icon

Ako ochrániť papriku pred voškami?

6. jún 2026

Záhradkársky pomoc

Vošky mi kompletne žerú papriku. Čo s tým? Nikde som nevidela žiadne lienky. Dieťa má alergika, nechcem to hneď striekať nejakym chemickým bordelom
Poraďte ak viete. Ďakujem za každú radu

viestta
6. jún 2026

Kazdy den ich splachuj silnym prudom vody, spadnuta voska, zdochnuta voska. Poloz k nim kvetinac napchaty senom, slamou alebo drevitou vlnou, nastahuju sa tam ucholaky, v noci budu lovit vosky. Z bio postrekov mozes skusit Rock effect alebo Neemazal, ale ten ma ochrannu lehotu 14 dni, je to nimbovy olej, cize prirodne

autor
6. jún 2026
@viestta

Kazdy den ich splachuj silnym prudom vody, spadnuta voska, zdochnuta voska. Poloz k nim kvetinac napchaty senom, slamou alebo drevitou vlnou, nastahuju sa tam ucholaky, v noci budu lovit vosky. Z bio postrekov mozes skusit Rock effect alebo Neemazal, ale ten ma ochrannu lehotu 14 dni, je to nimbovy olej, cize prirodne

@viestta toto je trosku problém, pestujem ich má balkóne

autor
6. jún 2026
@viestta

@viestta ten olej kúpim kde? Hornbach ?

viestta
6. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vsak zober kvetinac do sprchy a splachni. Neemazal maju bezne v obchodoch kde predavaju veci pre zahradkarov

autor
6. jún 2026
@viestta

@anonym_autor vsak zober kvetinac do sprchy a splachni. Neemazal maju bezne v obchodoch kde predavaju veci pre zahradkarov

@viestta ďakujem Ti za rady. Snáď sa mi podari niečo zachranit

viestta
Autor odpoveď zmazal
sova7
6. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor jarova voda pomôže. Daj do rozprasovaca vodu a pár kvapiek jari obyc citrónová pomiešaj to trochu a postriekaj. Používam na všetko ruže kvety zeleninu. Tiež mozes predtým jemne prstami postahovat vosky z listov a rozpucit

autor
6. jún 2026
@sova7

@anonym_autor jarova voda pomôže. Daj do rozprasovaca vodu a pár kvapiek jari obyc citrónová pomiešaj to trochu a postriekaj. Používam na všetko ruže kvety zeleninu. Tiež mozes predtým jemne prstami postahovat vosky z listov a rozpucit

@sova7 ďakujem, výskusam

akvi
6. jún 2026

Odporúčam Neemazal, je to eko a funguje.

sova7
6. jún 2026
@anonym_autor

@sova7 ďakujem, výskusam

@anonym_autor treba postriekat a ešte to o deň dva zopakovať potom podla potreby a aj zem mozes postriekat

autor
6. jún 2026
@akvi

Odporúčam Neemazal, je to eko a funguje.

@akvi ďakujem za odporúčanie

zuz0110
6. jún 2026

Ono ak ich tam nosia mravce, je to boj proti veternym mlynom. Ja to mam na balkone takisto. Najlepsie rucne strucne popukat kazdy den. A teda, ja si natahujem normalne zvnutra z kohutiku hadicu a tak polievam na balkone, takze ked je ich vela, tak aj ja zostriekam vosky.

ivankamirka
7. jún 2026

Skús lepové dosky na vošky.

autor
7. jún 2026
@zuz0110

Ono ak ich tam nosia mravce, je to boj proti veternym mlynom. Ja to mam na balkone takisto. Najlepsie rucne strucne popukat kazdy den. A teda, ja si natahujem normalne zvnutra z kohutiku hadicu a tak polievam na balkone, takze ked je ich vela, tak aj ja zostriekam vosky.

@zuz0110 mravce nemám, nevidela som ich

autor
7. jún 2026
@ivankamirka

Skús lepové dosky na vošky.

@ivankamirka máš to odskúšané? Funguje to dobre? Lebo toto je balkónová zahradka, bolo by to ideálne

ivankamirka
7. jún 2026
@anonym_autor

@ivankamirka máš to odskúšané? Funguje to dobre? Lebo toto je balkónová zahradka, bolo by to ideálne

@anonym_autor lepšie je dať na začiatku, aby sa predišlo voškam, keď už sú vošky Rock effect poriadne vystriekať, je na báze oleja ,zadusí hneď vošky, roztoče... Dosky nechať v kvetináči.