icon

Ako bojujete so slimákmi na záhrade?

Včera o 13:55

Ahojte, každý rok mi zničia časť úrody. Máte niečo, čo vám naozaj funguje, alebo je to nekonečný boj?

viestta
Včera o 13:57

Furt a stale dookola ich krmim ferramolom, hlavne v dazdivom pocasi

anonym_f43ec4
Včera o 14:01

@anonym_autor vyvýšené záhony mám omotané medeným drôtom. Meď ich akoby páli na tele, zároveň im ale neublíži a moja zelenina ostáva celá.

autor
Včera o 14:03
@viestta

Furt a stale dookola ich krmim ferramolom, hlavne v dazdivom pocasi

@viestta To je nejaký jed?

autor
Včera o 14:03
@anonym_f43ec4

@anonym_autor vyvýšené záhony mám omotané medeným drôtom. Meď ich akoby páli na tele, zároveň im ale neublíži a moja zelenina ostáva celá.

@anonym_f43ec4 Nemám vyvýšené :-/

viestta
Včera o 14:05
@anonym_autor

@viestta To je nejaký jed?

@anonym_autor nie, nie je to jed v pravom zmysle slova. Je jedovaty len pre slimaky, pre ostatne zivocichy, vratane vtakov, psov aj cloveka je neskodny.

anonym_f43ec4
Včera o 14:06
@anonym_autor

@anonym_f43ec4 Nemám vyvýšené :-/

@anonym_autor vieš ho omotať aj okolo klasickej záhrady.

viestta
Včera o 14:08
@anonym_f43ec4

@anonym_autor vieš ho omotať aj okolo klasickej záhrady.

@anonym_f43ec4 az na to, ze slimaky sa vedia aj podhrabat, nelozia len po povrchu. Aj zimuju zahrabane v pode, ked je sucho, tiez sa zahrabavaju hlboko, kde je vlhka zem

anonym_cd22ef
Včera o 14:24

@anonym_autor
Pivo

anonym_329843
Včera o 14:29

Kúpila som si indické bežce

ariannazara
Včera o 15:32

Solim ich tie bez budky 😁

anonym_ceb2a3
Včera o 16:01

Pivo. Menšie plytsie misky treba zakopať pod rastliny ja mám aj menšie zavaraninove poháre rozložené po záhrade zakryté skridlou aby tam nenaprsalo jednu stranu trošku podloženu drevkom kameňom ako striešku a davam tam pivo. Raz za čas vylejem aj so slimakmi a dám čerstvé. A kačice bežci odkedy ich mám slimáky vidím zriedka

betka90
Včera o 18:21

@anonym_autor lopatou

natalka13
Včera o 18:31

Najlepsi zasah bol s hlisticami. Ubudlo ich velmi vela. Tie zabijsju sj dalsie pokolenia.
Medenu pasku som mala na drevenej podlozke pre misky pre macky, presli po paske ako nic do misiek.

anonym_713ea5
Včera o 18:38
@betka90

@anonym_autor lopatou

@betka90 tebe dnes vecer ide karta 😅

anonym_732629
Včera o 19:03

Ferramol tiez, hlavne ked je dazdivo. Obzrate mam papriky, aj fazulu, vlani mi zozrali vsetky sadenice hokkaida. A ked ich vidim, tak zaslapnem alebo prepichnem motykou. Ale u nas je to taka zahrada, ze este nedavno to bolo ciste mravenisko a slimaci raj, len burina a vysoka trava, takze zacinam boje. Ci uz so slimakmi, mravcami a nasledne voskami a roztocikmi.