar ho nezoberie? V tom veku je to len zoznamenie s prostredim, tam netreba nic riesit, len aby sa so zubarom spoznalo a v tom najlepsom pripade si nechalo spocitat zuby
Niektore deti sa rodia aj so zubom a v 1.roku maju uz viacere zubky resp.bohuzial nie kazde deti maju to stastie byt zdravé. Tento týždeň sme mali v ambulancii ročného chlapčeka, pekne mu bolo doma vysvetlené čo sa bude robiť, aj v ambulancii sa postupne zoznamil z coho ide vzduch, kde strieka voda a pekne otvoril ústa. Vyplazil jazyk. Je to skvele aby vedel spolupracovat ak bude staršie.
@viestta presne ako pises je to viacmenej zoznamenie s prostredím🙂
@oli18 uz ked sa prereze a vyjde prvy zub ma dieta mat uz navstevu zubara
Zubar neriesi len zuby u dietata
@taktotedanie sikovni su ti zubari, vcas podchytia pacienta 😄. Asi mi nieco uslo, ked som o tom doteraz nepocula a to mam vedla seba 4 vnucata😃. Moje deti totiz nie su zbytocne iniciativne
@oli18 skoda, ze sa na to pozerate takto
Zbytocne iniciativny? Niekomu na zdravi zalezi niekomu menej niekomu vobec
Ďakujem krásne za odpovede. Práve môjho zubára som veľmi nechcela a manželov zubár tak malé deti neberie. Nieje to iniciatívou je to pre mňa spravny prístup a nemusí sa niekomu páčiť.
@oli18 od cias kedy boli tvoje deti detmi sa pristup k starostlivosti o detske zuby zasadne zmenil. Dnes sa osetruje aj mliecny chrup: A cim mensie dieta sa so zubarom zoznami, tym mensia sanca na to, ze bude mat z neho strach. Dobry zubar vezme do starostlivosti aj malicke dieta, starostlivy rodic vie, ze o zuba sa treba starat a vie, ze raz sa nyvsteve zubara nevyhne ani to dieta a vie, ze by to nemal byt pre dieta stres. Ked je prva navsteva s bolavym zubom, uz je celkom neskoro
@viestta
@taktotedanie dakujem za prednasku. 😆. Nekomentujem.
Taky paradox mi neda nespomenut. Od roka k zubarovi ano, aby si dieta zvyklo. Od 8 mesiacov na nocnik nie, aby si dieta zvyklo, lebo je to chore. Pre kazdeho je nieco ine chore 🙉. Pekny den 😆
@viestta lebo uz nevie ci povedat
Chvalabohu za vsetkych uvedomelych rodicov co sa o svoje deti zaujimaju a staraju
Ze sa niekto pred 40 rokmi staral “inak” este neznamena ze to bolo spravne vid plne cakarne na zubnom, neurologii atd, 40 rocni invalidi s umelym chrupom
Skús na druzbe Dallas, ale tam sú aj dosť vysoké ceny, pre deti vraj super.
@nikolakac148 ahoj , ja ti odporúčam z vlastnej skúsenosti zubárku Dzubakovú, ktorá pracuje v ambulancii pána Gurského ( nad Družbou). My sme žiaľ neriešili zubára v roku, až neskôr , keď už tam bol kaz a bolesti. S prístupom pani doktorky sme ale nad mieru spokojní. Naozaj to s deťmi vie, proste vedela ako na malého, všetko mu ukázala, povedala na čo to je. Na prvý krát si síce kaz urobiť nenechal, ale doktorka na neho netlačila, proste nestresovala ho. Dala nám ďalší termín. Prišli sme cca o týždeň, malý si nechal pokojne vyvrtat zub a opraviť ho. Lebo nebol vystresovaný z prvej návštevy. Hovorila mu priebežne čo ide robiť, na čo aký nástroj slúži atd. Po tom ako mu dokončila zub si mohol vybrať aj malý darček (napr zubnú pastu, medajlu, postavičku dinosaura atd…)
Vidím, že niekto ti radil aj Dallas- volali sme aj tam a vraveli nám, že keď dieťa príde a neotvorí ústa , tak zaúčtuju napriek tomu 40€ za “nespolupracujuceho pacienta”. Neviem, ci sa potom aj snažia, aby dieťa tie ústa otvorilo, keď si účtujú taký poplatok. Okrem toho nemajú zmluvu s dôverou ani unionom, čiže platíš plne sumy za všetko bez úhrady časti úkonu poisťovňou. Majú zmluvu len so vseobecnou.

Co potrebujes riesit, ak rocne dieta nema este vsetky zuby?