Ako sa zbaviť hmyzu v kuchyni?
Potrebujem súrne pomoc.
Neviem sa zbavit maleho cierneho hmyzu v skrini v kuchyni. Naozaj sme čistotna domácnosť, a snažím sa všetko jedlo po otvorení poriadne zatvoriť, poprípade dat este aj do sáčku.. ale mame jednu väčšiu skriňu, za posledný mesiac som ju uz 4 krat uplne vyprazdnila, vyumyvala, do uplne prázdna.. staré potraviny vyhodila a stale na spodku suchých potravin ktoré nove kupi. ako napríklad ovsené vložky, ryžové chlebíčky, muka a taketo suché potraviny.. som z toho zničená, uz neviem co na to a uz sa mi celá kuchyňa hnusi, lebo som ako jej otrok, kazdy den luxujem a neviem sa toho zbavit. Na fotke je to velmi zväčšené, v skutočnosti jen to malinký chrobák, ako vidíte na prvej fotke, ledva ho vo vlockach vidno..
Oni budu skryte niekde medzi polickami vzadu v skrini ale v tych spojoch policiek. Jedine, co pomoze, je vsetky suche potraviny presypat okamzite po prineseni do domacnosti do uzatvoritelnych nadob (a pozor, cez niektore vedia prejst napr. zavaraninove pohare...). Inac sa ich zbavis asi len vymenenim skrin. Netusim, ci postrek pomoze, kedze mozu byt za skrinou, kde sa postrek nedostane....
Zblaznim sa, uz som naozaj tu skriňu 4 krat komplet vyhadzala, aj niektoré uplne nove potraviny.. nechápem ze odkiaľ to mohlo vobec prist :(
Zblaznim sa, uz som naozaj tu skriňu 4 krat komplet vyhadzala, aj niektoré uplne nove potraviny.. nechápem ze odkiaľ to mohlo vobec prist :(
@jearptal skontroluj i koreniny a čaje.Miluju ich.Aj ja som ich mala dávno a boli skryté v drevenom stojane na nože.
Vsetko vychádzať do kosa a vydezinfikovat poličky hlavne na spojoch.
Skús potraviny po prinesení presypať do sklenených uzatvárateľných nádob (používam tie od instantnej kávy) alebo uložiť do plastových uzatvárateľných krabíc.
@jearptal Fotka síce nejasná, ale bude to pravdepodobne nejaký druh pisivky.
kludne si to mozes nosit z obchodu ak nakupujes v tom istom, mne sa osvedcilo vlocky dat po kupe do mraznicky a potom presypat do dozy, v mraznicke to vykape a nebude sa mnozit dalej
pozri aj cestoviny, caje, koreniny aj v tom mozu byt vajicka, alebo ti to lozi od susedov

Vystriekat cele profi pripravkom, predtym vsetky potraviny odniest prec.