icon

Recenzie na pôrodnicu v Bardejove

marisella2905
28. sep 2023

Aké sú vaše aktuálne dojmy z pôrodu v BJ? Aké bolo správanie sestričiek, či lekárov k Vám? Čo bolo fajn a z čoho ste neboli "nadšené"?

taktotedanie
5. okt 2023

Z novorodeneckeho som bola uprimne sklamana az na dve sestricky,podpora dojcenia veeelmi slabucka neonatologia- riesila som vsetko len s dr litavcom , dr gburova nemala “svoje dni” kym som tam bola ja tazko aa komunikovalo
Gynekologia fajn, vzdy sa najde nejaka sestricka co nema svoj den, lekarov hodnotim celkom kladne..
Za mna jednoznacne nadstandard s 1 postelou ale to je o stasti

kacenka205
11. okt 2023

@marisella2905 ja som spokojná so všetkým. Prvý pôrod nadštandardna izba jednotka, druhý pôrod nadštandardna izba dvojka. Pôrodník dr Bartko. Izbový dr Hrivňak, dr Madzin.

hygienka
15. okt 2023

Ja som bola spokojná. Novorodenecké slabota, až na pár sestier. Strava pre alergikov otras, ale tak to odd za to nemôže. Teraz som bola s mladším na detskom, neviem čím to bolo, ale strava ešte otrasnejsia ako v júli na gynde. Takže základ doniesť si dostatok zásob jedla.

taktotedanie
15. okt 2023

@hygienka ja som sa praveze celkom dobre najedla 😂

zetve
30. nov 2023

@marisella2905 za mna to bola katastrofa , bola som po cisarskom reze , po ranajky obed veceru si musis ist lebo ked som nebola lebo som prikladala malu napriklad tak nikdo mi nedoniesol cize som bola bez jedla ... nechcelo sa mi rozbehnut mlieko a oni stale len ze prikladat musim a rada nad zlato bola ze mam si skusit prilozit odsavacku ze to bude stimulovat prsia ako kebybdieta sa prisavalo , samozrejme ze ako mi odsavacka tahala na prazdno spuchli a popukali mi bradavky takze som nemohla ani prikladat dieta a oni stape aj tak ze mam si dat mam to robit cez bolest ... 2. Dni nedali dietatu prikrm lebo vraj ma este zasoby z brucha , po 48nhodinach som povedala ze uz presli dva dni stale som ich prosila nech jej uz daju najest kedze ja som nemohla , personal protivny , po odteceni plodovej vody som twm prisla nieco pred tretou ranon, cely den kontrakcie a vecer o 9 sa mi narodila cisarskym rezom , plakala som od bolesti a sestricka len ze co placem naco som si robila decko ze som vedela do coho idem ze to bude boliet .. wau to mi bola podpora ... zq mna tato porodnica nikdy viac a to som tam este musela byt dlhsie lebo mala zltacku moja ked som konecne mohla odistvto boli pre mna vianoce .. doma som bola v klude konecne prsia sa mi zhojili a rozbehlo sa mi aj mlieko zacala som plne kojit , tam to bol len stres a nechut

marisella2905
autor
30. nov 2023

@zetve ja som tiež nakoniec skončila akútnym cisárskym. Najprv som sa až dokonca potrápila prirodzene. Mala som vyvolávaný pôrod. Večer zaviedli tabletu zospodu a asi do hodiny-dvoch už začali bolesti. Ale zároven som aj začala krvácať....S tým dojčením bol problém i u mňa. Mlieko sa mi nerozbehlo, malá sa nevedela prisať. Neviem či nie po 4 dňoch som to vzdala. Skúšali sme klobúčik, potom ručnú odsávačku, potom moju i spolubývajúcej odsávačku, i ich nemocničnú elektrickú. Výsledok žiaden. Ani kvapka. Tak som už nechcela seba ani malú viac trápiť, tak vravím, že nech je radšej na umelom ako toto...Nech sme ona i ja pokojné. Dala som si zastaviť laktáciu. U mňa kladne hodnotím, že nemali problém s dokrmovaním ani zastavením laktácie. Žiadne blbé komenty ani nič. Brali to úplne v pohode a normálne....Už keď som mala dcéru na izbe v kuse som s ňou behala po fľašu s mliekom. Je to hladoška v kuse by iba pila. Si neviem predstaviť, že by som ju nechala niekoľko dní bez mlieka. Síce sa mi na niekoľko dní naliali veľmi bolestivo prsia - bol to des, musela som si ich sťahovať par dní obväzom, brala som aj lieky na zastavenie laktácie, bolesť a opuch prešli po pár dňoch. Ale malá krásne priberá. I z nemocnice sme odchádzali neschudnutí. Jedlo fakt nič moc. Po sekcii, prvý deň nič, druhý deň iba polievky, tretí a ostatné už ani nepamätám. ..A po pár dňoch tam, mi ani nechutilo jesť, ale to bolo spôsobené mojou psychickou nepohodou. Už mi chýbal domov. Inak by som vždy všetko zjedla, lebo nie som vyberavá...Ale pár dní bez spánku urobí svoje. Je to ťažké po operácii v bolestiach, keď sa človek nevie dvihnút z lôžka a zliesť z neho, postarať o novorodenca. Ľutujem však, že sa mi nepodarilo získať jednoposteľovú izbu - fakt je to iba o šťastí, či je vtedy voľná. Vždy som chcela samotku...Ja som mala šťastie na sestričky, nevnímala som žiadnu negatívne. Iba pri pôrode, keď to nešlo, mi jedna tam tlačila na brucho, to som ju asi aj od seba odstčila. Samotný pôrod bolí a to tlačenie na brucho bez upozornenia 🤨. Mala som dr. Madzina. Super lekár, človek, príjemný, človek má z neho dobrý pocit. Keď videl, že to nedávam, urobil cisársky. Skúšal všetko, žeby to šlo prirodzene, ale nedokázala som malú vytlačiť...Aj som krvácala ako som už hore spomínala. Keď som šla na operačku, na zem zo mňa kvapkala krv. Malú museli po vybratí minútu rozdychávať. Keby nie dr. Madzina kto vie ako by skončila keby sme dalej vyčkávali. Aj teraz po sekcii, keď som už pár týždňov doma, sa vyskytli u mňa komplikácie a nemá problém človeka vyšetriť. Vždy dvíha telefón, dohodol termín...Iného by som ani nevybrala. Som s ním spokojná. Za mňa hodnotím nemocnicu pozitívne. Len to jedlo by mohli vylepšiť 😅 a mínus nedostatok izieb jednoposteľových