Ako bojujete so slimákmi na záhrade?
Ahojte, každý rok mi zničia časť úrody. Máte niečo, čo vám naozaj funguje, alebo je to nekonečný boj?
@anonym_autor vyvýšené záhony mám omotané medeným drôtom. Meď ich akoby páli na tele, zároveň im ale neublíži a moja zelenina ostáva celá.
Furt a stale dookola ich krmim ferramolom, hlavne v dazdivom pocasi
@viestta To je nejaký jed?
@anonym_autor vyvýšené záhony mám omotané medeným drôtom. Meď ich akoby páli na tele, zároveň im ale neublíži a moja zelenina ostáva celá.
@anonym_f43ec4 Nemám vyvýšené :-/
@anonym_f43ec4 Nemám vyvýšené :-/
@anonym_autor vieš ho omotať aj okolo klasickej záhrady.
@anonym_autor vieš ho omotať aj okolo klasickej záhrady.
@anonym_f43ec4 az na to, ze slimaky sa vedia aj podhrabat, nelozia len po povrchu. Aj zimuju zahrabane v pode, ked je sucho, tiez sa zahrabavaju hlboko, kde je vlhka zem
@anonym_autor
Pivo
Kúpila som si indické bežce
Pivo. Menšie plytsie misky treba zakopať pod rastliny ja mám aj menšie zavaraninove poháre rozložené po záhrade zakryté skridlou aby tam nenaprsalo jednu stranu trošku podloženu drevkom kameňom ako striešku a davam tam pivo. Raz za čas vylejem aj so slimakmi a dám čerstvé. A kačice bežci odkedy ich mám slimáky vidím zriedka
Najlepsi zasah bol s hlisticami. Ubudlo ich velmi vela. Tie zabijsju sj dalsie pokolenia.
Medenu pasku som mala na drevenej podlozke pre misky pre macky, presli po paske ako nic do misiek.
Ferramol tiez, hlavne ked je dazdivo. Obzrate mam papriky, aj fazulu, vlani mi zozrali vsetky sadenice hokkaida. A ked ich vidim, tak zaslapnem alebo prepichnem motykou. Ale u nas je to taka zahrada, ze este nedavno to bolo ciste mravenisko a slimaci raj, len burina a vysoka trava, takze zacinam boje. Ci uz so slimakmi, mravcami a nasledne voskami a roztocikmi.

Furt a stale dookola ich krmim ferramolom, hlavne v dazdivom pocasi